گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با اخبار ممیزی های ارشاد و نامه اعضای خانه سینما به احمدی نژاد را پشت سر گذاشت، خبر اول اینکه:
خانه سینما «موجود» است نه منحل/مقابل رفتارهای غیرقانونی سازمان سینمایی میایستیم
هیات مدیره خانه سینما با نامهای سرگشاده که به محمود احمدینژاد رئیسجمهوری نوشتند از تلاش وی برای حل مشکلات خانه صنفی تشکر اما از عملکرد سازمان سینمایی گله کردند. در این نامه آمده است:
به نام خدا
جناب آقای دکتر محمود احمدینژاد
مقام محترم ریاست جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام
همانطور که مستحضرید در جلسه روز 21 شهریور 1391 (روز سینما) در دفتر ریاست جمهوری و در حضور جنابعالی، توافق شد که گروهی برای اصلاح بندهایی از اساسنامه خانه سینما - که معاونت سینمایی به بهانه آنها سعی داشت خانه سینما را به تعطیلی بکشاند - تعیین شوند تا به رفع بهانه اقدام کنند. هیأت مدیره لازم میداند گزارش مسیر طی شده پس از آن دیدار و مراتب قانونی مترتب بر آن را به استحضار برساند.
پس از گذشت ماهها، سرانجام هیأتی به توصیه دفتر ریاست جمهوری متشکل از سه نماینده از خانه سینما، سه نماینده از سازمان سینمایی و نمایندهای از سوی جنابعالی مذاکرات را آغاز کردند و پس از برگزاری جلسات متعدد، متن اساسنامه اصلاحی از سوی نماینده جنابعالی همراه با گزارش ایشان برای پیگیریهای بعدی به دفتر ریاست جمهوری فرستاده شد.
این روند باید به تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده خانه سینما، بهعنوان بالاترین رکن خانه سینما (ماده 14 اساسنامه) طبق تشریفات پیشبینیشده در اساسنامه بینجامد تا در خصوص تصویب تغییرات پیشنهادی رأیگیری به عمل آید و سپس به هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شود.
خانه سینما طبق دستور دبیر هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (بر فرض قانونی یا موجه بودن این دستور) در شرایط "توقف فعالیت" است. مدیران اینگونه مؤسسات طبق "ضوابط و مقررات تأسیس مراکز و ... و قانون تجارت موظفاند تا رفع موانع برای از سرگیری مجدد فعالیت به تلاش خود ادامه دهند و راهکارهای لازم را اتخاذ کنند که تشکیل مجمع عمومی و در صورت لزوم، پیشنهاد تغییراتی در اساسنامه مؤسسه و موارد دیگر از جمله این وظایف است.
هیأت مدیره خانه سینما در ادامهی نامه سرگشاده خود به رییسجمهور به بندی از اساسنامه این نهاد اشاره کرده و ادامه داده است: در ادامه توضیحات پیشین میافزاید که مجمع عمومی فوقالعاده خانه سینما طبق بند 1 ماده 22 اساسنامه صرفا به درخواست اکثریت مطلق هیأت مدیره یا بازرس یا دو سوم اعضای مجمع تشکیل میشود. تشکیل مجمع عمومی به هر نحو دیگری خلاف و غیرقانونی است.
مجمع عمومی با حضور اعضای خانه سینما تشکیل میشود و رسمیت پیدا میکند. منظور از اعضا، نمایندگان انجمنها و کانونهای عضو هستند که طبق ماده 15 اساسنامه از طرف شورای مرکزی منتخب، آخرین مجمع عمومی تشکل مربوطه کتبا به مدیریت خانه سینما معرفی شوند. هر شکل دیگری از حضور در مجمع عمومی خانه سینما تخلف محسوب میشود.
خانه سینما کماکان دارای 29 عضو است و تا زمانی که یک عضو کتبا و رسما اعلام انصراف از عضویت نکند یا از سوی مجمع عمومی طبق بندهای 15 و 16 مادهی 34 اساسنامه مشمول تعلیق یا لغو عضویت نشود، همچنان عضو خانه سینما بهحساب میآید.
تشکلهایی که تا کنون درخواست عضویت به خانه سینما ندادهاند یا درخواست عضویتشان از طرف مجمع عمومی خانه سینما مورد بررسی و تأیید قرار نگرفته باشد فعلا نمیتوانند در مجمع شرکت کنند.
کانونها و انجمنهایی که با رعایت تشریفات قانونی (تشکیل مجمع عمومی و رأیگیری) تغییراتی در اساسنامه خود داده باشند با در نظر گرفتن مواد 6 و 8 اساسنامه خانه سینما میتوانند در مجمع عمومی شرکت کنند.
در صورت رعایت تمام موازین فوق، اساسنامه جدید مصوب (حاوی تغییرات اساسنامه قبلی) برای ثبت اصلاحات مربوط به مراجع قانونی ارائه خواهد شد و از آن پس لازمالاجرا خواهد بود.
همچنین در ادامه این نامه، هیأت مدیره جامعه اصناف سینمای ایران به "هیأت پیگیری بازگشایی خانهی سینما" اشاره و تأکید کرده است: به این ترتیب و براساس توضیح مسیر قانونی تصویب پیشنویس کنونی، تعیین هرگونه هیأتی تحت عنوان هیأت بازگشایی - یا به گفته مدیران سازمان سینمایی "بهنوعی هیأت مؤسس" - و با ادعا و مأموریت تأسیس مجدد خانه سینما، آشکارا تکرار ادعاها و اقدامات خلاف قانون قبلی مدیریت دولتی سینما و فاقد وجاهت قانونی است. در مورد الزام به قانونی شدن صنوف نیز (که از سوی مدیران بر آن تأکید زیادی میشود) مهلت یکماهه پیشبینیشده در اساسنامه اصلاحی برای تسلیم درخواست ثبت قانونی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از طی تشریفات قانونی ثبت اصلاحات اساسنامه و ابلاغ آن به خانه سینما آغاز خواهد شد نه پیش از آن (تبصره ماده 1 اساسنامه اصلاحی).
در این شرایط بنابر تمایل جنابعالی که با صراحت در جلسه "روز سینما" بر آن تأکید داشتید و همچنین درخواست کمیته هماهنگی اصناف خانه سینما (با امضای اکثریت قاطع اعضا)، هیأت مدیره خانه سینما درصدد برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده است و با توجه به روزهای پیش از انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر، ترجیح میدهد زمان برگزاری آن به روزهای پس از انتخابات موکول و در شرایطی آرام و با تمرکز کافی بر دستور جلسه مجمع عمومی، برگزار شود. البته در صورت لزوم و بنابر مصالح خانه سینما هر زمان که لازم باشد در این مورد اقدام عاجل به عمل خواهد آمد.
هیأت مدیره خانه سینما در بخش دیگری از نامهاش به رییسجمهور آورده است: جناب آقای دکتر محمود احمدینژاد، هیأت مدیره خانه سینما هرچند ترجیح میدهد که هفتههای آخر تصدی مدیران سینمایی را در فضایی بدون تنش طی کند، اما تصدیق میفرمایید که این هیأت مدیره ناگزیر است فقط بر مبنای موازین قانونی عمل کند و در برابر اقدامات سازمان سینمایی در نادیده گرفتن حقوق قانونی خانه سینما و دعوت و تشویق اعضا به ارتکاب اقدامات غیرقانونی از جمله تشکیل جلسهای تحت عنوان مجمع عمومی خانه سینما - بدون رعایت تشریفات قانونی - بایستد و در صورت لزوم از طریق مراجع ذیصلاح اقدام کند.
در پایان از جنابعالی که به سهم خود درصدد رفع موانع فعالیت رسمی خانه سینما بودهاید، سپاسگزاریم و از نظرات آتی جنابعالی استقبال میکنیم. همچنین از تمام همکاران خود در سینمای ایران و اعضای تشکلهای عضو بهخاطر شکیبایی، اعتماد، همدلی و همراهی با مدیریت خانه سینما و پافشاری بر رعایت قانون و تن ندادن به پراکندگی و دامن نزدن به سوءتفاهمها بهرغم فشارها و ناملایمات فراوانی که در دوره اخیر به ناحق بر آنان و ما تحمیل شد، سپاسگزاریم. امیدواریم خانه سینما، پایگاه جامعه اصناف سینمای ایران با حفظ استقلال و تداوم تلاش و کوشش هرچه بیشتر در جهت تحقق اهدافش، شرایط مناسبتری را برای انجام وظیفه اصلی سینماگران و هنرمندان و تعالی سینمای جمهوری اسلامی ایران فراهم سازد.
حسینی برای «ساکن طبقه وسط» درخواست پروانه ساخت داد
شهاب حسینی بازیگر سینمای ایران برای ساخت اولین فیلم بلند سینمایی خود با عنوان «ساکن طبقه وسط» درخواست پروانه ساخت داده است.
فیلمنامه «ساکن طبقه وسط» متعلق به محمدهادی کریمی است که حدود 8 سال پیش متن آن را نوشته است. این فیلمنامه درباره یک نویسنده جوان است که وارد یک خانه سه طبقه می شود و در آن خانه درگیر اتفاقاتی خواهد شد.
به نوعی فیلم یک طنز فلسفی است و قرار بوده پیش از این توسط کریمی با بازی شهاب حسینی ساخته شود که این امکان فراهم نشد. با توجه به علاقه شهاب حسینی به متن در نهایت خود او تصمیم گرفته است فیلمنامه را به عنوان اولین تجربه کارگردانیاش جلوی دوربین ببرد.
درخشنده «خانم، مال معرفی کنید!» را با موضوع طلاق میسازد
پوران درخشنده قرارست فیلم بعدی خود را با موضوع اجتماعی با عنوان «خانم، مال معرفی کنید!» بسازد.
پوران درخشنده از کارگردانانی که سه دهه است در عرصه سینمای اجتماعی فیلم میسازد گفت: هم اکنون مشغول تحقیق فیلمنامه در مجتمع خانواده ونک و شوراهای حل اختلاف هستم و فکر میکنم نگارش فیلمنامه تا مرداد ماه به پایان برسد و امیدوارم بتوانم کار را تا پاییز کلید بزنم.
وی با اشاره به اینکه تهیهکنندگی این فیلم جدید را خودش برعهده دارد، افزود: این مرحله از تحقیقات با حضور روانشناسان و جامعهشناسان انجام میشود. "خانم، مال معرفی کنید؟" نگاه تازهای به طلاق دارد.
فیلم جدید درخشنده از زاویه دید جدیدی موضوع طلاق را مطرح میکند که تاکنون در سینمای ایران تجربه نشده است.
سینما دست افرادی افتاده که صلاحیت مدیریت ندارند/از لابی در اکران تا اسکار
کاظم راستگفتار کارگردان معتقدست که سینمای امروز دچار انحصارطلبی عدهای شده که نه تنها تخصص بلکه صلاحیت اداره و مدیریت بدنه سینمای ایران را هم ندارند.
کاظم راستگفتار کارگردان سینمای ایران درباره دلایل کمکاریش در عرصه سینما گفت: متاسفانه مفهوم سینمای مستقل و حضور بخش خصوصی در سینمای ایران از بین رفته و اغلب فیلمهایی که در طول سال گذشته تولید شده است، دولتی هستند و کمتر تهیهکنندهای در بخش خصوصی حاضر به تولید در سینما به مفهوم واقعی شده است.
وی افزود: معتقدم که سینما در طول دو سال گذشته تعطیل بوده است. از همینرو تنها جذابیت فیلمها برای مردم حاشیههای پیرامون آنهاست نه کیفیت اثر.
کارگردان فیلم «نقاب» درباره برخورد مردم با فیلمها متاثر از هیاهوهای سیاسی متذکر شد: مردم میشنوند که گروهی سیاسی نسبت به فیلم واکنش نشان دادهاند برای اینکه دلایل واکنش به فیلم را از دست ندهند راهی سینما میشوند و یا اینکه خبر میرسد یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری از فیلمی حمایت میکند فوری سراغ فیلم را میگیرند.
سینما گرفتار لابیبازی شده است
راستگفتار در ادامه صحبتهای خود با اشاره به این مطلب که سینمای ایران گرفتار لابیبازی شده است، گفت: متاسفانه سینمای ایران در همه مسایل از تولید، اکران و یا حتی جایزه گرفتن در جشنواره فیلم فجر دچار لابیبازی شده است و رابطه پشت رابطه صنعت سینمای ایران را پیش می برد و متاسفانه قدرت این لابی بازی ها آنقدر زیاد است که به گفته شمقدری برای اسکار فرهادی هم لابی شده است.
شورای صنفی نمایش بدون هیچ تغییر به کار خود ادامه می دهد
سید ضیاء هاشمی درباره نتیجه انتخابات امروز در شورای صنفی نمایش اعلام کرد که این شورا بدون هیچ تغییری در ترکیب اعضا به کار خود ادامه میدهد.
سید ضیاء هاشمی رئیس اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران با بیان این مطلب که شورای صنفی نمایش بدون هیچ تغییری به کار خود ادامه خواهد داد، گفت: هیچ تصمیمی برای تغییر اعضای شورای صنفی نمایش نداشته و اعضای این شورا همچنان به کار خود ادامه خواهند داد. البته علی سرتیپی که قرار بود که این شورا بپیوندد، در همان جلسه اول استعفا داد.
وی در رابطه با حضور مسعود اطیابی نیز توضیح داد: وی در حال حاضر در لبنان به سر می برد و به محض بازگشتش به کشور، در جلسات شورای صنفی نمایش حضور خواهد داشت.
در جلسه شورای صنفی نمایش که صبح امروز دوشنبه 6 خردادماه برگزار شد، فیلم سینمایی «خودزنی» به کارگردانی احمدکاوری به جای فیلم سینمایی «برف روی کاجها» ساخته پیمان معادی در گروه سینمایی عصر جدید اکران خواهد شد.
همچنین فیلم سینمایی «بیتابی بیتا» به کارگردانی مهرداد فرید در گروه سینمایی قدس جایگزین فیلم «بازنشستهها» به کارگردانی محسن ارجمند میشود. «چه خوبه برگشتی» ساخته داریوش مهرجویی نیز از روز چهارشنبه هشتم خرداد ماه در گروه سینمایی استقلال اکران میشود.
«پدرکشی» همزمان با انتخابات جلوی دوربین میرود
فیلم سینمایی «پدرکشی» به کارگردانی علیرضا نادری همزمان با انتخابات جلوی دوربین میرود.
امیر سیدزاده تهیهکننده سینما با بیان این مطلب که نام «بچه نشو پسر» به «پدرکشی» تغییر نام داده است، گفت: همزمان با آغاز انتخابات تصویربرداری این فیلم سینمایی آغاز خواهد شد، البته در حال رایزنی با عوامل فیلم هستیم که هنوز به نتیجه نرسیدهایم.
وی با اشاره به این مطلب که ساخت فیلم همزمان با آغاز انتخابات مشکلی برای گروه فیلمبرداری ایجاد نمیکند، توضیح داد: اکثر سکانسهایی که در این دوره فیلمبرداری خواهد شد، سکانسهای داخلی بوده و مشکلی برای فیلمبرداری نخواهیم داشت.
این فیلم در ژانر اجتماعی است و روابط بین پدر و فرزندان را در یک خانواده به چالش میکشد. در واقع داستان فیلم، رابطه غلط پدر با پسر در خانواده و تاثیر آن در جامعه را نشان خواهد داد.
«گیل» صاحب سرمایهگذار شد
فیلم سینمایی «گیل» به کارگردانی جهانگیر جهانگیری اوایل تیر ماه جلوی دوربین میرود.
جهانگیر جهانگیری کارگردان سینما با بیان این مطلب که فیلم سینمایی «گیل» اوایل تیر ماه جلوی دوربین می رود، گفت: مدتی پیش پروانه ساخت این فیلم سینمایی صادر شده اما به دنبال سرمایهگذار برای ساخت "گیل" بودیم که در نهایت داریوش باباییان به عنوان سرمایهگذار در این پروژه با ما همکاری خواهد کرد.
جهانگیری درباره داستان فیلم سینمایی «گیل» گفت: این فیلم داستانی اجتماعی-خانوادگی دارد و درباره پهلوانی است که آرزو دارد پسری داشته باشد تا آن را جانشین خود کند.
مدیران فرهنگی دغدغه ساخت فیلم در حوزه جنگ نرم ندارند
پرویز شیخطادی با اشاره به عدم دغدغه فرهنگی مدیران برای ساخت آثار در حوزه جنگ نرم گفت: به نظر میرسد تنها در مقاطعی که یک فیلم ضد ایرانی ساخته میشود، مدیران در آن مقطع زمانی دچار شور و هیجان میشوند.
«پرویز شیخطادی» کارگردان فیلم «روزهای زندگی» درباره تولید فیلم «دریای سرخ» توضیح داد: متاسفانه مدیران فرهنگی دغدغه ساخت فیلم با موضوع جنگ نرم را ندارند. حوزه هنری برای تولید فیلم «دریای سرخ» که در حوزه جنگ نرم است پاسخ صریح و درستی نداد، ارشاد هم جوابش منفی بود.
وی در ادامه گفت: به نظر میرسد تنها در مقاطعی که یک فیلم ضد ایرانی و ضد فرهنگ و تمدن ایران ساخته میشود مدیران در آن مقطع زمانی دچار شور و هیجان شده و انگشت اتهام را به سمت هنرمندان گرفته و از آنها پاسخ میخواهند.
دایناسور صراحت لهجه در حوزه سیاست داشت
وی درباره توزیع فیلم «دایناسور» در شبکه نمایش خانگی گفت: فیلم را چهار سال گذشته ساختم در آن زمان مدیر اداره نظارت و ارزشیابی اجازه نمایش فیلم را نداد. در دایناسور صراحت لهجه ای در حوزه سیاست دنبال کردم. فیلم متعلق به زمان انتخابات در دوره دهم بود. در فیلم پیشبینی هایی از شرایط اقتصادی ، فسادهای اقتصادی و انقلاب های مخملی را کرده بودم که مدیران آن فیلم را برنتافتند.
صراحت لهجه «دایناسور» ممیزی شد
شیخطادی درباره اصلاحات فیلم توضیح داد: بدون نظارت من اصلاحات فیلم صورت گرفت برای من هم اهمیتی نداشت زیرا فیلم در زمان خوش باید اکران میشد. صراحت لهجه فیلم دچار ممیزی شد و صاحب آن موسسه آوینی آن را در شبکه نمایش خانگی توزیع کرده است.
«مشتی اسماعیل» به جشنواره اسماعیلیه مصر میرود
مستند «مشتی اسماعیل» در شانزدهمین دوره جشنواره فیلم مستند و کوتاه اسماعیلیه مصر حاضر میشود.
مهدی زمانپور کیاسری از راهیافتن مستند «مشتی اسماعیل» به جشنواره بینالمللی فیلم مستند و کوتاه «اسماعیلیه» مصر خبر داد.
وی افزود: قرار است در صورت محیا شدن بلیط و ویزا شخصا به مصر بروم و در این جشنواره بینالمللی که دوره شانزدهم آن است حاضر شوم.
بنابر این گزارش، «مشتی اسماعیل» که روایتگر داستان پیرمرد نابینای شالیکاری است که علیرغم همه سختیهای زندگی امید و توان بالایی در زندگی خود دارد پیش از این در 20 تندیس از جشنوارههای داخلی و خارجی از جمله سیمرغ بهترین کارگردانی جشنواره سیویکم فیلم فجر، جایزه ویژه هیئت داوران دومین جشنواره مردمی فیلم عمار و جایزه طلایی هشتمین دوره جشنواره مستند الجزیره را دریافت کرده است.
شانزدهمین دوره جشنواره فیلم کوتاه و مستند «اسماعیلیه» از 16 تا 19 ژوئن(26 تا 29 خرداد) برگزار میشود.
ثبت قرارداد نمایش دو فیلم جدید /نمایش فیلم «چه خوبه که برگشتی» از چهارشنبه
قرارداد نمایش دو فیلم سینمایی «خودزنی» و «بیتابی بیتا» در گروههای سینمایی به ثبت رسید.
«حبیب کاوش» سخنگوی شورای صنفی نمایش گفت: قرارداد نمایش فیلم سینمایی «خودزنی» بعد از نمایش «برف روی کاج ها» در گروه سینمایی عصر جدید به ثبت رسید همچنین قرارداد نمایش فیلم سینمایی «بیتابی بیتا» در گروه سینمایی قدس بعد از «بازنشستهها» به ثبت رسید.
وی در ادامه گفت: «چه خوبه که برگشتی» به کارگردانی داریوش مهرجویی از روز چهارشنبه 8 خردادماه در گروه سینمایی استقلال به نمایش درخواهد آمد.
وی درباره انتخاب رئیس و نایب رئیس شورای صنفی نمایش گفت: با همان رویه قبلی شورای صنفی فعالیت میکند و هیچ تغییری به وجودنیامده است.
اصلاحات «بچگیتو فراموش نکن» انجام شد/ اکران فیلم به نظر مسئولان فارابی بستگی دارد
تهیهکننده فیلم سینمایی «بچگیتو فراموش نکن» از انجام اصلاحات فیلم و انتظار برای نظر نهایی مسئولان فارابی در مورد نسخه نهایی خبر داد.
محمد حسن نجم درباره آخرین وضعیت «بچگیتو فراموش نکن» برای اکران عمومی گفت: فیلم احتیاج به اصلاحاتی داشت که آنرا انجام دادهایم و منظر اعلام نظر نهایی مسولان فارابی در خصوص کیفیت نسخه نهایی کار هستیم.
وی افزود: اصلاحات انجام شده ممیزی نبود بلکه چند پلان خاص از فیلم باقی مانده بود که برای تکمیل فیلم لازم بود و امسال این پلانها گرفته شد و نسخه نهایی را به مسولان فارابی تحویل دادهایم تا برای اکران عمومی آن در فصل تابستان و یا حضور در جشنواره کودک تصمیمگیری کنند.
تهیهکننده «بچگیتو فراموش نکن» تصریح کرد: پس از اعلام نظر مسولان فارابی برای دریافت پروانه نمایش اقدام خواهیم کرد، هنوز با پخش کننده خاصی برای اکران عمومی فیلم صحبت نکردهایم اما با توجه به مضمون فیلم برخی از پخشکنندگان برای اکران عمومی فیلم اعلام کردهاند.
نجم خاطر نشان کرد: شخصا علاقه دارم که بتوانیم از امکان اکران تابستانی استفاده کنیم، چرا که با توجه به مضمون فیلم میتوانیم بخش زیادی از مخاطبان را در این فصل جذب کنیم اما از سوی دیگر حضور فیلم در جشنواره کودک میتواند باعث کسب جوایزی شود و از این طریق زحمات عوامل فیلم نیز جیران میشود که در هر صورت تصمیمگیرنده اصلی در این مورد مسولان فارابی هستند.
«دوران عاشقی» در تهران جلوی دوربین میرود
فیلم سینمایی «دوران عاشقی» با حضور احتمالی «شهاب حسینی» و کارگردانی علیرضا رئیسیان جلوی دوربین میرود.
به تازگی پروانه ساخت فیلم دوران عاشقی از وزارت ارشاد دریافت شده است. پیش تولید کار مدتی است آغاز شده است و به زودی فیلم جلوی دوربین میرود.
فیلم داستان زندگی یک زن و شوهر را روایت میکند و قصه بسیار جذابی است. برای ایفای نقشهای اصلی داستان از بازیگران مطرح سینمای ایران استفاده خواهد شد. گروه تولید با شهاب حسینی برای ایفای نقش اصلی فیلم صحبت کرده است اما هنوز قرارداد قطعی با ایشان بسته نشده است.
کل کار در تهران جلوی دوربین میرود؛ بخشی از فیلم در منزل شخصیتهای اصلی داستان میگذرد و بخشی از آن در مکانهای عبوری و خیابانهای تهران جلوی دوربین میرود.
بنابراین گزارش، نقش های اصلی این فیلم سینمایی شامل یک زن، یک مرد و یک دختر جوان است.
علیرضا رئیسیان پیش از این ساخت فیلمهای ریحانه، سفر، ایستگاه متروک، پرونده هاوانا و چهل سالگی را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده و توانسته در جشنوارههای مختلف جهانی جوایز ارزندهای را کسب نماید.
شصت و شمین جشنواره فیلم کن به کار خود پایان داد/جایزه بهترین بازیگر زن کن برای فیلم فرهادی
شصت و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کن شب گذشته در حالی به کار خود پایان داد که فیلم «گذشته» ساخته «اصغر فرهادی» برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن شد.
شصت وششمین جشنواره فیلم کن با حضور ستارگان و فیلمسازان بزرگ جهان پس از ده روز برگزاری به کار خود پایان داد.
البته نتایج اعلام شده تمامی پیشبینیهای انجام شده در رابطه با فیلم «گذشته» ساخته «اصغر فرهادی» و «ونوس در پوست خز» ساخته «رومن پولانسکی» را بر هم زد.
در حالیکه از همان دقایق اولیه پس از نمایش فیلم فرهادی در بخش مسابقه جشنواره کن، همه پیش بینیها خبر از احتمال رسیدن نخل طلای این دوره از رقابتها به این فیلم میداد، تنها یک روز مانده به پایان جشنواره، «رومن پولانسکی»، کارگردان لهستانی، که سال 2002 برای فیلم «پیانیست» برنده نخل طلا شده بود، اینبار با فیلم «ونوس در پوست خز» تمام توجهها را به سمت خود جلب کرد و به قول روزنامه ایندیپندنت «جشنواره کن را تکان داد.»
با نمایش فیلم «ونوس در پوست خز»، کارشناسان دیگر فیلم فرهادی را شانس برتر دریافت نخل طلا نمیدانستند و پیشبینیها خبر از احتمال اعطاء جایزه بهترین فیلمنامه به فیلم «گذشته» میداد.
در نهایت در برابر دیدگان تعجب زده برخی، جایزه نخل طلا به فیلم «آبی گرمترین رنگ است» ساخته «عبدالطیف کشیش» اعطاء شد.
این فیلم که مضمونی همجنسگرایانه دارد، داستان عشق دو زن به یکدیگر است.
در این میان تنها جایزهای که در بخش مسابقه به فیلم «گذشته» فرهادی رسید، جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن بود که به «برنیس بژو»، بازیگر فرانسوی، اعطاء شد.
جایزه بهترین کارگردانی نیز برای فیلم «هلی» به «آمات اسکالانته » اعطاء شد.
«رسوایی» همچنان در صدر فروش / فصل میلیاردیها
فیلم «رسوایی» آخرین ساخته مسعود ده نمکی با فروش 5 میلیارد و 328 و 500 هزار تومان همچنان در صدر فروش اکرانهای بهاری قرار دارد.
اکران های بهار سینما که توانستند روحی تازه به کالبد بی جان سینمای کشور ببخشند با نزدیک شدن به ایام انتخابات کم کم از رونق میفتند و باید منتظر اکران های تابستان بود تا شاید بتواند جانی دوباره به سینمای بدهد.
فروش 5 میلیارد و 328 میلیون تومانی «رسوایی»
در میان اکران های بهار فیلم «رسوایی» ساخته مسعود ده نمکی با فروش پنج میلیارد و 328 میلیون و 500 هزار تومان در صدر فروش ها قرار دارد؛ در حالی که تنها 900 میلیون تومان برای ساخت آن هزینه صرف شده بود.
داستان این فیلم از این قرار است که افسانه دختر بدنام محل است که مورد توجه همسایهای از اهالی است و به دلیل بدهی های خود و پدرش در آستانه فروپاشی اخلاقی است؛ پس از ربودن سفتههای پدرش به هنگام فرار با حاج یوسف روحانی زاهد محل آشنا می شود و …
اکبر عبدی، الناز شاکردوست، محمدرضا شریفینیا، کامران تفتی، مریم کاویانی، امیر دژاکام، امیر نوری، اسماعیل خلج، مجید مشیری، آرزو افشار، تینا آخوندتبار، مهسا کامیابی، ارسلان قاسمی، عباس محبوب، محبوبه بیات، ابولفضل همراه، فرامرز روشنایی، اسدالله یکتا و… در «رسوایی» ده نمکی به ایفای نقش پرداختهاند.
انیمیشین «تهران 1500» و فروش 2 میلیارد و 160 میلیون تومانی
انیمیشین «تهران 1500» به کارگردانی بهرام عظیمی که 2 میلیارد تومان برای ساخت آن هزینه شده بود توانست طی 68 روزی که بر روی پرده های سینما بود 2 میلیارد و 169 میلیون تومان فروش داشته باشد.
این انیمیشین شهر تهران را در سال 1500 شمسی به تصویر میکشد که در آن از شخصیت و کاراکترهای بازیگران مشهور سینمای کشور یعنی هدیه تهرانی، بهرام رادان، مهران مدیری، گوهر خیراندیش، مهتاب نصیرپور، محمدرضا شریفینیا، حبیب رضایی و حسام نوابصفوی استفاده شده و این بازیگران به دوبله شخصیت های خود در این انیمیشین پرداخته اند.
انیمیشین «تهران 1500» در ژانری کمدی تولید شده که داستان آن درباره گذشته و حال پیرمردی 160 ساله به نام اکبرآقا است و زمان این داستان نیز مربوط به 15 روز قبل از تحویل سال 1500 هجری شمسی است.
فروش دو میلیارد و 147 میلیون تومانی «حوض نقاشی»
فیلم «حوض نقاشی» ساخته مازیار میری با توجه به هزینه کمی که برای ساخت آن صرف شده طی مدت اکران به فروش دو میلیارد 147 میلیون تومانی دست یافت که رقم قابل توجهی است و این فیلم را در کنار فیلم «رسوایی» و انیمیشین «تهران 1500» جزو پرفروش ترین فیلم های اکران بهاری کرده است.
داستان این فیلم، زوج جوانی را روایت می کند که با نوع نگاهی که به زندگی دارند، با تمام افراد پیرامونشان متفاوت هستند و این تفاوت در زندگی خانوادگی و اجتماعی آنها تاثیر می گذارد.
در فیلم حوض نقاشی شهاب حسینی در نقش رضا و نگار جواهریان در نقش مریم به ایفای نقش پرداخته اند؛ همچنین این فیلم در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر توانست سیمرغ بهترین فیلم از نظر تماشاگران را از آن خود کند.
«رژیم طلایی» و فروش 907 میلیون تومانی
فیلم «رژیم طلایی» به کارگردانی رضا سبحانی نیز توانست به فروش 907 میلیون تومانی دست یابد.
داستان این فیلم که مضمونی طنز در فضای اجتماعی دارد به موضوع مهریههای سنگین و غیرمعقول میپردازد و داستان زن و شوهری را روایت میکند که به اندازه وزن زن و مرد مهریه در نظر گرفته شده است و....
مهدی هاشمی، مریلا زارعی، امین حیایی، پروین ملکی، صنم سجادیان، حسین قورچی، انوشیروان نعیمی، نازنین لواسانی، حسین لواسانی، مجید علیزاده، اشکان هورسان، آرش راد، علی مددی و حیدر علیزاده از جمله بازیگرانی هستند که در فیلم «رژیم طلایی» به ایفای نقش پرداخته اند.
«برف روی کاج ها» و فروش 703 میلیون تومانی
فیلم «برف روی کاج ها» ساخته پیمان معادی توانست ظرف 29 روزی که بر روی پرده های سینما رفته است توانسته به فروش 703 میلیون تومان دست یابد.این در حالی است که 550 میلیون تومان برای ساخت این فیلم هزینه شده است و پیش بینی می شود در روزهای آینده به فروشی قابل توجه دست یابد.
داستان فیلم «برف روی کاج ها» به برهه ای کوتاه از زندگی زوجی میانسال می پردازد که بعد از 14سال زندگی مشترک درگیر مشکلاتی شده اند. رویا(با بازی مهناز افشار) معلم پیانوییست که به خاطر نگرانی از غیبت دوهفته ایِ یکی از شاگردانش، پیگیر دلیل غیبت او می شود اما به طور اتفاقی متوجه می شود که این شاگرد با همسرش، علی(که حسین پاکدل بازی اش می کند) رابطه ای مخفیانه دارد
مهناز افشار، صابر ابر، حسین پاکدل، حسن معجونی و ویشکا آسایش و با حضور شیرین یزدانبخش در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند. روایت میشود.
فروش 93 میلیون تومانی «ملکه»
فیلم «ملکه» ساخته محمدعلی باشه آهنگر در طول 22 روزی که بر روی پرده های سینما بود تنها توانست 93 میلیون تومان فروش داشته باشد و این اصلا رقم خوبی برای یک فیلم در ژانر دفاع مقدس نیست.
این فیلم داستان یک دیدهبان در پالایشگاه نفت آبادان را در دوران دفاع مقدس روایت می کند و براهیم برزیده، مجتبی اسودیان، حسین باشه آهنگر، مالک سراج، هومن برقنورد، مهدی سلطانی، حمید آذرنگ، مصطفی زمانی در آن به ایفای نقش پرداخته اند.
«تلفن همراه رئیس جمهور» و فروش 200 میلیون تومانی
فیلم «تلفن همراه رئیس جمهور» سومین ساخته علی عطشانی است که 650 میلیون تومان برای ساخت آن هزینه شده است با این حال این فیلم با گذشت 8 روز از زمان توانست به فروش 200 میلیون و 50 هزار تومان در سینماهای تهران و شهرستان دست یابد.
این فیلم که در آن مهدی هاشمی، بهناز جعفری، نیکی کریمی، اکبر عبدی و...به ایفای نقش پرداخته اند داستان پیرمردی که شغلش باربری است و قصد خرید سیمکارت و تلفن همراه را دارد که دست بر قضا سیم کارت خاموش سالیان گذشته رئیس جمهور مورد معامله قرار میگیرد و....
«بازنشسته ها» 55 میلیون تومان فروختند
فیلم «بازنشسته ها» ساخته محمد ربیعی طی 8 روز اکران توانست به فروش 55 میلیون و 500 هزار تومانی دست یابد در حالی که برای ساخت این فیلم رقم 310 میلیون تومان هزینه شده است.
در این فیلم که مضمونی کمدی دارد فتحعلی اویسی، مریم امیرجلالی، یوسف صیادی، آرام جعفری، کاظم افرندنیا، خسرو امیرصادقی، مهدی احمدی ، محمد امیرصادقی به ایفای نقش میپردازند.
«بازنشسته ها» داستان مردی است که بعد از بازنشسته شدن به خاطر اذیت و آزارهای همسرش در پی پیدا کردن شغل دوم است و بیرون از خانه با اتفاقاتی روبهرو میشود.
«آقای الف» و فروش 22 میلیون تومانی
فیلم «آقای الف» به عنوان اولین فیلم سه بعدی ایران به کارگردانی عطی عطشانی و صرف هزینه 850 میلیون تومانی ساخت توانست در طول 15 روز به فروش 22 میلیون و 600 هزار تومانی دست یابد.
این فیلم داستان امیر ادیب، تاجر جوان ایرانی در حالی که قرار است در مزایده بزرگ بورس شرکت کند، با شخصی روبرو میشود که به او می گوید تا دو هفته دیگر خواهد مرد.
پوریا پورسرخ، لیلا اوتادی، شاهین نجومی، نیما شاهرخ شاهی، مهران رجبی، مهدی فقیه، خشایار راد، حسام شجاعی، مهدی مقدم و.... در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.