کد خبر:۲۴۹۹۱۸
خواجه سروی در نشست خبری:

حدود 1000 مسکن مهر دانشجویی آماده تحویل است/ بودجه ستادی به 30 میلیون تومان افزایش یافته است

معاون فرهنگی وزیر علوم از افزایش 30 میلیارد تومانی بودجه ستادی معاونت فرهنگی در دانشگاه‌ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، غلامرضا خواجه سروی در نشست خبری امروز که در وزارت علوم برگزار شد، با اشاره به عملکرد معاونت فرهنگی وزارت علوم در دولت نهم و دهم گفت: یکی از مهمترین اتفاقات فرهنگی دانشگاه‌ها که در سال‌های اخیر رخ داده این است که امور فرهنگی در دانشگاه‌ها متصدی یافته؛ این در حالی است که قبل از این فرهنگ در دانشگاه‌ها متصدی نداشت و امور فرهنگی به عنوان فوق برنامه تعریف می‌شد.


وی افزود: تفکیک معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها از سال 88 آغاز شد و 70 دانشگاه دولتی در حال حاضر معاونت فرهنگی مستقل دارند.


معاون فرهنگی وزارت علوم یادآور شد: مجتمع‌های آموزش عالی وزارت علوم که حدود 40 مجتمع هستند، دارای مدیریت فرهنگی مستقل شدند و بتدریج نیز این مدیریت فرهنگی به معاونت تبدیل می‌شود.


خواجه سروی با اشاره به بحث بودجه و منابع انسانی در معاونت فرهنگی دانشگاه‌ها گفت: در طول این سال‌ها تلاش شده ردیف مشخص بودجه‌ای برای امور فرهنگی در سطح دانشگاه‌ها قرار داده شود؛ این در حالی است که قبل از سال 84 بودجه فرهنگی به عنوان فوق برنامه در سایر امور دانشجویی هزینه می‌شد، اما الان این بودجه تفکیک شده و بودجه کمکی نیز در اختیار ستاد وزارت علوم قرار می گیرد.


وی افزود: در دولت و مجلس تلاش شد که بودجه کمکی به مبلغ 200 میلیارد تومان در اختیار وزیر علوم قرار گیرد تا بتواند در امور مختلف به دانشگاه‌ها کمک کند، اما متأسفانه این بودجه محقق نشده است.


معاون فرهنگی وزیر علوم درباره بودجه حمایتی فرهنگی در سال 92-91 گفت: در سال 91 حدود شش میلیارد و 400 میلیون تومان بودجه حمایتی در اختیار معاونت فرهنگی وزارت علوم قرار گرفت که این رقم در سال 92 به 30 میلیارد تومان افزایش یافته و حدوداً پنج برابر شده است.


خواجه سروی در ادامه افزود: سرلوحه فعالیت‌ها در معاونت فرهنگی وزارت علوم به سمت شکل‌دهی برنامه‌های فراگیر و پرمخاطب بوده که مهمترین آنها امور دینی و فرهنگ عمومی است و توجه بیشتری به آن شده؛ مسافرت‌های فرهنگی، اردوهای مذهبی و ساخت خانه‌های فرهنگ از جمله این فعالیت‌هاست.


وی خاطرنشان کرد: ساخت خانه‌های فرهنگ از سال 85 در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته و الان حدود 50 خانه فرهنگ در دانشگاه‌ها احداث شده است.


معاون فرهنگی وزیر علوم اضافه کرد: ساخت مساجد در دانشگاه‌ها نیز از سال 85 آغاز شده و الان تمامی دانشگاه‌های بزرگ دارای مسجد هستند، به این ترتیب باید در نقشه ساخت دانشگاه جدید، مسجد نیز در نظر گرفته شده باشد و گرنه تصویب نمی‌شود.


خواجه سروی با اشاره به احداث پردیس شهدا در دانشگاه‌ها گفت: احداث پردیس شهدا در دانشگاه‌ها نیز در دولت نهم و دهم مورد توجه قرار گرفته که باید این مکان به عنوان یک مکان فرهنگی و مقدس در همه دانشگاه‌ها احداث شود.


وی با اشاره به افزایش سفرهای دانشجویی گفت: عدد دانشجویان اعزامی به سفرهای زیارتی در سال‌های اخیر افزایش زیادی پیدا کرده است و آمار حج عمره دانشجویان در سال 91، 26 هزار نفر بوده؛ همچنین 5000 استاد در این سال به این سفر اعزام شدند، اما متأسفانه در سال 92 همکاری سازمان حج برای اعزام دانشجویان صورت نگرفت و تعداد دانشجویان اعزامی به این سفرها کاهش یافت.


معاون فرهنگی وزیر علوم در ادامه گفت: حدود 17 هزار دانشجو در سال 91 به سفر عتبات عالیات اعزام شدند.


خواجه سروی همچنین از افزایش فعالیت‌های فرهنگی خبر داد و گفت: انجمن‌های علمی از 640 انجمن به 5400 انجمن و کانون‌های فرهنگی نیز از 1362 کانون به 2350 کانون افزایش یافته که این نشان‌دهنده رشد کمی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها است.


وی همچنین به افزایش تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: تشکل‌های دانشجویی از 70 تشکل به 253 تشکل افزایش یافته و نشریات دانشجویی نیز از 2100 نشریه به4400 نشریه در دانشگاه‌ها رسیده است.


معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: در پایان نیمسال 92 حدود 2000 کرسی آزاداندیشی با موضوعات مختلف در دانشگاه‌ها برگزار شده است.


خواجه سروی اضافه کرد: کارنامه فرهنگی دانشگاه‌ها در دو سال اخیر منتشر شده که این کارنامه، ارزیابی فعالیت فرهنگی دانشگاه‌هاست و به رتبه‌بندی دانشگاه‌ها هم کمک می‌کند.


وی همچنین در مورد مسکن مهر دانشجویی گفت: بیش از 1000 واحد مسکن مهر دانشجویی در پردیس تهران، هشتگرد و اندیشه البرز، گلبهار خراسان رضوی و مجلسی اصفهان آماده تحویل به دانشجویان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار