حجتالاسلام غلامی گفت: بدون رودربایستی باید بگوییم که نیازمند تغییرات جدی هستیم؛ با شعار و حرف مشکلاتمان حل نمی شود. باید زمینه تغییر را ایجاد کنیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام و المسلمین غلامی، رئیس شورای سیاست گذاری همایش ملی ارتقای کیفیت آثار فرهنگی، که صبح امروز در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، گفت: یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری از مراکز فرهنگی این است که محصولات فرهنگی با کیفیتی ارائه کنند.
وی ادامه داد: وقتی مجموعه امکانات سختافزاری و نرمافزاری را که در اختیار دستگاههای مختلف قرار دارد،ارزیابی میکنیم، متوجه میشویم که خروجی این دستگاهها با امکانات آنها انطباقی ندارد و اگر هم انطباق داشته باشد، کیفیت و اثربخشی بسیار کمی دارد.
رئیس شورای سیاست گذاری همایش ملی ارتقای کیفیت و آثار اظهار داشت: ما بدون رودربایستی باید بگوییم که نیازمند تغییرات جدی هستیم؛ با شعار و حرف مشکلاتمان حل نخواهد شد. این همایش برای این برگزار شده که بتواند زمینه تغییر را ایجاد کند تا انشالله آن اتفاقی که همه به دنبال آن هستیم رخ دهد.
حجتالاسلام غلامی با اشاره به عوامل تغییر گفت: مهمترین عامل تغییر ساختار دستگاهها است؛ ساختار برخی از دستگاهها بسیار کهنه است و قدرت را از آنها سلب میکند. علاوه بر آن ترکیب نیروی انسانی در دستگاهها نیز معقول نیست و باید در آن تغییراتی ایجاد شود.
وی در همین زمینه ادامه داد: دستگاهها باید از نیروهای جوان و خلاق استفاده کنند تا بتوانند کارایی خود را افزایش دهند.
رئیس شورای سیاست گذاری همایش ملی ارتقای کیفیت و آثار افزود: برنامه ریزی راهبردی بیشتر به عنوان یک شعار مطرح است و ما میبینیم اتفاقی که در جامعه رخ میدهد محصول این برنامه ریزی نیست. علاوه بر آن توزیع بودجه و امکانات نیز باید با یک برنامه ریزی عقلانی صورت بگیرد؛ در بعضی از مراکز بودجه به اندازه کافی وجود دارد ولی چون به صورت عقلانی مورد استفاده قرار نمیگیرد بسیاری از مدیران از کمبود بودجه گلهمند هستند.
حجتالاسلام غلامی ادامه داد: باید سبک مدیریت خود را به روز و علمی کنیم و این مسئله برای کشور الزامی است. باید پای علما را به سبک مدیریت باز کنیم و از ایده و نظرات آنها بهرهمند شویم.
وی با اشاره به مسئله ارتقای کیفیت گفت: این مسئله موضوعی نیست که در کوتاه مدت رخ دهد بلکه باید ثمرات آن را در میان مدت و بلند مدت مشاهده کنیم.
رئیس شورای سیاست گذاری همایش ملی ارتقای کیفیت و آثار با بیان اینکه شکل یک محصول فرهنگی مهم است ادامه داد: اما باید در نظر داشته باشیم که عمق بخشی و غنابخشی به محصولات فرهنگی موضوع مهمتری است، عدهای تصور میکنند رقیق کردن محتوا برای تاثیرگذاری روی مخاطب الزامی است، در حالی که چنین نیست.
وی افزود: امیدوارم زمانی برسد که دیگر شاهد ارائه آمارهای کمی از سوی دستگاههای فرهنگی نباشیم؛ بلکه زمانی برسد که بدانیم تا چه حد بر روی مخاطب اثر گذاشتهایم.
حجتالاسلام غلامی اظهار داشت: استفاده از تمام موارد یاد شده برای تغییر در دستگاهها لازم است اما نباید فراموش کنیم که در فضای اسلامی موضوع اخلاص مهم است و باید اعتقاد داشته باشیم که تا اراده خدا وجود نداشته باشد یا محصول نمیتواند بر روی مخاطب اثرگذاری داشته باشد.
وی گفت: دغدغه اول این همایش این است که موضوع فرهنگ مورد توجه مدیران قرار دهد. دغدغه بعدی تولید ادبیات علمی در حوزه فرهنگ است.
حجتالسلام غلامی در پایان خاطر نشان کرد: برخی از مقالات ارائه شده در این همایش بینظیر است و انشاالله به واسطه آن به تولید ادبیات علمی در حوزه فرهنگ دست یابیم.