گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»در سخن بزرگانی چون امام خمینی(ره) بسیار براین مسئله تاکید شده است که اگر دانشگاه یک کشور اصلاح شود، جامعه نیزاصلاح میشود. همچنین تاکیدات زیادی بر نقش دانشگاه در پیشبرد اهداف و تعالی کشور شده است، به طوری که حتی دشمن نیز برای پیشبرد اهداف شوم خود این محیط علمیرا نشانه رفته و با توطئههای مختلف سعی در تاثیرگذاری روی قشر دانشجو داشته است. ازاینها که بگذریم، در گوشه وکنار ممکن است ازسوی افرادمختلف انتقادهایی به وضعیت دانشگاههاو دانشجویان شود؛ اینکه دانشجویان ما از ارزشها دور شده و بیشتر به سمت مدگرایی گرایش پیدا کرده اند و...
کمرنگ شدن ارزشها، مدرک گرایی، بی توجهی به علم آموزی و تنها دغدغه قبولی داشتن از آفتهایی است که جامعه دانشگاهی را تهدید میکند. به جز این، نقش اساتید را میتوان درمیزان تاثیرگذاری بر افکار و اندیشههای دانشجویان دارای اهمیت فراوان دانست؛ چرا که در دانشگاه الگویی برای دانشجویان محسوب میشوند.
با توجه به این مهم، طرح ضیافت اندیشه چندسالی است که در راستای بصیرت افزایی دانشجویان و اساتید در دانشگاهها برگزار میشود.
درسال تحصیلی جاری کمبود بودجه در دانشگاهها بسیاری از طرح های دانشگاهی را با متوقف کرد از جمله طرح هایی که به دلیل کمبود بودجه برگزاری آن در دانشگاهها متوقف شده و خبری از اجرای این طرح در چهارمین سال برگزاری آن نیست طرح ضیافت اندیشه ویژه ماه رمضان است.
برگزاری طرح «ضیافت اندیشه» در دانشگاهها به دلیل همزمانی ماه رمضان با ایام اوقات فراغت دانشجویان از سال 89 آغاز شد ،که در طول سه سال برگزاری این طرح از جمله مواردی بود که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.
از جمله اهداف برگزاری این طرح استفاده از فضای معنوی ماه مبارک رمضان در جهت تربیت دانشجویان و ارتقاء اخلاقی، فقهی و قرآنی دانشجویان است.
از مهمترین هدفهای این کلاسها این بود که دانشجویان به خودباوری و هویت بخشی انقلابی و قرآنی و انتقال مفاهیم والای قرآنی و انقلابی برسند، تقویت روحیه دشمن شناسی بر مبنای قرآن، تقویت ساختاری تشکلهای دانشجویی و کانونها هم از موارد دیگر است.
به طور حتم هدف از برگزاری طرح ضیافت اندیشه در سطح دانشگاهها مسئله معرفت افزایی ، تثبیت دین اسلام در ذهن جوانان، تربیت جوانان مدافع دین اسلام، تربیت دینی و ... است.
مسئولان دانشگاهی معتقد هستند متاسفانه در حال حاضر کشور ایران با تهاجم فرهنگی مواجه شده است که این خطر مراکز آموزش عالی ما را تهدید می کند. درصدد هستیم با شرکت دانشجویان و اساتید در طرح ضیافت اندیشه تهاجم فرهنگی را ریشه کن نمائیم که برگزاری طرح ضیافت اندیشه خلاء آموزش های دینی در دانشگاههای کشور را پر خواهد کرد
برگزاری این طرح توسط فرمایشات مقام معظم رهبری در دانشگاه ها کلید خورد که ارتقای سطح علمی و بینش اسلامی دانشجویان را فراهم می کند و فرصتی برای بازنگری در مسائل دینی، علمی و اقتصادی پیش می آید.
اساتید دانشگاه ها می توانند با گذراندن این طرح به سوالات و شبهات دانشجویان، ترغیب و تشویق این افراد به مذهب تشیع موثر باشند.
در سال جاری همانگونه که گفته شده کمبود بودجه بیشتر طرح های دانشگاهی به ویژه طرح های فرهنگی را به تعطیلی کشاند باید دید که آیا کسری بودجه نهاد فقط باید در حوزه های فرهنگی نمود پیدا کند و اینگونه طرح های و برنامه های مفید درحوزه دانشگاه را به تعطیلی بکشاند.
بنظرم بايد ديد اين کسري بودجه دست کيه؟ آيا با برگزار نکردن ضيافت انديشه مشکل کسري بودجه حل ميشه؟آيا اين کار دربرابر بار معنوي ايجاد شده توسط اين طرح داراي ارزش برابر است؟