به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، غرضی در نشست خبری خود در خبرگزاری تسنیم که صبح امروز برگزار شد، با بیان اینکه بازیهای سیاسی علیه ایران در صحنه جهانی افزایش یافته است، گفت: قدرت ملت ایران میتواند این بازیها را از بین ببرد.
وی به مذاکره با آمریکا اشاره و تاکید کرد: تحت هیچ شرایطی با مذاکره با دولت آمریکا موافق نیستم.
کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه در اداره کشور از تجربیات دولتهای قبلی استفاده خواهم کرد، افزود: انقلاب اسلامی که به پیروزی رسید، سازندگی در ایران آغاز شد؛ به عنوان مثال ما در اول انقلاب پنج و نیم مالک مسکن در سطح کشور داشتیم که این رقم در سالهای اخیر به 210 میلیون رسیده است.
غرضی اضافه کرد: در مسئله پیشرفت کشور باید توسعه جدای تورم در دستور کار قرار گیرد، به این ترتیب توسعه همراه با تورم به مانعی برای خود توسعه تبدیل خواهد شد.
وی تاکید کرد: همواره به دنبال توسعه بدون تورم بوده ام.
کاندیدای ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با دخالت دولت در سیاستهای ورزشی کشور اظهار داشت: در این چند سال دائماً ورزشکاران و دولت با هم تعامل داشتند؛ مشکل اصلی اینجاست که ورزش نتوانسته رابطه اجتماعی خود را با مردم تعریف کند و همچنین در رابطه با دولت همواره به صورت مستقیم عمل کرده که این مسئله ضربه اساسی به این حوزه در چند سال اخیر وارد کرده است.
غرضی ادامه داد: در حوزه ورزش باید از پتانسیل ورزش و ورزشکاران استفاده کرد و همچنین باید برای حل مشکلات ورزشی کشور ورود و خروجهای مالی این حوزه نیز مشخص گردد.
وی تجمیع جریانهای سیاسی را برای قانونمند کردن جامعه لازم دانست و گفت: اگر شما در جریان اداره حکومت بتوانید با تجمیع جریانهای سیاسی آنها را قانونمند کنید، آن وقت میتوان گفت که در مسیر قانونمداری حرکت کردهایم.
کاندیدای ریاست جمهوری درباره برنامههای خود در حوزه آموزش و پرورش نیز اظهار داشت: همواره در این حوزه مصرفگرایی مدنظر بوده؛ از زمان تاسیس آموزش و پرورش که به دوره رضاخان بازمیگردد، همیشه در سه مسیر بیجهت حرکت شده که یکی از آنها مدرکگرایی و دیگری محفوظات بوده و مورد سوم هم عدم تطابق آموزشهای آموزش و پرورش با نیازهای روز جامعه است.
غرضی این موارد را برای نظام آموزشی خطرناک دانست و ادامه داد: اگر در روش فعلی آموزش و پرورش محفوظات را به مهارت تبدیل کنیم، نظام آموزشی ما متحول شده و میتوانیم اشتغالزایی وسیعی را در سطح جامعه ایجاد کنیم.
وی درباره برنامه های آتی خود در حوزه فرهنگ و سینما هم گفت: به دلیل اینکه هنرهایی همچون ادبیات، موسیقی و سینما در بستر اجتماعی توانایی ماندگاری طولانی مدت را ندارند، قسمت کمی از افراد فعال در این حوزهها توانستهاند به عنوان مرجع مطرح شوند.
وزیر اسبق نفت ایران درباره سانسور در مطبوعات نیز اضافه کرد: در حال حاضر باید برای جلوگیری از هرج و مرج اقداماتی صورت گیرد و نباید دعواهای عمومی و سیاسی سران نظام به رسانهها و سطح عمومی جامعه کشیده شود.
غرضی به سال های 56 تا 61 اشاره و عنوان کرد: در این سالها اکثر کتابهای ما بدون سانسور چاپ و منتشر شد، بنابراین نباید مسئله سانسور در مطبوعات را به دولت منصوب کرد؛ زیرا در دوران اصلاحطلبان که داعیه آزادی بیان را دارند، سانسور بیشتری نسبت به زمانی که آنها در راس کار نبودند، وجود داشت؛ یک رئیس جمهور نمیتواند با عنوان شخصی که مسئولیت اداره جامعه را برعهده دارد مواردی را رها کرده و با فعالیتهای خود به هرج و مرج در سطح جامعه دامن زند.
وی با بیان اینکه بسترهای اجتماعی حیاتهای سیاسی را رقم میزنند، افزود: سه واقعه مهم سیاسی کشور ما یعنی مشروطه، ملی کردن صنعت نفت و پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن، در بستر اجتماعی رخ داده و همواره بسترهای اجتماعی از قدرتهای سیاسی قویتر بوده است.
این کاندیدای ریاست جمهوری درباره هزینههای تبلیغاتی خود ابراز داشت: تا به حال هزینهای برای تبلیغات نداشتم؛ در حال حاضر یک کارمند بازنشسته هستم که اعتبار اجتماعی خوبی دارد که آن را مخلصانه به مردم عرضه میکنم.
غرضی درباره استفاده احتمالی خود از یارانه تبلیغات کاندیداها نیز اظهار داشت: اگر دولت پولی در این زمینه به من پرداخت کند تحت هیچ شرایطی استفاده نخواهم کرد؛ زیرا این پول متعلق به بیت المال است.
وی با بیان اینکه فرهنگ انعکاس زندگی مردم است، افزود: مردم ایران در طول چند سال با فرهنگ خاص خود زندگی کرده اند، بنابراین به هیچ وجه فرهنگهای تزریقی در مورد جامعه ایران جواب نمی دهد و قدرت سیاسی حاکم بر جامعه نمیتواند برای مردم یک فرهنگ را به صورت گسترده تعریف و درست کند، باید در این زمینه از تعاریف گذشته و به مرحله اجرا برسیم و من همواره در این مسئله به دنبال تقویت روش ها بوده ام.
این کاندیدای ریاست جمهوری دغدغه اصلی مردم را استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی دانست و افزود: مردم نسبت به این قضیه حساس هستند و این موارد از مطالبات و شعارهای اصلی مردم است.
غرضی ادامه داد: متأسفانه در اسلامیت این شعار غفلت شده و دولتهای مسئول دست در جیب فقرا کردهاند.
وی با بیان اینکه مسئولیتپذیری بالایی دارم، ادامه داد: انسانی که خود را به خواب زده است هرگز بیدار نخواهد شد.
این کاندیدای ریاست جمهوری حل مشکل تورم را مسئله اصلی دولتهای قبلی ندانست و عنوان کرد: دولتها هرگز نخواستند که این مشکل حل شود، اما میتوان با قدرت مردم جلوی تمام این افتضاحات اداری و سیاسی را گرفت.
غرضی درباره برنامههای خود در زمینه توسعه مخابرات نیز اظهار داشت: باید تجارت آزاد در این زمینه را گسترش دهیم.
وی به شبکه هوشمند سلامت اشاره کرد و گفت: دنیا به سمت گپ دیجیتال رفته است که از این طریق فاصله دیجیتال یک کشور با کشور دیگر به واسطه دولت الکترونیک کم میشود؛ بحثهای توسعهای هماکنون در کشور ما از مرز سیاسی گذشته است و ما متأسفانه هنوز در بخشهای توسعهای محصور هستیم.