به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز سومین همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط با رویکرد ویژه به سینما در تالار وحدت برگزار شد، در این همایش دکتر حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قرائت بخشهای از خطبه 224 نهج البلاغه میلاد امام علی(ع) را تبریک گفت.
وی در ادامه در خصوص موضوع همایش گفت: توسعه پایدار کشورها مرهون تولید و خلق آثار است اگر پدیدآورنده آثار مورد تقدیر مردم جامعه و مسئولان واقع نشود انگیزه خود در خلق آثار را از دست میدهند. در همین موضوع سینما انگیزه بسیار مهم است اگر پدیدآورندگان سینمایی مورد حمایت قرار نگیرند و آثارشان مورد سرقت قرار گیرد انگیزه خود را از دست میدهند.
وزیر ارشاد ادامه داد: بنابراین دولتمردان سعی کردند با وضع قوانین گوناگون از آثار ادبی و هنری حمایت کنند اما در کشور ما با وجود آنکه حقوق مالکیت صنعتی مورد اهتمام ویژه قرار گرفته حقوق مالکیت ادبی و هنری مورد توجه قرار نگرفته بود به همین دلیل وزارت ارشاد در چند سال اخیر اهتمام ویژهای بر این امر داشته است.
حسینی در خصوص فعالیتهای وزارت ارشاد در این زمینه افزود: تقدیم لایحه جامعه حقوق مالکیت ادبی وهنری و حقوق مرتبط به مجلس تلاشی در همین زمینه بود همچنین ما تلاش کردیم به کنوانسیون بِرن و کنوانسیون رُم ملحق شویم که این کار فرآیند پایانی خود را طی میکند.
حسینی در پایان تصریح کرد: نمایندگان وزارت ارشاد با همکاری مؤثر وزارت خارجه نقش تأثیرگذاری در سطح بینالمللی داشتهاند.
همچنین در ابتدای این مراسم محسنزاده، دبیرهمایش توضیحاتی در خصوص این همایش مطرح کرد.
وی با بیان اینکه دهسال از تأسیس رشته حقوق مالکیت در کشور ما میگذرد، گفت: وزارت ارشاد وظیفه اصلی را در زمینه حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط دارد و در این زمینه دفتر حقوق و مالکیت لایحه جامع حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط با سال 89 را تقدیم مجلس کرد.
این لایحه پس از 5/1 سال بحثهای تخصصهای مجلس شورای اسلامی تصویب شد وامیدواریم قبل از اتمام دولت دهم این لایحه اجراء شود.
وی در پایان به الحاق ایران به کنوانسیون برن در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: وزارت ارشاد در سالهای اخیر ارتباط تنگاتنگی با متخصصین امر و به خصوص دانشگاهیان برقرار کرده است.