یک کارشناس تغذیه با بیان اینکه در ماه رمضان خوردن کله پاچه، سوسیس، کالباس و سس توصیه نمیشود، گفت: بهتر است فرد روزهدار فاصله بین افطار تا سحر هشت تا ۱۲ لیوان آب بنوشد تا در طول روز تشنه نشود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، سید احمد ربیعی صبح امروز در نشستی خبری ویژه ماه رمضان که در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد با تبریک این ایام و با اشاره به اهمیت بحث تغذیه مناسب در ماه رمضان بیان داشت: تفکر عدم احساس گرسنگی با مصرف غذای گوشتی و پرچرب در ماه رمضان اشتباه است و مصرف غذای گوشتی در سحر باعث تشنگی زود هنگام میشود.
وی ضمن تاکید بر مصرف درست و اصولی غذا در ماه رمضان افزود: برخی افراد گمان می کنند خوردن غذاهای چرب و گوشتی باعث سیر ماندن در ساعت های طولانی می شود، در حالی که این باور اشتباه است؛ چراکه این نوع غذاها منجر به تشنگی زود هنگام می شود.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: غذاهای چرب، شیرین، سرخ کردنی و پرحجم معده را اذیت میکند و مصرف بیرویه این مواد غذایی باعث اختلالات گوارشی میشود.
ربیعی یکی از روش های خوردن مناسب غذا در سحر را زود بیدار شدن دانست و گفت: روزه داران بهتر است حداقل یک ساعت مانده به سحر و اذان بیدار شوند تا علاوه بر اینکه سرحال می شوند، وقت کافی برای خوردن غذا داشته باشند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: نوشیدن شربت کم شیرین با آب لیمو و یا افزودن چند قطره لیموترش در چای به دیرتر تشنه شدن فرد کمک می کند.
وی با بیان اینکه کافیین موجود در چای به دلیل خاصیت ادرار آوری، تشنه شدن فرد روزه دار را به دنبال دارد، افزود: روزه داران تا حد امکان بعد از خوردن سحری چای مصرف نکنند، مگر اینکه کم رنگ باشد.
ربیعی ادامه داد: خوردن سبزی و میوههایی همچون گیلاس، سیب و گلابی به دلیل دارا بودن فیبر بالا و جذب آب بیشتر در بدن، سبب دیر تشنه شدن در طول روز میشود.
این کارشناس تغذیه با عجله و پرحجم غذا خوردن در ماه رمضان به ویژه در وعده سحر را منع کرد و گفت: مصرف آب در حین خوردن غذا، خوابیدن بلافاصله بعد از سحر و افطار اختلالات گوارشی به همراه دارد.
وی در خصوص خوردن مایعات در زمان افطار افزود: بهتر است در زمان افطار ابتدا چای خیلی کم رنگ و ولرم و یا نوشیدنی ولرم مانند شیر و عسل صرف شود؛ چراکه نوشیدنی های داغ یا خیلی سرد به دستگاه گواش آسیب وارد می آورد.
ربیعی با بیان اینکه حجم غذا در زمان افطار باید کم باشد، تصریح کرد: توصیه می شود وعده شام یکی دو ساعت بعد از افطار خورده شود.
بیماران دیابتی که انسولین تزریق می کنند، نباید روزه بگیرند
این کارشناس تغذیه در بخش دیگری از سخنانش، یبوست را یکی از مشکلات افراد روزه دار در ماه رمضان دانست و گفت: یکی از راه های اساسی مقابله با این بیماری در ماه رمضان جلوگیری از تشنگی با مصرف میوه و سبزیجات حاوی فیبر است.
وی درخصوص روزه گرفتن بیماران دیابتی بیان داشت: بیماران دیابتی به دو دسته تقسیم میشوند، بیماران دیابتی که انسولین مصرف میکنند و بیماران دیابتی که مصرف قرص در برنامه دارویی آنها قرار دارد.
ربیعی تاکید کرد: روزهگرفتن برای بیماران دیابتی که انسولین مصرف میکنند به خاطر افت شدید قند اصلا توصیه نمیشود؛ ولی بیماران دیابتی که مصرف قرص در برنامه دارویی آنها قرار دارد، لازم است با پزشک معالج مشورت کنند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه در ماه رمضان خوردن کله پاچه، سوسیس، کالباس، سس توصیه نمی شود، بیان داشت: بهتر است فرد روزه دار فاصله بین افطار تا سحر هشت تا 12 لیوان آب بخورد تا در طول روز تشنه نشود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از افطار پیاده روی می تواند ورزش مناسبی برای فرد روزه دار باشد.