علیمحمد مودب گفت: نوع نگاه ما به فرهنگ به گونه ای است که آن را به عنوان یک پدیده جزء می دانیم در حالی که فرهنگ باید اصلی ترین مقوله دولت باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علیمحمد مودب در نشست خبری تیم فرهنگی سعید جلیلی که صبح امروز در خبرگزاری تسنیم برگزار شد گفت: نوع نگاه ما به فرهنگ به گونه ای است که آن را به عنوان یک پدیده جزء می دانیم در حالی که فرهنگ باید اصلی ترین مقوله دولت باشد؛ البته فرهنگ دولتی نیست و آنچه که جامعه ما را در همه زمینه ها به رشد می رساند، مقوله فرهنگ و نوع اندیشه مردمان یک جامعه و رابطه آنها با جهان است.
وی ادامه داد: نگاه سیاسیون به فرهنگ به گونه ای است که آن را به عنوان شاخه های یک درخت می نگرند در حالی که این نگاه غلطی است و فرهنگ به مثابه زمینی است که می توان در آن محصولات مختلفی را کاشت.
عضو تیم فرهنگی سعید جلیلی افزود: ما باید نگاه تازه ای به مقوله فرهنگ داشته باشیم و به آن به عنوان اصلی ترین حوزه بنگریم تا از این طریق بتوانیم مشکلات اساسی جامعه که همان بحث تولید و مصرف است را سروسامان دهیم. اگر می خواهیم جامعه را به سمت تولید پیش ببریم باید به فرهنگ نگاه جدی داشته باشیم.
مودب در همین زمینه ادامه داد: در حال حاضر ما از فرهنگ تولیدی اصیل دور شده ایم و مشکل تولید در کشورمان تا زمانی که فرهنگ مصرف قدرتمندی را به وجود نیاوریم، برطرف نخواهد شد.
وی با اشاره به بحث ممیزی گفت: مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد نشان دهنده این است که تولید علمی در کشورمان در جای درست خود صورت نمی گیرد؛ هنرمندان و افرادی که در حوزه فرهنگ و هنر حاضر هستند از خارج از کشور آموزش دیده اند و نگاه ما به این حوزه نگاه وارداتی است.
عضو تیم فرهنگی سعید جلیلی با اشاره به پروژه رمان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: در این پروژه خلاقیت به کار گرفته شده است؛ مدیران این کانون با نویسندگان داخلی تعامل کرده اند نه با نویسندگان خارجی. کانون پرورش فکری همیشه مشتریان خود را داشته و خواهد داشت ولی یک فردی که در سمت مدیریت قرار می گیرد باید نگاه جهادی داشته باشد که این اتفاق برای موسسه رخ داده است.
مودب در پایان اظهار داشت: گاهی اوقات بودجه های کلانی در موسسات فرهنگی رخ می دهد ولی آنها نمی توانند کاری را که در کانون پرورش فکری کودکان اتفاق افتاده انجام دهند و این مسئله به خلاقیت این موسسه برمی گردد.
رابطه دو طرفه را فراموش کردهایم!
در ادامه علیرضا قزوه گفت: با توجه به تجربه فرهنگیام فکر می کنم ما در ارتباط با کشورهای دیگر در مقوله فرهنگ رابطه دو طرفه را فراموش کردهایم و فکر می کنیم که فرهنگ رابطه یک طرفه است؛ در حالی که هر کشوری دارای نکات اخلاقی ظریفی است که می توان به سایر کشورها انتقال داد.
وی افزود: در کشور تاجیکستان وقتی فردی به سن 63 سالگی که سن حضرت محمد (ص) می رسد برای او جشن 63 سالگی می گیرند؛ چرا چنین جشنی در کشور ما وجود ندارد؟
عضو تیم فرهنگی سعید جلیلی ادامه داد: چرا رایزنهای فرهنگی کشورمان فکر می کنند که در مقوله فرهنگ تنها یکسری کار برای انجام دادن وجود دارد در حالی که این گونه نیست و ما باید زیبایی های قومی و فرهنگی دیگر کشورها را در کشورمان معرفی کنیم.
قزوه با اشاره به شاعران کشور هندوستان گفت: 400 شاعر هندو در وصف حضرت محمد (ص) و حضرت علی (ع) شعر گفته اند؛ ما در کشورمان افرادی مانند امام خمینی حضرت محمد (ص) و امام علی (ع) را داریم که کشورهای دیگر برای آنها ارزش بسیاری قائل هستند.
وی افزود: ما باید به سمتی حرکت کنیم که فرهنگ پذیری و نهضت پذیری را در کشورمان به وجود بیاوریم با این حال باید مواظب اخلاقیات باشیم. الان فرهنگ، هنر، سینما و ادبیات به دو دسته تقسیم شده است فرهنگ و هنر مبتنی بر جادو و فرهنگ و هنر مبتنی بر معجزه و آثار حافظ و سعدی مبتنی بر هنر معجزه است در حالی که فیلم های هالیوود مبتنی بر هنر جادو.
عضو تیم فرهنگی سعید جلیلی افزود: ما در تیم اصولگرایان رقابت را قبول نداریم بلکه به رفاقت همراه با رقابت پایبندیم و سعید جلیلی نیز این مسئله را قبول دارد.
وی خاطر نشان کرد: با ائتلاف قالیباف و جلیلی مشکلی نداریم؛ وضعیت اصولگرایان در شرایط بسیار خوبی است و به نظر بنده قالیباف و جلیلی هستند که در بین دیگر کاندیداها خود را بالا می کشند.