گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینما با خبرهای متنوعی همراه بود ، خبر اول اینکه:
ارشاد مشکلی با «روزی روزگاری فوتبال» ندارد/ بسته شدن پرونده «قلب یخی»
محمدرضا فرجی مدیر شبکه نمایش خانگی سازمان سینمایی درباره مجموعه «قلب یخی» گفت: ما درباره ناهماهنگی و بینظمی پخش این مجموعه در بازار چندین بار به تهیهکننده تذکر دادهایم و طبق مذاکرات انجام شده باید به زودی پرونده پخش این مجموعه در بازار بسته شود.
به گفته وی، با توجه به قسمتهای باقیمانده به زودی تولید و پخش این مجموعه به پایان میرسد.
مدیر شبکه نمایش خانگی همچنین درباره «روزی روزگاری فوتبال» ساخته نیکی کریمی نیز توضیح داد: از همان ابتدا وی با هماهنگی فدراسیون فوتبال درخواست ساخت این مجموعه را ارائه کرد و قرار بود شماره صفر را وارد بازار کنند و پس از آن برای 12 قسمت بعدی درخواست پروانه ساخت بدهند اما هیچکدام از عوامل دیگر درخواستی ارائه نکردند. گویا خودشان انگیزهای برای ادامه کار ندارند و توزیع نشدن این مجموعه ارتباطی به ارشاد ندارد.
سرمایهگذار «گیل» در انتظار آمدن مدیران جدید سینمایی
جهانگیر جهانگیری اعلام کرد تا زمانی که مدیران جدید سینمایی به روی کار نیایند سرمایهگذار «گیل» بودجه لازم را برای جلوی دوربین رفتن فیلم در اختیار گروه نمیگذارد.
جهانگیر جهانگیری کارگردان سینما با بیان این مطلب که هنوز زمان آغاز پیشتولید فیلم سینمایی «گیل» مشخص نیست، گفت: شرایط فعلی سینما به گونهای است که همه ترجیح می دهند تا ثابت شدن وضعیت سینما دست به تولید فیلم نزنند.
جهانگیری با اشاره به اینکه برای وی به عنوان کارگردان فرق چندانی ندارد که امروز فیلم را جلوی دوربین ببرد یا چند ماه دیگر، توضیح داد: سرمایهگذاری که قرار است از ساخت فیلم «گیل» حمایت کند، ترجیح میدهد که این فیلم سینمایی بعد از روی کار آمدن مدیران جدید سینمایی، جلوی دوربین برود.
وی ادامه داد: البته با توجه به شرایط فعلی در سینما، نظر سرمایهگذار کاملا منطقی است و من این حق را به سرمایه گذار «گیل» می دهم که بودجه مورد نظر را زمانی برای ساخت این فیلم هزینه کند که شرایط در سینمای ایران به ثبات رسیده و سیاست های دولت جدید در رابطه با سینما مشخص شود.
«گیل» که به تازگی پروانه ساخت گرفته است داستانی اجتماعی- خانوادگی دارد و درباره پهلوانی است که آرزو دارد پسری داشته باشد تا آن را جانشین خود کند.
این فیلم سینمایی قرار بود تیرماه سال جاری جلوی دوربین برود.
باشهآهنگر برای فیلمنامه «سرو زیر آب» دست به قلم شد
محمد باشهآهنگر پس از یک سال و نیم تحقیق و پژوهش نگارش فیلمنامه «سرو زیر آب» را خودش به عهده گرفته و هم اکنون مشغول نگارش فیلمنامه اولیه است.
فیلمنامه این فیلم سینمایی متفاوت از دیگر آثار این فیلمساز است و فضای جدیدی از جنگ را مطرح میکند و در مقایسه با فیلم «ملکه» از جهت محتوا و فضاسازی اثری سنگینتر محسوب میشود. فیلم «سرو زیر آب» میانه تا پایان جنگ و آسیبهای پیرامون این پدیده را مورد بررسی قرار میدهد.
فیلمبرداری این فیلم سینمایی پاییز آغاز میشود و شهرهایی چون خوزستان، اهواز، تله زنگ و برخی از روستاها در استان فارس از جمله مکانهایی است که به عنوان لوکیشن در این فیلم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
محمد باشهآهنگر هنوز پروانه ساخت دریافت نکرده و توافقی هم با هیچ سازمان و یا تهیهکنندهای صورت نگرفته است
فیلمبرداری «لاله» در شمال کشور ادامه مییابد
شفیع آقامحمدیان مجری طرح پروژه سینمایی «لاله» گفت: روند فیلمبرداری این فیلم سینمایی به خوبی در حال انجام است.
وی افزود: بخشی از فیلمبرداری که مربوط به لوکیشینی در بیمارستان است، امروز به پایان میرسد و قرار است در دو روز آینده فیلمبرداری در شمال کشور آغاز شود.
مجری طرح پروژه سینمایی «لاله» با اشاره به ادامه فیلمبرداری در پیست رالی ورزشگاه آزادی گفت: پیش از آغاز فیلمبرداری در لوکیشینهای خارجی قرار بود صحنه های مربوط به پیست رالی را فیلمبرداری کنیم و از سوی دیگر بنا بر این بود که شهرداری پیست را آسفالت کند اما با دوران انتخابات همزمان شد و هنوز پیست را تحویل نگرفتهایم.
به گفته وی، به محض تحویل پیست رالی به صورت آسفالتشده فیلمبرداری در این لوکیشن آغاز خواهد شد.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در ادامه با اشاره به انجام فعالیتهای این مرکز سینمایی گفت: جشنواره دوسالانه فیلم "میلاد سرخ" با موضوع عاشورا و فرهنگ حسینی هر دو سال یکبار برگزار میشود و قرار است دومین دوره از این جشنواره را در اردبیل برگزار کنیم.
پروژههایی که این روزها دست فارابی است!
احمد میرعلایی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با بیان این مطلب که این بنیاد در سال جاری سوژههای سینمایی در حوزه کودک و نوجوان، دفاع مقدس، معضلات اجتماعی و انقلاب را به تصویر خواهد کشید، گفت: خوشبختانه در سال جاری کارگردانان مطرحی پیشنهاد همکاری با بنیاد سینمایی فارابی را دادهاند که این میتواند در افزایش کیفیت تولیدات این بنیاد تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه در فارابی چندین پروژه با موضوع دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در دست دارند، توضیح داد: کیومرث پوراحمد فیلم سینمایی با نام «شناسایی» دارد که درباره زندگی شهید کاظمی است که در میدان جنگ مفقود شده است. همچنین تهمینه میلانی نیز فیلمنامه ای با نام "تنهایی پر هیاهو" به بنیاد فارابی پیشنهاد داده که کار بسیار زیبایی است و به زودی کلید میخورد.
میرعلایی ادامه داد: فیلمنامهای نیز با موضوع انقلاب اسلامی به ثبت رسیده که آن اثر نیز آماده کلید زدن است. البته در زمینه کودک و نوجوان و مسائل اجتماعی نیز پروژههایی به بنیاد سینمایی فارابی پیشنهاد شده که ساخت این فیلمها بستگی به تامین بودجه و اعتبار لازم دارد.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با بیان این مطلب که سینما برای جذب مخاطب نیازمند نوآوری است، گفت: طی 3 سال گذشته در بنیاد سینمایی فارابی به دنبال ساخت فیلم هایی بودیم که در آن نوآوری وجود داشت، در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر تنها 3 فیلم سینمایی از جذابیت و نوآوری لازم برخوردار بودند. فیلم «هیس دختران فریاد نمیزنند» ساخته پوران درخشنده، «دربند» ساخته پرویز شهبازی و «استرداد» به کارگردانی علی غفاری از جمله این فیلمها هستند.
وی در پایان بیان کرد: گاهی برای ساخت فیلمهای جذاب و نوآور در سینما باید هزینه کرد، به عنوان مثال ساخت فیلم "استرداد" دو برابر آنچه که برای این فیلم سینمایی هزینه شده است، ارزش دارد. سرمایهگذاری روی چنین فیلمهایی می تواند در جذابیت سینما تاثیرگذار باشد.
