آخرین اخبار:
کد خبر:۲۴۸۹۶۴
رحیمی در خوزستان:

نهایت حمایت از سرمایه‌گذاران بخش پتروشیمی را به عمل می‌آوریم

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: دولت به علاقمندان سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی اطمینان می‌دهد که نهایت حمایت را از مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی به عمل آورد.
نهایت حمایت از سرمایه‌گذاران بخش پتروشیمی را به عمل می‌آوریم

 به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس‌جمهور صبح امروز ( سه شنبه) در جریان سفر به استان خوزستان در دومین همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنایع تکمیلی پتروشیمی خوزستان که در سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) برگزار شده است، با تاکید بر اینکه ایران یکی از امن‌ترین کشورها برای سرمایه‌گذاری در بخش پتروشیمی است، خاطرنشان کرد: تملک، آماده‌سازی و اعطای زمین و تجهیزات، معافیت‌ها و تخفیف‌های مالیاتی، گمرکی و بیمه‌ای و مواردی از این دست در جهت ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاری در ایران فراهم شده است.

 

وی با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی می‌تواند بهترین جایگزین برای صادرات نفت خام باشد، تصریح کرد: اگر بگونه‌ای عمل شود که محصولات پتروشیمی تبدیل به محصولات نهایی شود و خام فروشی در این حوزه اتفاق نیافتد، در افق 1404 بیش از 25 درصد جمعیت فعال کشور در زنجیره ارزش پتروشیمی دارای شغل پایدار خواهند بود و سهم عمده‌ای در سرانه تولید ناخالص داخلی خواهد داشت.

 

معاون اول رئیس جمهور افزود: توسعه پتروشیمی علاوه بر تامین نیاز داخل با تنوع بخشی به سبد صادرات گامی جهت رهایی از صادرات تک محصولی بوده و باتوجه به ظرفیت‌های عظیم کشور، توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی از مهمترین ارکان «حماسه اقتصادی» است.

 

رحیمی در ادامه با اشاره به پیشینه یکصد‌ساله صنعت نفت کشور و توانمندی‌ها و قابلیت‌های بسیار کارشناسان و شرکت‌های ایرانی در صنایع بالادستی و پایین دستی نفت، گفت: امروز صنعت نفت ما در فضای خارج مرزها نیز فعال است و صنعتگران ایرانی در پیشبرد امور نفت و گاز برخی کشورهای همجوار نقش قابل توجهی ایفا می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه دولت از سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بخش پتروشیمی بطور جدی حمایت می‌کند، گفت: در حال حاضر در هر منطقه از کشور، بویژه مناطق ویژه اقتصادی که شرایط توسعه این صنعت فراهم باشد، مجوزها و مساعدت‌های مورد نیاز ارائه می‌شود و دولت در این راستا به علاقمندان سرمایه‌گذاری در این صنعت اطمینان می‌دهد که نهایت حمایت را از مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی بعمل آورد.

 

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: این صنعت سهم عمده‌ای در اقتصاد کشور دارد و در صنایع بالادستی و پایین دستی شاهد رشد قابل ملاحظه‌ای بوده و قادر است با سهم بالای خود در ایجاد تقاضای مولد برای کل صنایع، زمینه‌ساز رونق و محرک اقتصاد کشور باشد.

 

رحیمی استان خوزستان را برترین استان از لحاظ منابع عظیم نفت و گاز دانست و با بیان اینکه ایجاد مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاهی می‌تواند بستر و زمینه فرصت‌های شغلی مناسب و پایداری را ایجاد کند، افزود: خوشبختانه با سرمایه‌گذاری‌های دولت نهم و دهم، زیرساخت‌ها و صنایع بالادست پتروشیمی آماده شده و اکنون زمان عطف توجه بیشتر به صنایع پایین دست پتروشیمی با اشتغال‌زایی و ارزش افزوده فرا رسیده است.

 

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در صنایع پتروشیمی ایران به دلایل مختلف از مزیت‌های رقابتی و جذابیت‌های غیرقابل انکاری برخوردار است، خاطرنشان کرد: اولین عامل وجود ذخایر عظیم گازی است؛ جمهوری اسلامی با برخورداری از حدود 16 درصد ذخایر گاز جهان، برای ده‌ها سال، خوراک و انرژی مورد نیاز صنایع گوناگون از جمله پتروشیمی را با اطمینان و قیمتی رقابتی در اختیار دارد.

 

معاون اول رییس‌جمهور همچنین از وجود نیروهای متخصص، جوان و کارآمد بومی که برای مدیریت کلان پروژه‌ها تربیت شده‌اند به عنوان دیگر مزیت سرمایه‌گذاری در ایران یاد کرد و اظهار داشت: دسترسی سهل و آسان به آب‌های آزاد بین‌المللی، رشد تقاضای داخلی، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی، وجود زیرساخت‌های مناسب و امکانات فراوان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، خصوصا حوزه‌های استراتژیک ماهشهر و عسلویه، از جمله عللی هستند که آینده درخشانی را برای این صنعت رقم می‌زنند.

 

رحیمی خاطرنشان کرد: با توجه به این مزایا، دولت جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های بسیاری کرده تا با اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، زمینه حضور بخش خصوصی در این صنعت فراهم شود و بر اثر این تلاش‌ها، بتدریج شرکت ملی صنایع پتروشیمی از حالت بنگاه‌داری خارج شده و بصورت یک سازمان حاکمیتی-توسعه‌ای درآمده که وظیفه سیاست‌گذاری جهت توسعه پتروشیمی را برعهده خواهد داشت.

 

وی افزود: با همت مسئولان و سرمایه‌گذاری‌های سال‌های اخیر، ظرفیت نصب شده تولیدات پتروشیمی به حدود57 میلیون تن رسیده و سهم صادرات محصولات پتروشیمی از صادرات غیرنفتی به 37 درصد افزایش یافته است.

 

معاون اول رییس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه صنعت پتروشیمی کشور برای اجرای 69 طرح جدید با ظرفیت سالیانه 61 میلیون تن و سرمایه‌گذاری حدود 50 میلیارد دلاری برنامه‌ریزی کرده، گفت: مالکیت و مدیریت بخش اعظم این طرح‌ها در اختیار بخش خصوصی است.

 

رحیمی از جمعیت 600 میلیونی کشورهای پیرامون ایران به عنوان بازار هدف مناسبی جهت صدور صنایع تکمیلی پتروشیمی یاد کرد و افزود: این مهم باعث ثمرات و برکاتی از قبیل توسعه مناطق مرزی، افزایش ضریب امنیت مرزها، جلوگیری از مهاجرت مرزنشینان به مناطق مرکزی و افزایش ارتباطات اقتصادی با کشورهای همجوار خواهد شد.

 

وی اضافه کرد: همچنین صادرات محصولات باکیفیت حوزه صنایع تکمیلی پتروشیمی می‌تواند زمینه صدور پیام فرهنگی انقلاب اسلامی را نیز فراهم کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار