به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سید شمسالدین حسینی در مراسم اعلام رسمی گزارش سرمایه گذاری خارجی گفت: میزان جذب سرمایه گذاری خارجی در فاصله سال های 57 تا 84 بالغ بر 13 میلیارد دلار بوده که این رقم در فاصله سال های 84 تا بهار 92 به بیش از 25 میلیارد دلار رسیده است.
وی تصریح کرد: میزان جذب سرمایه گذاری خارجی در دولت های نهم و دهم دو برابر 27 سال گذشته بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه اظهار داشت: با در نظر گرفتن عامل بحران جهانی اقتصاد که از سال 2007 میلادی تا کنون آغاز شده، جریان جا به جایی سرمایه گذاری خارجی ما به طور مشخص شاهد افت سرمایه گذای مستقیم در کشور بوده است.
رشد 143 درصدی جذب سرمایه گذاری خارجی
حسینی در ادامه عنوان کرد: از سال 85 جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران به علت سرعت بخشیدن به روند سرمایه گذاری خارجی حدود 143 درصد رشد داشته که این بیانگر جریان صدور سرمایه خارجی به علت تحولات مثبت اقتصادی در کشور است.
وی در ادامه افزود: اقتصاد ایران در چند سال گذشته وارد اصلاحات بنیادی از جمله تغییر و تفسیر نهادی در اقتصاد کشور شده؛ در این رابطه اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی نقش مهمی در افزایش روند جذب سرمایه گذاری خارجی در کشور داشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در رابطه با بحث تشکیل هیئت مقررات زدایی تصریح کرد: از سال 84، چهار میلیون و 300 هزار کد سهامداری عرضه شده که این رقم در حال حاضر به هفت میلیون و 200 هزار نفر برای افراد حقیقی و حقوقی رسیده است.
حسینی گفت: سهام نقش مهمی در محیطیهای سرمایه گذاری از جمله بورس داشته و باعث جذاب تر شدن بازار سرمایه برای جذب سرمایه گذاریها شده است.
وی در رابطه با نوسانات بازار ارز و طلا گفت: نوسانات موجود در این بازارها زودگذر است و اهتمام دولت برای طرح تحول اقتصادی هدفمندی یارانهها کاملاً جدی می باشد.