فیلمسازی با محوریت حضرت معصومه(س) و شاهچراغ(ع)
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) از افتتاح دفاتر بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) در دو شهر قم و شیراز خبر داد و گفت: تولید فیلمهای فاخر درباره حضرت معصومه(س) و جناب شاهچراغ (ع) در دستور کار بنیاد قرار دارد.
نشست هماهنگی جشنهای دهه کرامت با حضور سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، عطایی معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) و حجت الاسلام صادقی مسئول روابط عمومی آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) در محل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) برگزار شد.
جعفری در ابتدای این نشست با بیان این که در فعالیت های بنیاد بین المللی امام رضا(ع) دو آستان مقدس حضرت معصومه (س) و حضرت شاه چراغ(ع) جایگاه ویژه و برجسته دارند، از همکاری با این دو آستان مقدس استقبال کرد و از افتتاح دفتر بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) در دو شهر قم و شیراز خبر داد.
وی با اشاره به این که تولید فیلم های فاخر رضوی در دستور کار بنیاد بین المللی امام رضا(ع) قرار دارد، تصریح کرد: تولید فیلم های فاخر درباره حضرت معصومه(س) و حضرت شاه چراغ (ع) در دستور کار بنیاد بین المللی امام رضا(ع) قرار دارد و پس از نگارش فیلم نامه های مناسب، امکانات ساخت دو فیلم نامه فاخر را پی گیری خواهیم کرد.
کارگردان «پروانه» در انتظار حمایت برای ساخت یک فیلم دفاع مقدسی
سامان با اشاره به شرایط ساخت فیلم «هانیه» با موضوع دفاع مقدس گفت: فیلمنامه فیلم سینمایی «هانیه» با مشاورت مجتبی راعی نوشته شد و در انتظار حمایت از فیلمنامه برای تولید هستیم.
«جلیل سامان» درباره تولید فیلمی با موضوع دفاع مقدس گفت: حدود 17 سال پیش طرح اولیه داستان در ذهنم شکل گرفت اما احساس کردم برای نگارش فیلمنامه نیاز است تا به لحاظ ذهنی پختهتر و آماده تر شوم. در سال 81 نگارش فیلمنامه را با حمایت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و با مشاورت آقای مجتبی راعی نوشتم.
وی درباره داستان فیلم توضیح داد: فیلم در حاشیه جنگ می گذرد و به لحاظ محتوایی و مضمونی موقعیت انسانی دارد. این فیلم وقایع قبل از شروع جنگ و چند ماه پس از آن را روایت میکند. مانند سریالهای «ارمغان تاریکی» و « پروانه» که در گذشته روایت شد اما حرف امروز جامعه را نیز مورد توجه قرار داد. در این فیلم نیز شخصیتهای داستان که در شرایط سخت دست به عمل میزنند و مابه ازای امروزی دارند.
وی درادامه افزود: فیلم قرار بود در سال 83 جلوی دوربین برود و پیش تولید هم انجام شد و بازیگران هم مشخص شدند اما سازمان صدا و سیما تصمیم گرفت فیلم 35 میلیمتری نسازد و در عوض سریالهایش را به صورت 35 میلیمتری تولید کرد.
سامان در پاسخ به این سؤال که چرا انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس حمایتی برای ساخت فیلم در سال 81 نکرد گفت: انجمن سینمای انقلاب از نگارش آن حمایت کرد اما بعدها گفتند مدیریت انجمن تغییر کرده و ما بودجه ای برای ساخت فیلم نداریم.در شرایط فعلی امیدوارم انجمن مانع ساخت فیلم نشوند توقع دیگری از این انجمن ندارم.
وی در ادامه گفت: یکی از تهیهکنندگان سینما که سابقه تولید کارهای جنگی خوبی را دارد فیلمنامه را خوانده و برای تولید آن ابراز تمایل کرده است. فیلمنامه به نهادهای دولتی ارایه شده است که امیدواریم از کار حمایت شود. کار تاریخی و جنگی نیاز به حمایت دولتی برای ساخت دارد.
سامان درباره بازنویسی فیلمنامه توضیح داد: براساس دیدگاههای خودم و شرایط و سلایق جامعه فیلمنامه را بازنویسی خواهم کرد.
اکران «مروارید» اواخر تابستان/هیروشیما و سردشت؛ مقصد جدید سیروس حسنپور
سیروس حسن پور ، کارگردان فیلم«مروارید»، از اکران عمومی این فیلم در اواخر تابستان خبر داد و گفت: تهیه کننده این فیلم بنیاد فارابی است و این مجموعه فیلم را اکران می کند، بر اساس توافقات صورت گرفته این فیلم اواخر تابستان اکران می شود.
وی خاطرنشان کرد: فیلم «مروارید» با همان نسخه ای که در جشنواره فیلم فجر بوده به اکران عمومی می رسد و زمانی از فیلم کم نشده است.
وی درباره فعالیت جدید خود گفت: درحال نوشتن فیلمنامه «درناهای کاغذی» با موضوع بمباران اتمی هیروشیما و شیمیایی سردشت با همکاری نغمه تهمینی هستم .
کارگردان مروارید اضافه کرد: نیمه دوم سال، ساخت این کار آغاز خواهد شد.
«تلفن همراه رئیس جمهور» 450 میلیونی شد
رئیس موسسه فیلمسازان مولود گفت: فروش فیلم «تلفن همراه رئیس جمهور» در سینماهای تهران و شهرستانها به 450 میلیون تومان رسیده است.
حبیب اسماعیلی گفت: فیلم «تلفن همراه رئیس جمهور» به کارگردانی علی عطشانی و تهیهکنندگی محسن آقاعلیاکبری به فروش 450 میلیون تومانی در سینماهای تهران و شهرستان ها رسید.
رئیس موسسه فیلمسازان مولود ادامه داد: این فیلم همچنان در سینماهای کشور اکران خواهد شد.
مهدی هاشمی، بهناز جعفری، آتیلا پسیانی، نیما شاهرخ شاهی، اکبر عبدی، علی دهکردی و نیکی کریمی از جمله بازیگران فیلم سینمایی «تلفن همراه رئیس جمهور» هستند.
داستان این فیلم درباره پیرمردی است که شغلش باربری می باشد و قصد خرید سیمکارت و تلفن همراه را دارد که دست بر قضا سیم کارت خاموش سالیان گذشته رئیس جمهور مورد معامله قرار میگیرد و ...
«گهوارهای برای مادر» جایگزین «یکی برای همه»/ 29خرداد «گذشته» فرهادی میآید
سخنگوی شورای صنفی گفت: فیلم «گهوارهای برای مادر» به کارگردانی پناهبرخدا رضایی بعد از «چه خوبه برگشتی» داریوش مهرجویی اکران خواهد شد.
حبیب کاوش گفت: فیلم سینمایی «گذشته» آخرین ساخته اصغر فرهادی به جای فیلم «یکی برای همه» از چهارشنبه، 29 خرداد ماه در گروه سینمایی آفریقا در سینماهای کشور به روی پرده میرود.
سخنگوی شورای صنفی نمایش خاطرنشان کرد: فیلم سینمایی «گهواره ای برای مادر» به کارگردانی پناه بر خدا رضایی نیز بعد از فیلم «چه خوبه برگشتی» داریوش مهرجویی در گروه سینمایی استقلال به نمایش درخواهد آمد.
اتمام نگارش فیلمنامه سریال «دا» تا 5 ماه آینده
کارگردان «بوسیدن روی ماه» گفت: نگارش فیلمنامه سریال « دا » تا پنج ماه آینده به اتمام میرسد.
همایون اسعدیان با بیان اینکه سریال «دا» همچنان در مرحله نگارش قرار دارد، گفت: خلاصه فیلمنامه نوشته شده است و فعلاً در حال نوشتن کامل فیلمنامه هستیم.
وی ادامه داد: درباره آغاز زمان فیلمبرداری اطلاعی ندارم؛ چون این کار به تصمیم منوچهر محمدی، تهیه کننده سریال بستگی دارد، ولی پیش بینی می کنم که تا چهار پنج ماه آینده فیلمنامه به صورت کامل نوشته شود.
کارگردان «بوسیدن روی ماه» خاطرنشان کرد: قرار است این سریال در 26 قسمت با حمایت حوزه هنری ساخته شود.