تخمه، روغن و برگ آفتابگردان هر یک خاصیت های خاص خود را دارد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، گل آفتابگردان از خانواده گل میناست و میکروب کشی خاصیت برگ این گل است، تخمه تازه، خشک و بوداده آن با نمک و کمی آب لیمو بسیار خوشمزه است. روغن مایع آفتابگردان 66 درصد چربی اشباع نشده دارد که برای پخت و پز استفاده می شود.
تا می توانید تخمه آفتابگردان بخورید/ کسانی که وزن بالایی دارند زیاد نخورند
تخمه آفتابگردان اسید چرب لینولئیک کاهش دهنده چربی مضر و افزایش دهنده چربی مفید، اسید آمینه های آن که سازنده پروتئین ها هستند ضروری برای بدن، سرشار از ویتامین B و محافظت کننده بدن در برابر التهاب، رفع کننده گرسنگی، ناراحتی های حنجره، مشکلات ریوی و گرفتگی صدا، سردرد است.
همچنین تقویت کننده معده و آرام کننده درد آن، پایین آورنده فشار خون، تقویت چشم و بینایی مهمترین خاصیت درمانی آن، دفع کننده سنگ کلیه و درمان کننده اسهال خونی است.
تخمه آفتابگردان برای درمان التهاب مفاصل، زخم، بریدگی و جراحت مفید، آنتی اکسیدان تخمه آفتابرگردان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و سلنیوم آن خاصیت ضد سرطانی دارد.
علاوه بر این، ویتامین E تخمه آفتابگردان از بیماری های قلبی و عروقی و آلزایمر پیشگیری می کند و عطر استخراج شده از جوهر گل آفتابرگردان درمان کننده زخم ها و پایین آوردن فشارخون است.
مضرات
کسانی که وزن بالایی دارند زیاد تخمه آفتابگردان مصرف نکنند.