فرهاد جهانگیری در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، درباره ایده شکلگیری شرکت چیترا گفت: این طرح را در زمان دانشجویی راه اندازی کردم؛ چون اقبال عمومی به مطالعه کم بود، دنبال راهحلی برای این کار بودیم و در آخر به این نتیجه رسیدیم که باید انگیزه مطالعه بین مردم ایجاد شود؛ دو کار انجام دادیم؛ اول اینکه گفتیم کتاب را هر جایی که مردم هستند و وقت آزاد دارند، ببریم و دوم اینکه کتاب را رایگان در اختیار مردم بگذاریم.
وی ادامه داد: اولین باشگاه را در شهر شیراز ایجاد کردیم و بتدریج این طرح را گسترش دادیم؛ الان 16 استان کشور را در قالب 300 باشگاه، زیر پوشش داریم و 1500 نفر نیرو در اختیارمان هست.
مدیرعامل شرکت چیترا با بیان اینکه کتابها کارشناسی شده و بر اساس فضا و نیاز مردم انتخاب میشود، گفت: هیچ حمایتی از سوی ارگانها صورت نگرفته و همین که اجازه میدهند ما فعالیت کنیم، جای شکر دارد؛ مراکز عمومی بیشتر تحت نظر سازمان ها هستند مثل بیمارستان ها و راهآهن، بنابراین همین که مسئولان این سازمانها اجازه میدهند ما کار کنیم، قابل تقدیر است.
وی خاطرنشان کرد: ما در فضای بیمارستانی، راهآهن، پارکها و همه جاهایی که مردم وقت آزاد دارند، کار می کنیم و در نظر داریم طی یکی دو ماه آینده با جذب نیوهای مستعد و خوش فکر در تمام استانهای کشور، باشگاه توزیع کتاب را راه اندازی کنیم.
جهانگیری افزود: تعداد کتاب ها در باشگاه بستگی به فضا و شهر دارد و از 1500 عنوان کتاب به بالاست؛ تعداد کتاب ها بستگی به باشگاه و فضای اختصاص داده شده دارد.
مدیرعامل شرکت چیترا با اشاره به وضعیت کتابخوانی در کشور گفت: اگر کتاب خوب در دسترس مردم باشد، وضعیت کتابخوانی در کشور خوب است؛ در شهر تهران اگر بخواهید یک کتاب تهیه کنید، باید به انقلاب بروید، در حالی که خوراک و پوشاک را همه جا میتوان پیدا کرد.
وی تصریح کرد: اگر کتاب در دسترس مردم باشد، طبیعتاً در کتابخوانی مردم اثر میگذارد؛ ما در این طرح فقط توزیع کننده هستیم و کتاب ناشران مختلف را خریداری و توزیع می کنیم.