راه های کاهش تشنگی در ماه رمضان
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، سمانه عزیزی روز گذشته در جمع خبرنگاران در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، به بیان برخی از عادات غلط غذایی در ماه رمضان پرداخت و گفت: مصرف قندهای ساده ای مانند زولبیا، بامیه، حلوا و شیرینیجات با ترشح سریعتر انسولین، موجب گرسنگی زودرس و دشواری روزهداری در این ماه میشوند.
وی افزود: بهتر است برای کاهش گرسنگی، در وعده سحر از کربوهیدراتهای پیچیده مانند غلات سبوسدار، حبوبات و سبزیجات استفاده شود.
این کارشناس ارشد تغذیه مصرف آبمیوههای طبیعی در فاصله افطار تا سحر را یکی از روش های مناسب برای کاهش تشنگی در مدت روزهداری دانست و گفت: علاوه بر مصرف آب میوه طبیعی و آب، مصرف شیر کمچرب، دوغ کمنمک و کمچرب، میوه و سبزیجات پخته شده و انواع سوپ های رقیق، کمنمک و کمچرب نیز در کاهش تشنگی روزهداران موثر است.
وی سبزیجات را دارای نقش موثری در کاهش تشنگی روزه داران دانست و گفت: افرادی که مشکل گوارشی نفخ معده دارند، بهتر است از آب سبزیجات استفاده نمایند.
عزیز افزود: سعی شود آب همراه و یا با فاصله کم از صرف غذا، مصرف نشود زیرا مصرف آب با غذا، شیره گوارشی هضم و جذب مواد غذایی را با مشکل مواجه نموده و موجب تشدید بیماری رفلاکس(ترش کردن معده) میشود.
وی با توصیه روزه داران به رعایت عادات صحیح غذایی در این ماه بیان داشت: برای هضم و جذب بهتر مواد غذایی و پیشگیری از اضافه وزن، پس از افطار حداقل نیم ساعت پیاده روی با شدت متوسط داشته باشید و از خوابیدن بلافاصله پس از وعدههای افطار و سحر خودداری کنید.