گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ یکی از نخستین اقدامات محمود احمدی نژاد انحلال یا تعطیلی سازمان برنامه و بودجه کشور بود. در همان سال 1384 که ایشان سازمان برنامه را منحل کردند، با مخالفت و انتقادات بسیاری از صاحبنظران حتی در میان طیف خودشان مواجه شدند. اما این مخالفت ها راه به جایی نبرد.
در برنامه های تبلیغاتی نامزدها انتخابات 92 نیز بیشتر کاندیداها از این انحلال انتقاد کردند و اعلام کردند در صورتی که برنده انتخابات شوند اولین کارشان احیای سازمان مدیریت و برنامه و بودجه خواهد بود.
مجلس شورای اسلامی نیز روز جاری به بررسی این موضوع پرداخت.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خانه ملت با یک فوریت طرح تشکیل سازمان مدیریت، برنامهریزی و بهرهوری موافقت کردند.
این طرح که به امضای 225 نفر از وکلای ملت رسیده بود، شامل یک مقدمه توجیهی و پنج ماده است در صورت تصویب نهایی سازمان مدیریت و برنامهریزی احیا میشود.
در جریان بررسی یک فوریت طرح مذکور، علیمردانی به عنوان طراح این طرح، نادر قاضیپور در مخالفت و موسی الرضا ثروتی در موافقت با یک فوریت این طرح در صحن علنی سخنرانی کردند.
در این جلسه محسن علیمردانی نماینده زنجان در سخنانی به عنوان طراح طرح مذکور، اظهار داشت: اکثر اقتصاد دانان و متخصصان باور و اعتقاد جدی دارند که سازمان مدیریت و برنامهریزی نباید منحل میشد و انحلال آن پیامدهای ناگواری بر پیکر رنجور اقتصاد ایران و برنامههای توسعهای کشور وارد کرد.
نماینده زنجان در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: با احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی، دستورات و کارهای غیرکارشناسی به حداقل میرسد، زمینه دستیابی به چشمانداز 1404 در دهه باقیمانده فراهم میشود و سعی و خطا به حداقل میرسد.
موسیالرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خانه ملت در سخنانی به عنوان موافق یک فوریت طرح تشکیل سازمان مدیریت، برنامهریزی و بهرهوری، اظهار داشت: اگر هماکنون یک فوریت طرح مذکور به تصویب نرسد و خود دولت نسبت به احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی اقدام کند، امکان دارد دولت بعدی مجددا این سازمان را منحل کند اما اگر تشکیل سازمان مذکور تبدیل به قانون شود، هر دولتی که سر کار باشد باید این قانون را اجرایی کند.
در نهایت اینکه وکلای ملت با 127 رای موافق، 47 رای مخالف و 8 رای ممتنع از 207 نماینده حاضر در جلسه، یک فوریت طرح مذکور را به تصویب رساندند.
بر اساس این طرح نمایندگان خواستار ادغام معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور و تشکیل مجدد سازمان مدیریت و برنامه ریزی و بهره وری شدند.
با تشکیل این سازمان وظایف اصلی این سازمان تهیه و تنظیم بودجه کل کشور و ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی در اجرای بودجه و تهیه برنامه پنجساله پنجم توسعه است.
در صورت تصویب نهایی این طرح تشکیلات کلی سازمان مدیریت حداکثر ظرف سه ماه مجددا احیا خواهد شد.