کد خبر:۲۵۰۲۶۷
سلامت در ماه رمضان-3

بهاری: روزه گرفتن برای افراد مبتلا به بیماری دستگاه گوارشی مفید است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سوء هاضمه و ترش کردن دو بیماری دستگاه گوارش است و روزه گرفتن برای کسانی که مبتلا به این بیماری‌ها هستند، مفید است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، بهاری امروز در نشست خبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سوء هاضمه و ترش کردن دو بیماری دستگاه گوارش است و کسانی که به این بیمای‌ها مبتلا هستند می‌توانند در ماه مبارک رمضان روزه بگیرند؛ زیرا روزه گرفتن برای آنها نه تنها عوارضی ندارد، بلکه مفید نیز هست.

 

وی در خصوص رژیم غذایی بیماری سوء هاضمه بیان داشت: ما رژیم غذایی را به عهده خود بیمار می‌گذاریم که از غذاهایی که ایجاد دچار سوزش معده نمی‌کند، استفاده کند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ترش کردن شایعترین بیماری گوارشی در میان مردم است، خاطرنشان کرد: با رعایت نکات رژیم غذایی نباید از ترشیجات، نوشابه، ادویه تند و پیتزا و برخی شیرینی‌جات‌ها  استفاده کنند، همچنین کسانی که دهانه مری آنها شل است نباید مایعات اسیدی زیادی استفاده کنند، این افراد باید نوع و حجم غذا را رعایت کنند.

 

بهاری با بیان اینکه درد و نفخ شکم باعث ایجاد یبوست می‌شود، گفت: این بیماری بیشتر در جوانان شایع است که ماهیت آن خوب است؛ چرا که نشان می‌دهد زخم و التهاب در روده نیست؛ اما سیستم عصبی نامنظم کار می‌کند و روزه گرفتن به نفع فرد است.

 

وی با بیان اینکه روزه گرفتن این افراد استرس را کم می‌کند، بیان داشت: در ماه مبارک رمضان به علت کم بودن حجم غذا تحریک پذیری روده کاهش می‌یابد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه استفاده از داروهای گیاهی در بهبود این بیماری‌ها تاثیر دارند، گفت: شیرین بیان و ترکیب نعناع که از نظر علمی هم اثبات شده در تخفیف درد و نفخ بسیار موثر می‌باشد؛ البته هر بیمار باید با تجویز پزشک از این داروها استفاده کند.

 

بهاری در خصوص کسانی که ابتلا به بیماری اثنی عشر هستند، گفت: تا زخم درمان نشود روزه صحیح نیست؛ زیرا بعضی افراد عادت دارند که در هنگامی که گرسنه می‌شوند غذا بخورند و این باعث کاهش درد می‌شود گرچه اضافه وزن پیدا می‌کنند.

 

بیماران دیابتی با مشورت پزشک روزه بگیرند

 

در ادامه پروین لایق، متخصص دیابت گفت: تنها بیماران دیابتی می‌توانند روزه بگیرند که بیماری آنها کم خطر و متوسط باشند و با مشورت پزشک باشد.

 

وی افزود: بیماران دیابتی که قند خون آنها بیشتر از 300 و یا کمتر از 60 است  اصلا روزه نگیرند و اگر این افراد اصرار به روزه گرفتن دارند باید قند و چربی خون آنها تنظیم شود و آموزش لازم در مورد علائم بیماری آنها به بیمار و خانواده او داده شود تا مشکلی به وجود نیاید.

 

متخصص دیابت به بیمارانی که روزه می‌گیرند توصیه کرد: در طول روز فعالیت شدید نداشته باشند؛ زیرا باعث افت قند می‌شود و ورزش معمولی نیز نداشته باشند، بلکه بعد از افطار ورزش کنند.

 

در ادامه طیبه توحیدی، کارشناس دیابت با اشاره به راه اندازی مرکز جامع دیابت در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: این مرکز دارای کلینیک‌ دیابت چشم‌پزشکی، کلینیک پا برای زخم‌های ناشی از این بیماری، کلینیک بیماران قلب، کلیه و غدد است که در طول روزهای هفته به جز دوشنبه 18 تا 12صبح بیماران می‌توانند مراجعه کنند.

 

وی در خصوص استفاده بیماران از ویزیت رایگان از خدمات این مرکز بیان داشت: این بیماران باید فرم ارجاعی از مراکز درمانی و بهداشتی داشته باشند.

 

کارشنایس دیابت با بیان اینکه 34 هزار بیمار دیابتی در مشهد شناسایی شده است، گفت: این افراد 17 هزار پرونده فعال در مراکز بهداشتی و درمانی دارند که از این تعداد سال گذشته 8500 نفر ویزیت رایگان شدند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار