به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، باید در هر وعده در هنگام سحر یک نوع غذا استفاده و از خوردن انواع غذای های اصلی در یک وعده اجتناب کرد.
نوشیدن چای و آب در ماه رمضان بسیار سفارش شده است و پزشکان آنها را بهترین نوشیدنی ها در وعده سحری می دانند زیرا برای دفع چربی، قند اضافی ، صفرا و نمک و همچنین کنترل فشار خون، هضم غذا ، پاک سازی خون، کبد ، کلیه و مثانه بسیارمفید هستند.
همچنین می توان از منابع نشاسته ای همچون نان، سیب زمینی، برنج و ماکارونی استفاده کرد و در این زمینه استفاده از نان های تهیه شده از سبوس گندم بهتر است .
امروزه سویا به عنوان منبع پروتئینی سالم شناخته می شود و خانواده ها می توانند اکثر غذا ها را با آن طبخ کنند زیرا سویا مضرات گوشت قرمز را ندارد.بنابراین خانواده ها می توانند بیشتر غذاها را برای وعده های سحری و افطار با استفاده از سویا تهیه کنند
استفاده از تخم مرغ نیز برای وعده سحری توصیه شده البته بهتر است به شکل غیرعسلی تهیه و استفاده شود.
در وعده سحری باید ازلبنیات کم چرب و کم نمک استفاده کرد وبهتر است فرد بین غذا خوردن ، آب و نوشیدنی میل نکند. همچنین از نوشیدن دوغ و یا نوشیدنی های شیرین شده با شکر سفید در سحر خودداری کند زیرا با نوشیدن این نوع آشامیدنی ها ، احساس تشنگی در روز زیادتر می شود و نیز میزان قند خون افزایش می یابد.
حجم غذای اصلی در وعده سحری باید طوری تنظیم شود که هم آب و هم از میوه های متنوع و خوراکی های آب پز شده همچون ذرت، گل کلم، کرفس ، کلم بروکلی ، نخود فرنگی ،هویج ، لوبیا و حبوباتی که به آرامی پخته شده باشند نیز استفاده شود.
همچنین می توان از جوانه های خام به صورت مخلوط با غذا های سوپی (که جو پرک جزو همیشگی آن باشد) و یا در سالاد مصرف کرد.
برگرفته از مقاله انتخاب کیفی تغذیه ای در ماه مبارک رمضان نوشته دکترسید غلامرضا موسی پناه