آخرین اخبار:
کد خبر:۲۴۲۲۷۵
غفوری‌فرد در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

نظر عقلای قوم بر نظرسنجی ارجحیت دارد/ مردم ما دقیقه نودی‌اند

نظرسنجی‌ها متغیرند و معمولاً نتایج آنها دو هفته قبل از انتخابات با دو روز قبل از انتخابات بسیار متفاوت ‌است، دلیلش هم این است که مردم ما دقیقه نودی‌اند.

گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ حسن غفوری فرد از اصولگرایان راست سنتی است که از دیرباز در صحنه سیاسی کشور حضور داشته است، قبل از انقلاب مسئول کارهای سیاسی و چاپ کردن بیانیه‌های امام و بعد از آن هم با در دست داشتن حکم حکومتی به فعالیت در رده‌های مختلف نظام مشغول بوده است.


متن زیر گفت‌و‌گوی اختصاصی ما با وی درباره انتخابات ریاست جمهوری یازدهم است:


«خبرگزاری دانشجو» -  در شرایط فعلی کاندیداهای نهایی انتخابات معرفی شده و نامزدهای انتخاباتی وارد فضای تبلیغات شدند، به نظر شما این تبلیغات باید به چه نحوی باشد که آتویی در دست دشمن و سوء استفاده‌کنندگان احتمالی آن قرار نگیرد؟


غفوری فرد:
در این مورد مقام معظم رهبری توضیحات بسیار خوبی را دادند و امسال هم با توجه به وقت مناسبی که صدا و سیما در اختیار کاندیداها قرار داده، به نظر می‌رسد که این وقت کافی بوده و نیازی به اسراف‌ها و پوسترها نباشد، ضمن اینکه رسانه‌های گروهی در این زمینه بسیار فعال هستند و خوشبختانه هم از تمام سلایق سیاسی در بین این هشت نفر وجود دارد و هر کسی برحسب سلیقه خود می‌تواند فرد مناسب را در بین این هشت نفر جست‌وجو کرده و کاندیداها نیز می‌توانند مخاطب مناسب خود را پیدا کنند.

 

بنابراین به نظر من در وهله اول باید فضای تبلیغاتی ما، فضایی اخلاقی باشد و با تبلیغات غربی تفاوتی اساسی داشته باشد ، زیرا در کشور ما اخلاق حرف اول را می‌زند و دین ما نیز دینی اخلاقی است پس تبلیغات کاندیداها باید به گونه‌ای باشد که به عنوان یک نماد و یک الگو در دنیا مطرح شود.

 
باید توجه کرد آنچه که در بحث تبلیغات انتخاباتی مهم است دوری از تخریب دیگران می‌باشد و باید تلاش شود که هر شخصی توانمندی‌ها و برنامه‌های خود را مطرح کنند و بگوید که از نظر او مشکلات مملکتی چیست و وی چه راهکارهایی را برای عبور از آنها در نظر دارد ،زیرا این روش هم انگیزه مردم برای مشارکت را بالا می‌برد و فضا هم از فضایی اسلامی خارج نشده و افراد نیز در فضاهای فردی قرار نخواهد گرفت.

 
البته مردم ما همیشه به مسأله اخلاق توجه ویژه‌ای داشته‌اند و بنابراین اگر کسی به تخریب دیگران اقدام کند خودش را از نظرها انداخته و توجه مردم هم به سوی او کمتر جلب می‌شود و خواسته مردم در این انتخابات آن است که اخلاق در همه تبلیغات مراعات شده و کسی هزینه‌ای برای رأی دادن خود پرداخت نکند. کاندیداها نیز بایددر مقابل از مشکلات کشور شناخت کافی داشته باشند زیرا مردم از بسیاری از این مشکلات آگاه بوده و به دنبال حل این مشکلات از سوی کاندیداهای احتمالی هستند و چگونگی حل این مشکلات از سوی کاندیداها برای آنها به عنوان یک سؤال اساسی همواره مطرح بوده است.

 

حزب موتلفه امروز کاندیدای خود را معرفی خواهد کرد


«خبرگزاری دانشجو» - سهم حزب مؤتلفه از این تبلیغات چقدر است؟ آیا حزب مؤتلفه از کاندیدای خاص حمایت خواهد کرد؟

 
غفوری فرد:
در همه جای دنیا احزاب در مهمترین انتخابات جهان یعنی صحنه انتخاب رئیس‌جمهور حضور دارند، حزب موتلفه هم به عنوان یکی از قدیمی‌ترین احزاب ایران حتماً در این عرصه حضور داشته و کاندیدا خواهد داشت .

 

ما در حزب به دنبال هماهنگی بین نظر جامعه حوزه علمیه قم و جامعتین (روحانیت مبارز) در این زمینه هستیم تا انشاء الله در زیر چتر اصولگرایان به نظری واحد برسیم و چون حزب مؤتلفه همیشه خود را در تمام موارد تابع روحانیت می داند  باید این دو جامعه مهم و همین‌طور جبهه پیروان رهبری با هم به یک جمع‌بندی رسیده و نهایتاً این مجموعه کاندیدای خود را تا آخر هفته و نهایتاً روز چهارشنبه اعلام خواهد کرد.

 

وحدت اصولگرایان بعید است

 
«خبرگزاری دانشجو» - در خبرها بود که احتمالاً این هفته قالیباف و ولایتی در فراکسیون اصولگرایان مجلس حضور خواهند داشت و فراکسیون برنامه‌های کاندیداها را بررسی کرده و نظر خود را برای حمایت از یک کاندیدا اعلام می‌کند؟ به نظر شما گزینه نهایی اصولگرایان برای وحدت چه کسی خواهد بود؟ و این تحلیل که اصولگرایان در صورت اجماع به پیروزی نخواهند رسید چقدر درست است؟

 
غفوری فرد:
ببنید اینکه اصولگرایان با یک کاندیدا وارد انتخابات شوند بسیار خوب است اما کمی بعید به نظر می‌رسد .زیرا آقای محسن رضایی به عنوان یک اصولگرا اعلام کرده‌اند که تا آخر در صحنه حضور خواهند داشت از طرفی هم از گروه سه نفره ائتلاف پیشرفت یک نفر حتماً خواهد آمد و شاید هم دو نفر.

 
از طرفی دیگر آقای جلیلی هم اعلام کرده‌اند که تا آخر در صحنه می‌مانند، بنابراین به نظر می‌رسد علی‌رغم اینکه این موضوع ایده بسیار خوبی است؛ اما اینکه اصولگرایان با یک کاندیدا وارد انتخابات شوند کمی بعید است و اگر هم روال به همین نحو باشد امکان اینکه طبق گفته شما انتخابات به دور دوم کشیده شود بسیار زیاد است که البته همین مسئله نشان دهنده این است که یک رقابت حقیقی و آزاد در کشور وجود دارد و این انتخابات، انتخاباتی چالشی است و انتخابات چالشی هم سطح مشارکت بالایی مردم را شامل می‌شود و مقام معظم رهبری هم همواره تأکید کردند که مهم‌تر از انتخاب فرد افزایش مشارکت مردم است .

 

با توجه به نامگذری امسال به نام سال حماسه سیاسی خلق این حماسه نیازمند مشارکت حداکثری مردم است و ما از انتخابات چالشی همواره استقبال می‌کنیم. به نظر من حتی اگر اصولگرایان به وحدت برسند انتخاباتی چالشی بین اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برگزار خواهد شد .اما در عین حال هم معتقدم از اصولگرایان بیش از یک نفر در صحنه انتخابات ریاست جمهوری باقی خواهد ماند.

 
«خبرگزاری دانشجو» - شما گفتید که وحدت بعید است . اما خیلی از کارشناسان معتقدند که اگر وحدتی وجود نداشته باشد با توجه به اینکه احتمال اجماع آقای عارف و روحانی وجود دارد شانس پیروزی اصولگرایان بسیار کم می‌شود نظر شما راجع‌به این موضوع چیست.

 
غفوری فرد:
وحدت امر بسیار مبارکی است و تمام تلاش ما این است که اصولگرایان به اجماعی کلی برسند اما نظر شخصی من این است که شانس پیروزی اصولگرایان از اصلاح‌طلبان در هر شرایطی بیشتر است . حتی اگر اصلاح‌طلبان  با یک کاندیدای واحد و اصولگرایان با کاندیداهای متعدد به صحنه بیایند و از نظر من پیروز نهایی اصولگرایان هستند. آخرین نظرسنجی‌های انجام شده هم نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان 30 درصد از آرا و اصولگرایان بالای 40 درصد از آرا را به خود اختصاص داده‌اند.

 

اصول گرایان پیروز میدانند
 

 

«خبر گزاری دانشجو» - این نظر سنجی از سوی کدام ارگان انجام شده است؟


غفوری فرد :این نظرسنجی‌ها از طرف رسانه‌های عمومی اعلام شده البته نظرسنجی‌های متفاوتی همواره در سطح جامعه صورت می‌گیرد و ما متأسفانه در حال حاضر دستگاهی که به صورت واحد نظرسنجی انجام بدهد نداریم ، اما در هر حال نظر شخصی من این است که حتی اگر اصولگرایان به وحدت هم نرسند و با کاندیداهای متعدد وارد صحنه شوند باز هم شانس آنها بیشتر است.


«خبرگزاری دانشجو» - به نظرسنجی‌هایی اشاره کردید. به عنوان یک فرد اصولگرا فکر می‌کنید که کاندیدا برای اینکه میزان مقبولیت خود را در سطح جامعه بسنجد باید چه معیاری داشته باشد؟ آیا باید به نظرسنجی‌ها اتکا کند و یا به نظر عقلای قوم توجه بیشتری داشته باشد؟


غفوری فرد:
نظرسنجی اگر درست انجام شود شاید بهترین معیار باشد و اگر کسی بخواهد میزان مقبولیت خود را در سطح جامعه بسنجد عملا تا حد زیادی نظرسنجی‌ها به خواسته او خواهد داد، اما نکته‌ای که همیشه مطرح بوده است این است که نظرسنجی‌ها بسیار متغیرند و معمولا نتایج آنها دو هفته قبل از انتخابات با دو روز قبل از انتخابات بسیار متفاوت‌است. دلیلش هم این است که مردم ما مردمی دقیقه نودی اند و شرایط در نظر نهایی آنها بسیار موثر است. مثلا در انتخابات 84 آقای احمدی‌نژاد، روزهای آخر خیلی جلو نبودند و شاید هم جزو نفرات انتهایی قرار داشتند اما در همان روزها به دلیل اتفاقاتی که رخ داد به نفر اول تبدیل شدند. لذا در نظر سنجی‌ها ارگان‌های باید تا مراحل آخر پیش بروند و آخرین نظرها را مدنظر قرار دهند و من فکر می‌کنم که لحظات آخر بسیار بسیار بسیار تعیین کننده است.


«خبرگزاری دانشجو» - خواهش می‌کنم واضح جواب دهید توصیه شما به کاندیداها چیست؟ به نظرسنجی اتکا کنند یا به نظر عقلای قوم؟


غفوری فرد:  برای ما اصولگرایان نظر جامعه روحانیت مبارز و علمای قم بسیار تعیین کننده است و اگر آنها به نظر واحد برسند ما حتماً تمکین خواهیم کرد.


«خبرگزاری دانشجو» - ‌پس شما نظر علمای قم را ترجیح می‌دهید؟


غفوری فرد:
بله،اگر جامعتین وارد مصداق بشوند و یک مصداق را معرفی کنند، حتماً ما از آن حمایت خواهیم کرد.


«خبرگزاری دانشجو» -
 راجع ‌به اصلاح‌طلبان چطور؟ شما اشاره کردید که شانس آنها در پیروزی انتخابات بسیار کم است ولی خیلی از آنها از جمله آقای عارف معتقدند که اگر رای‌ها ی خاموش وارد صحنه شوند نهایتا این آنها هستند که پیروز میدان خواهند بود


غفوری فرد: خب هر کسی که در انتخابات شرکت می‌کندامید پیروزی دارد و طبیعی است که اصلاح‌طلبان با امید به پیروزی به صحنه بیایند ، اصولا هم همین گونه باید باشد .اما آنچه که الان در سطح جامع ما شاهد آن هستیم افزایش گرایش مردم به جریان اصولگرایی است و ما این افزایش رای را به وضوح در انتخابات مجلس نهم دیدیم .

 

برعکس سال‌های 76 و 80 که گرایش مردم به جریان اصلاح‌طلبی بیشتر بود ،در سال‌های اخیر در جریان انتخابات مجلس هفتم، هشتم و نهم گرایش مردم به جریان اصولگرایی بسیار زیاد بوده و در انتخابات ریاست جمهوری دهم و نهم هم با وجود آنکه کاندیداهای اصلاح‌طلب هم حضور داشتند، گرایش مردم به اصولگرایان بیشتر بود و روند کارها در این سال‌ها این موضوع را به وضوح نشان می‌دهد .برداشت من از این مسئله هم  همین است اما اصلاح‌طلبان هم حق دارند که اعلام کنند گرایش مردم به آنها بیشتر است و صندوق رای است که نتیجه نهایی را مشخص خواهد کرد.

 

اصلاح طلبان حذف شدنی نیستند
 

 

«خبرگزاری دانشجو» - در صورت شکست اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو چقدر احتمال می‌دهید که آنها برای همیشه از صحنه سیاسی کشور حذف شوند؟


غفوری فرد:
فلسفه انتخابات برای رقابت است و در همه جای دنیا یک پیروز و یک شکست خورده وجود دارد .مثلا در امریکا چند سال حزب جمهوری خواه پیروز انتخابات است و چند سال حزب دمکرات .از طرفی هم با یک شکست افراد نباید ناامید شوند و همیشه می‌گویم شکست مقدمه پیروزی است و اصل در انتخابات مشارکت بالای مردم است.


مقام معظم رهبری همواره تأکید کردند که مشارکت مردم باید بالا باشد و همه کسانی که به سرنوشت مملکت و ایران عزیز اعتقاد دارند و همین‌طور به قدرت نظام در دنیا افتخار می‌کنند باید با تمام وجود در این انتخابات شرکت کنندوبالاخره هر رقابتی یک پیروز دارد .اما اگر درست فکر کنیم شرکت ما در هر انتخاباتی خود یک نوع پیروزی است بالاخص انتخاباتی شبیه ریاست جمهوری و شرایط فعلی که شرایط دنیا برای ما کمی مشکل شده است و دیگران تلاش می‌کنند که حضور مردم در انتخابات را کمرنگ جلوه دهند .بنابراین شرکت ما خود نشان‌دهنده پیروزی است و من فکر می‌کنم که اگر اصلاح‌طلبان یک رقابت سالم اخلاقی داشته باشند ولو اینکه شکست بخورند از صحنه سیاسی حذف نخواهند شد و می‌توانند در دوره‌های بعدی برای شرکت در انتخابات اقدام کنند.


«خبرگزاری دانشجو» - با توجه به بحث ردصلاحیت‌ها برخی از کاندیداهای ردصلاحیت شده اعلام کردند که از طریق رهبری موضوع را پیگیری خواهند کرد می‌خواهم بدانم که این هزینه کردن ها از رهبری چقدر مفید و یا تا چه حد مضر است؟


غفوری فرد:
‌ببینید رهبری مال جاهایی است که نظام دچار مشکل شده و در گردنه سختی قرار گرفته باشد، اما این یک مسئله انتخاباتی است و مسئول آن هم شورای محترم نگهبان است. شورای نگهبان هم بر طبق قانون نظر خود را اعلام و هشت نفر را به عنوان کاندیدای نهایی انتخاب کرده است .از طرفی هم ما باید به این مسئله نیز توجه داشته باشیم که عدم احراز صلاحیت به معنای عدم مقبولیت نیست .مقام معظم رهبری همواره گفته اند ممکن است آنها در جای دیگر بتوانند مفید عمل کرده و به مردم خدمت کنند ، اما آنچه که مهم است این است که اخلاق سیاسی و انتخاباتی حکم می‌کند که آنها در هر شرایطی به قانون تمکین کنند و امیدوارم که برای پیگیری موضوعات مربوط به خود وارد تلاش‌های غیرقانونی نشوند و تا آنجایی که من شنیده‌ام مقام معظم رهبری تصمیمی مبنی بر دخالت خود در این قضیه ندارند و از این طریق اقدام کردن هم درست نیست و ما باید این گنج بزرگ را برای مواقعی که به آن نیاز داریم نگه داریم .


«خبرگزاری دانشجو» - شما به شنیده‌های خود در این ماجرا اشاره کردید؛ منبع خبری شما از کجا بوده ؟


غفوری فرد با صدای بلند می‌خندد و می‌گوید: این را نمی‌توانم بگوید. اما ایشان قبلا هم گفته‌اند که یک رای دارند و آن هم محفوظ است و همین مسئله نشان می‌دهد که ایشان قصد ورود به این ماجرا را ندارند و معتقدند که مراجع قانونی کارشان را به خوب انجام می‌دهد و دلیلی هم ندارد که هر موقع شورای نگهبان نظری داد ، ما به رهبری مراجعه کنیم زیرا در آن صورت دیگر وجود نهادی به نام شورای نگهبان در جامعه ایجاد نمی‌شود و دستگاه‌های قانونی همواره باید کار خود را انجام دهند و اگر مشکلی پیش آمد رهبری در آن موقع باید دخالت کنند.


اما در غیر این‌صورت ضرورتی وجود ندارد ،بالاخص که از همه سلایق در این هشت نفر وجود دارد و افراد به راحتی می‌توانند نظر خود را در بین این افراد جست‌وجو کنند.


«خبرگزاری دانشجو» - تحلیل کلی شما از فضای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم چیست؟


غفوری فرد:‌ هنوز کمی زود است که بخواهیم نظر دهیم؛ اما با توجه به اینکه چند روزی است که تبلیغات انتخابات شروع شده من فکر می‌کنم این فضا کمی متفاوت تراز فضای قبلی باشد .زیرا فضاهای قبلی تبلیغات با پوستر و تابلو و پارچه بوده، اما این بار با توجه به اینکه تلویزیون کانال‌های مختلفی دارد فضا، فضای آرام‌تر و اخلاقی‌تری است و به نظر من از اسراف و تزویر به مقدار بسیار زیادی اجتناب خواهد شد ؛ چون کاندیداها به جای عکس خودشان باید در صحنه حضور داشته باشند و نظر خود را مستقیم مطرح کنند بنابراین فضای به وجود آمده فضای منطقی‌تر و عقلایی‌تری خواهد بود از طرفی مردم هم دیگر به عکس زیباتر کاندیدا برای رای دادن نگاه نمی‌کند ،بلکه برنامه‌های کاندیداها را مورد بررسی قرار داده و نگاه می‌کنند کدام کاندیدا برنامه دقیق‌تر و عملیاتی‌تری را دارد و براساس آن انتخاب نهایی خود را انجام خواهند داد .

 

به نظر می‌آید که این بار شاید از هر بار دیگری انتخابات، انتخاباتی عقلایی‌تر خواهد بود .البته نمی‌خواهم بگویم که قبلا انتخابات این‌گونه نبوده اما تأثیر عوامل جانبی در این انتخابات کمتر خواهد بود و برنامه‌ها،‌راهکارها و طرح‌های کاندیداها برای حل مشکلات کشور نقش موثرتری را در این زمینه ایفا خواهد کرد.


«خبرگزاری دانشجو» - یعنی شما انتخابات 88 را درس بزرگی برای نظام و سیاستمداران می‌دانید؟

 


غفوری فرد: بله من فکر می‌کنم ما شاهد آن حماسه بزرگی که جزو مطالبات مقام معظم رهبری از مردم است خواهیم بود و ان‌شاءالله مردم با مشارکت بالای خود نشان خواهند داد که اصل انقلاب برای ما ازهر چیزی مهم تر است ،اگر چه ممکن است گلایه‌هایی از جهاتی همچون تورم، بیکاری و گرانی داشته باشند، اما وقتی پای اصل انقلاب مطرح است همه با شور و نشاط خواهند آمد و همه به آن فردی که مدنظرشان است رای خواهند داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار