گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، هفته ای که گذشت سینمای ایران با خبرهای متنوعی همراه بود خبر اول اینکه؛
9 دقیقه از زمان «عقاب صحرا» برای اکران عمومی کوتاه شد
تهیهکننده فیلم سینمایی «عقاب صحرا» از کوتاه شدن 9 دقیقهای زمان این فیلم برای اکران عمومی خبر داد.
عباس اکبری در خصوص اکران عمومی «عقاب صحرا» گفت: 9 دقیقه از زمان فیلم را به دلیل اینکه برای پخش در سینما مناسب باشد و به جهت زمان طولانی مشکلی برای سئانسها پیش نیاید کوتاه کردهایم و به زودی برای دریافت پروانه نمایش اقدام خواهیم کرد.
وی افزود: مراحل مربوط به لابراتوار در حدود یکماه به طول خواهد انجامید و پس از آن فیلم را برای دریافت پروانه نمایش به ارشاد ارائه میکنیم.
اکبریی تصریح کرد:به اعتقاد بنده نیمه دوم سال زمان مناسبی برای اکران «عقاب صحرا» خواهد بود، البته هنوز پخشکننده کار مشخص نشده و شاید فارابی خودش فیلم را اکران کند.
براساس این گزارش، «عقاب صحرا» ماجرای مردی است که در ایام صلح حدیبیه از بین کفار گریخته و به پیامبر اسلام پناهنده میشود، و حالا همه چشم انتظارند که پیامبر برای حفظ صلح او را به کفار تحویل خواهند داد یا ...
کیکاوس یاکیده، علیرضا کمالی، روناک یونسی، حسین سلیمانی، شهرزاد کمال زاده، محمد ربانی، افشین نخعی، حبیب دهقان نسب و انوشیروان ارجمند در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند
«سربازها ایستاده میمیرند» با نگاهی به دفاع مقدس جلوی دوربین میرود
فیلم سینمایی «سربازها ایستاده میمیرند» اولین ساخته شهرام مسلخی و تهیهکنندگی یوسف صمدزاده اواخر خردادماه جلوی دوربین میرود.
«یوسف صمدزاده» تهیهکننده فیلم سینمایی «سربازها ایستاده میمیرند» درباره روند تولید فیلم که به تازگی پروانه ساخت فیلم آن را از وزارت ارشاد دریافت کرده است گفت: پیش تولید فیلم سینمایی «سربازها ایستاده میمیرند» به تازگی آغاز شده است. فیلمنامه به گونه ای طراحی شده است که فیلم در ایران و کردستان عراق جلوی دوربین برود. تلاش می کنیم تا فیلم اواخر خردادماه جلوی دوربین برود.
وی درباره بخشهای ایران فیلم توضیح داد: بخشهای مربوط به ایران در شهرک دفاع مقدس جلوی دوربین خواهد رفت زیرا بخش های مربوط به دفاع مقدس در این فیلم به صورت فلاش بک در شهرک فیلمبرداری خواهد شد. نیمی از فیلم در کردستان عراق و شهرهای اربیل جلوی دوربین میرود که با اشراف کارگردان به منطقه امیدواریم مشکلی برای تولید در منطقه کردستان عراق نداشته باشیم.
صمدزاده درباره فیلمنامه توضیح داد: داستان فیلم درباره فرهاد طب نوری و شهرام مسلخی نوشته شده است و درباره روایتی از جنگ دفاع مقدس است. شخصیتهای اصلی داستان اکثرا مرد هستند که گروهی از بازیگران کردستان استفاده خواهد شد و از بازیگران مطرح سینمای ایران نیز بهره خواهیم برد.
دولت به اکبر عبدی و داریوش ارجمند نشان درجه یک هنری میدهد
با موافقت دولت، نشان دولتی درجه یک فرهنگ و هنر به دو هنرمند عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون اعطا میشود.
به گزارش هیئت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد ماده(7) قانون تعیین حدود و وظایف و اختیارات و مسئولیت های ریاست جمهوری -مصوب 1365- تصویب کرد؛ نشان دولتی درجه یک فرهنگ و هنر به اکبر عبدی و داریوش ارجمند اعطا میشود.
این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است
نمایش «گذشته» 22 خرداد در گروه سینمایی آفریقا
سخنگوی شورای صنفی نمایش گفت: در صورت آماده شدن پروانه نمایش دوم فیلم «گذشته» و ارائه به موقع پزتیو از سوی ارشاد و فارابی، این فیلم از 22 خرداد در گروه سینمایی آفریقا به نمایش درخواهد آمد.
«حبیب کاوش» سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره جلسه امروز شورای صنفی نمایش گفت: متاسفانه نابسامانی و آشفتگی در امر ارایه پروانه نمایش دوم فیلم به شورای صنفی نمایش و صدور حواله پزتیو برای آماده سازی فیلمها جهت اکران به موقع دیده میشود.
وی در این باره توضیح داد: در وزارت ارشاد عدم هماهنگی وجود دارد و پروانه نمایش دوم فیلمها با تاخیر صادر و به شورای صنفی نمایش ارایه میشود از سوی دیگر بنیاد سینمایی فارابی که متولی ارایه پزتیو به فیلمها است با بیبرنامگی و بدون قاعده مشخص پزتیو به فیلمهایی که قرار است در چرخه اکران قرار گیرند ارایه میدهد . عدم هماهنگی لازم در ارشاد و فارابی باعث آشفتگی در امر نمایش و اکران فیلمها شده است.
عصرجدید، آفریقا و قدس یک هفته آزاد اعلام شد
کاوش در ادامه گفت: ما مجبور شدیم به دلیل آماده نشدن فیلمها برای اکران، سرگروههای سینمایی قدس، عصرجدید و آفریقا را برای یک هفته آزاد اعلام کنیم تا فیلمها برای اکران آماده نمایش شوند.
وی در ادامه افزود:از 23 خردادماه مقرر شد تا فیلمهای «بیتابی بیتا» در گروه قدس، «خودزنی» در گروه عصرجدید به نمایش درآید و در صورت آماده شدن پروانه نمایش دوم فیلم «گذشته» و ارایه پزتیو به موقع از سوی ارشاد و فارابی فیلم «گذشته» در گروه سینمایی آفریقا از 22 خردادماه به نمایش درخواهد آمد. قرارداد نمایش فیلم «زبان مادری» در گروه سینمایی آزادی به ثبت رسید.
تکذیب پخش فیلم «فرزند چهارم» از تلویزیون/ برنامهریزی برای اکران در ایران و جهان
مدیر روابط عمومی فارابی با تکذیب خبر پخش فیلم «فرزند چهارم» از تلویزیون گفت: فیلم سینمایی «فرزند چهارم» در زمان مناسب در ایران و در سطح جهان به نمایش درخواهد آمد.
جعفر گودرزی مدیر روابط عمومی و مشاور اجرایی بنیاد سینمایی فارابی درباره پخش فیلم «فرزند چهارم» از یکی از شبکههای تلویزیونی گفت: خبر پخش فیلم از یکی از شبکههای تلویزیونی که متاسفانه در فضای مجازی منتشر شده است کذب محض است. فیلم تولید بنیاد سینمایی فارابی با مشارکت جمعیت هلال احمر است باتوجه به پتانسیل مناسب فیلم برای اکران در سطح بینالملل برای اکران آن برنامه ریزی مناسبی صورت خواهد گرفت تاعلاوه بر اکران مناسب در ایران در سطح بین الملل نیز به نمایش درآید.
وی درباره زمان نمایش و دفتر پخش فیلم توضیح داد: پس از جشنواره فیلم فجر بسیاری از پخش کنندگان علاقمند به نمایش فیلمهای تولید شده بنیاد فارابی بودند که فارابی در حال رایزنی است تا بتوانیم دفاتر مناسبی برای فیلم های تولید شده در نظر بگیریم.
گودرزی ادامه داد: فیلم «فرزند چهارم» نیز از دفاتر مختلف درخواست شده است. علاوه بر بنیاد فارابی، جمعیت هلال احمر نیز برنامه خاصی برای اکران آن دارد تا فیلم به صورت مناسب و شایسته نمایش داده شود و بتواند مخاطب را به خوبی با خود همراه کند. هنوز دفتر پخش و زمان نمایش فیلم مشخص نشده است.
وی تاکید کرد: روند نمایش فیلم در تلویزیون به گونهای است که پس از اکران فیلم در سینماهای کشور، برای پخش از تلویزیون ارایه میشود و «فرزند چهارم» نیز از این قاعده مستثنی نیست. پس از نمایش مناسب آن در سینماهای کشور درباره پخش آن از رسانه ملی تصمیم گیری خواهد شد.
«فرزند چهارم» به کارگردانی وحید موسائیان در جشنواره سی و یکم فیلم فجر به نمایش درآمد و توانست نظر کارشناسان و داوران را به خود جلب کند. فیلم در سومالی میگذرد و بازیگرانی چون مهدی هاشمی، حامد بهداد، مهتاب کرامتی ایفای نقشهای اصلی را برعهده دارند.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: فیلم «فرزند چهارم» سفری است به آن سوی آفریقا جایی که شرافت انسانی در گیرو دار جنگ و قحطی سربلند بیرون میآید.
علیاکبری حکم رابط را برای بازگشایی خانه سینما دارد
توضیح عظیمیمیرآبادی در خصوص نماینده مذاکرهکننده هیات بازگشایی با خانه سینما
مسئول هیأت بازگشایی خانه سینما در خصوص صحبتهای فرهاد توحیدی مبنی بر عدم معرفی محسن علیاکبری از سوی این هیأت به عنوان نماینده مذاکرهکننده با خانه سینما توضیح داد.
مهدی عظیمی میرآبادی مسئول هیات بازگشایی خانه در خصوص اظهارات فرهاد توحیدی مبنی بر به رسمیت شناختن این هیات و همچنین عدم معرفی محسن علی اکبری به عنوان مذاکره کننده به مسولان خانه سینما گفت: آقای علی اکبری به عنوان عضو و سخنگوی هیات بازگشایی خانه سینما حکم رابط را دارند تا در فضایی توام با صمیمیت و همدلی مراحل بازگشایی خانه سینما را با دوستان را پیگیری کنند.
وی افزود: طبیعتا حکمی به عنوان نماینده مذاکره کننده برای ایشان صادر نشده است اما ایشان رابط هیات بازگشایی برای مذاکره با دوستان به جهت فراهم کردن شرایط مناسب برای تسریع روند بازگشایی خانه سینما هستند.
عظیمی میرابادی در پایان تاکید کرد: طبیعی است که هیات بازگشایی مطابق قوانین و مقررات کار خود را برای بازگشایی خانه سینما ادامه خواهد داد.
براساس این گزارش روز گذشته فرهاد توحیدی رئیس هیات مدیره سابق خانه سینما در گفتوگویی اعلام کرده بود:«آقای علیاکبری چندین نوبت با این عنوان که نماینده سازمان سینمایی هستند تلاش داشتند که مشکل حل شود اما بعد معلوم شد که سازمان سینمایی چنین نمایندگی به ایشان نداده است. بنابراین تا زمانی که ایشان یا هر دوست دیگری رسما به عنوان نماینده سازمان سینمایی معرفی نشوند، نمیتوان درباره چیزی قطعا صحبت کرد.
دوبله «خاک و مرجان» در پایان راه/منتفی شدن اکران همزمان در ایران و خارج
کارگردان «خاک و مرجان» از اتمام دوبله عربی این فیلم در لبنان تا هفته آینده خبر داد و تاکید کرد صداگذاری نیز در همین کشور انجام میشود.
مسعود اطیابی در اینباره گفت: هم اکنون کار دوبله در لبنان در حال انجام است. البته من و تهیهکننده نیز تا مدتی پیش برای نظارت بر این بخش در خارج از کشور بودیم. همچنین با هماهنگیهای انجام شده، صداگذاری پس از این مرحله توسط بودی نیوم در همین کشور انجام خواهد شد.
وی افزود: «خاک و مرجان» در همین کشور به فرمت دیجیتال تبدیل خواهد شد. تلاش می کنیم تیر ماه اکران فیلم را در لبنان آغاز کنیم و پس از اتمام مراحل فنی تبلیغات را آغاز خواهیم کرد. در خارج از کشور اکران کردن فیلم شرایط بهتری نسبت به ایران دارد و می توان با توجه به این موضوع یک برنامهریزی منظم از حالا برای اکران خارجی داشته باشیم.
اطیابی ادامه داد: متاسفانه اکران در ایران دست یک گروه انحصارطلب است و متاسفانه نهادهای دولتی هم از چنین فیلم هایی در اکران حمایت نمی کنند. به همین دلیل با اینکه میخواستیم فیلم را همزمان در ایران و خارج از کشور اکران کنیم اما به دلیل شرایط سینمای ایران نمی توانیم چنین برنامه ریزی را انجام دهیم.
وی در پایان تاکید کرد: نسخهای از «خاک و مرجان» را تا دو هفته دیگر به وزارت فرهنگ افغانستان ارائه میکنیم تا بتوانیم اکران همزمان را در دو کشور داشته باشیم.
این فیلم یک ملودرام اجتماعی است که به مسایل روز افغانستان میپردازد و داستانی شخصیتمحور دارد و زندگی یک خانواده افغانی را در قاب تصویر روایت می کند. اطیابی در این فیلم از بازیگران معروف افغانی برای ایفای نقشها بهره برده است. این فیلم محصول مشترک ایران و افغانستان است و در جشنواره سی و یکم فیلم فجر به نمایش در آمد.