به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران گزارش ماهانه کیفیت خودروهای تولید داخل را منتشر کرد که بر اساس آن در ماه اخیر 99 درصد از حجم خودروهای تولید شده در داخل کشور مختص خودروهای سبک (سواری و وانت) و 1 درصد نیز مربوط به خودروهای گروه سنگین (مسافری و باری) بوده است.
افزایش11 درصدی تولید سواری
در بخش سواری شاهد افزایش 11/4 درصدی تولید نسبت به ماه قبل بودیم. از نکات مهم و حائز اهمیت در مورد تیراژ خودروهای تولید داخل میتوان به تولید خودروی جدید پارس تندر در کارخانه پارس خودرو، قطع تولید خودروهای پژو 206 و voleex c30 و افزایش تولید خودروهای تیبا ، پژو 405 و تندر90 پارس خودرو اشاره نمود.
به طبع افزایش تولید خودروهای سواری در خرداد ماه، تعداد خودروهای ارزشیابی شده نسبت به ماه قبل 27/2درصد افزایش یافت بطوریکه جمعا 18 مدل خودرو مورد بازرسی قرار گرفت که 9 مدل در سطح کیفی خیلی خوب و 9 مدل در سطح کیفی خوب قرار گرفتهاند.
در بخش عیوب فنی و عملکردی خودروهای سواری سایپا X131 ، MVM530 و MVMX33 بیشترین نمرات منفی را کسب نمودند. از طرفی شاهد بهبود 7/8درصدی میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تاثیر در این روند مربوط به خودروهای تندر90 پارس خودرو و رنو مگان می باشد. در بخش تزئینات و مونتاژی خودروهای سمند و پژو 405 خراسان بیشترین نمرات منفی را کسب نمودند. در ضمن شاهد ترقی 10/8درصدی میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تغییر برای خودروهای نیسان تیانا و MVMX33 است.
در بخش بدنه خودروهای سایپا X131 و سایپا X131 پارس خودرو بیشترین نمرات منفی را کسب کردند، همچنین نسبت به ماه قبل رشد 8درصدی را شاهد هستیم که بیشترین تاثیر در این روند رو به رشد مربوط به خودروهای نیسان تیانا و سمند است. در بخش رنگ میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل هیچ تغییری نیافت و خودروهای MVM530 ، MVMX33 ، توجوی هاچ بک و لیفان بیشترین نمرات منفی را کسب کردند.
ایرادات مهم و اساسی نیز روند نزولی 33/3درصدی داشته که عمدتا مربوط به افزایش تعداد این ایرادات در خودروهای سایپا X131 و سایپا X131 پارس خودرو است. در نهایت میانگین نمره منفی خودروهای گروه سواری دارای بهبود کیفی 7/6 درصدی بوده که عمدتا مربوط به روند رو به رشد خودروهای MVM530 و سوزوکی گرند ویتارا ست.
از دیگر نکات حائز اهمیت در جدول میتوان جابجایی رده کیفی خودروی تندر90 ایران خودرو و پارس خودرو را در جدول ماه جاری مشاهده کرد بطوریکه تندر90 پارس خودرو بر خلاف ماه پیش بالاتر از هم نام ایران خودرویی خود قرار گرفت. از طرفی هم خودروی پژو 405 ایران خودرو که ماه پیش در رده پایین تر از هم نام ایران خودروی خراسانی خود قرار داشت، در این ماه بالاتر از پژو 405 خراسان قرار گرفت.
در بخش وانت شاهد افت 40 درصدی تولید در مقایسه با ماه قبل هستیم که بیشترین تاثیر در این روند مربوط به کاهش قابل توجه تولید خودروهای گروه صنعتی بهمن یعنی وانت مزدا تک کابین و وانت مزدا دو کابین و همچنین وانت پیکان است.
با توجه به کاهش تولید خودروهای وانت در خرداد ماه، ارزشیابی این خودروها دارای تنزل 10/4 درصدی بوده بطوریکه از 6 مدل خودروی ارزشیابی شده 2 مدل در سطح کیفی خوب و 4 مدل نیز در سطح کیفی قابل قبول قرار گرفتند.
رشد 6 درصدی تولید تجاریها
در بخش خودروهای تجاری مسافری در ماه جاری شاهد افزایش 6/3درصدی تولید در مقایسه با ماه قبل هستیم که بیشترین تاثیر در این روند مربوط به افزایش تولید اتوبوس بین شهری ولوو B9R است. به طبع این موضوع آمار ارزشیابی خودروهای تجاری مسافری نیز 30 درصد رشد داشته است.
در بخش فنی و عملکردی، خودروهای این رده به مانند ماه قبل هیچ امتیاز منفی کسب نکردند. در بخش تزئینات و مونتاژی اتوبوس یوتانگ نمره منفی بیشتری را کسب کرد، بطوریکه نمره منفی این بخش افت کیفی 8/4 درصدی نسبت به ماه قبل را تجربه کرد. در بخش های بدنه و رنگ به ترتیب شاهد روند رو به رشد 9/1و 23/2درصدی نسبت به ماه قبل هستیم که در بخش بدنه اتوبوس یوتانگ و در بخش رنگ اتوبوس ولوو B9R ، بیشترین نمره منفی را کسب کردند و در نهایت میانگین نمره منفی خودروهای گروه تجاری مسافری بهبود کیفی 5/5 درصدی را نسبت به ماه قبل داشته است.
در بخش خودروهای تجاری باری شاهد افزایش 1/9 درصدی تولید در مقایسه با ماه قبل هستیم که بیشترین تاثیر در این روند مربوط به تولید مجدد کامیونت الوند و افزایش تولید کامیونت ایسوزو NPR است. از دیگر نکات مهم در مورد تیراژ خودروهای تولیدی این رده می توان به قطع تولید کشنده ایویکو AT440 و کامیونت ایسوزو NKR اشاره کرد.
با توجه به افزایش تولید خودروهای این رده، ارزشیابی این خودروها نیز به میزان 10 درصد رشد یافت بطوریکه از 5 مدل خودروی ارزشیابی شده 3 مدل در سطح کیفی خیلی خوب و 2 مدل هم در سطح کیفی خوب قرار گرفتند.
همانطور که در جدول بالا مشخص است، در گروه کامیونت ها 2 مدل خودرو تولید گردیده است که کامیونت ایسوزو NPR محصول بهمن دیزل در رده نخست و کامیونت الوند در رده بعدی قرار گرفتند. در گروه کامیون ها تنها خودروی تولیدی کامیون بنز WHمحصول ایران خودرو دیزل می باشد. در بخش کشنده ها هم 2 تیپ خودرو تولید گردید که کشنده اسکانیا G410 محصول ماموت دیزل در رده نخست قرار گرفت.