کد خبر:۲۵۳۷۵۲
نگاهی انتقادی به حق انتقال فرزندان هیئت علمی

از فضل پدر تو را چه حاصل؟!

وقتی می گویند دانشجوی سهمیه ایی همه یاد خانواده شاهد و جانباز می افتند در حالی که انواع دیگری از سهمیه هم وجود دارد.
از فضل پدر تو را چه حاصل؟!

 گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»؛  داشتن سهمیه برای ورود به دانشگاه، چیزی نیست که بر کسی پوشیده باشد. در برخوردهای روزمره مان و به وفور در فیلم و سریال و سینما دیده ایم و شنیده ایم. اما آنچه که همیشه برای من سوال بوده است این است که چرا از بین انواع متفاوت سهمیه، همه نگاه ها و سوال ها بر سهمیه خانواده شهید و جانباز و ایثارگر متمرکز شده است. در حالی که انواع مختلفی از سهمیه در ورود دانشجویان به دانشگاه لحاظ می شود.سهمیه فرهنگیان، سهمیه کارمندان وزارت خانه های مختلف، و سهمیه یا حق انتقال اعضای هیئت علمی!

 

همیشه برایم سوال است  در دانشگاه که تا تقی به توقی میخورد دوستان اپوزوسیون رو به فرزندان شاهد و جانباز و بعضا تمامی چادری ها شعار سر می دادند که «دانشجوی سهمیه همینه همینه» و در چارچوب فکری شان، نداشتن پدر و سختی هایش یا داشتن پدر روی ولیچر یا با عصای سفید بخاطر حفظ امنیت کشور وظیفه بوده است و دلیلی برای گرفتن سهمیه ورود به دانشگاه نمی شود چرا هیچ وقت رو به فرزندان اعضای هیئت علمی این شعار رافریادنمی زنند.

 

همین امروز ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اختیار انتقال اعضای هیئت علمی به 3 نهاد تفویض شد.  

مصوبه تفویض اختیار در خصوص نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی» که بنا به پیشنهاد مورخ 25/3/92 وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه 735 مورخ 25/4/92 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود: هرگونه اختیارات مربوط به تصمیم‌گیری در خصوص نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی که در آزمون‌های سراسری ورود به دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی پذیرفته می‌شوند، به وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تفویض می‌شود.

 

اگر پدر یا مادر شما از اعضای هیئت علمی یک دانشگاه در تهران باشند فرقی نمی کند چه دانشگاهی، دانشگاه تهران، شریف یا یکی از واحدهای پیام نور و شما در یک نقطه از ایران دانشگاه قبول شده باشد فرقی نمی کند کجا فقط باید درصد  بسیار اندکی را کسب کرده باشید شما فرصت آن را دارید که بدون هیچ نگرانی و در کمال آرامش به بهترین دانشگاه ممکن منتقل در تهران شوید. و از کسب رتبه چند رقمی  خود ذره ایی اندوه به خود راه ندهید.

 

علاوه بر این سهمیه شاهد و جانباز مضاف بر ظرفیت اصلی است یعنی اگر 10 نفر ظرفیت یک گرایش در ارشد باشد این 10 نفر قبول میشوند و 2 نفر سهمیه شاهد و ایثارگر بر این ظرفیت اضافه می شوند و با این حساب هیچ فرزند خانواده شاهد و ایثارگری جای کسی را تنگ نکرده است در حالی مثلا سهیه بورسیه های ارتش در همان ظرفیت 10 نفره منظور می شود!

 

فرزند شهیدی که سالها زجر نبود عزیزش را تحمل کرده است واین سختی ها مسلما بر روند تحصیل او موثر بوده است برای اینکه قهرمان سریال های تلویزیونی و فیلم های سینمایی شود باید بلند فریاد بزند و به خون پدر شهیدش قسم یاد کند که از سهمیه استفاده نکرده است و بدون احتساب آن در دانشگاه قبول شده است انگار که استفاده از حقش جرم است و فرزندان اعضای هیئت علمی که بودنشان در خانواده ایی با پدر یا مادر استاد دانشگاه مسلما بر روند تحصیلی شان تاثیر گذاشته است از امتیاز خود استفاده می کنند و کسی در رویشان فریاد نمی زد دانشجوی سهمیه همینه همینه!

 

البته که در کنار خانوداه شهدایی که به انتخاب خود از حق خود استفاده نمی کنند، خانواده اعضای هیئت علمی هم هستند که از این حق استفاده نمی کنند و خود به دانشگاه می آیند و اتفاقا کم هم نیستند چون همانطور که گفته شد بزرگ شدن زیر سایه پدر و مادری که استاد دانشگاه هستند ایشان را از سرمایه های اجتماعی و فرهنگی بهره مند می کند و در کسب رتبه های خوب در کنکور موثر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
م غ
-
۰۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۲
درست است جاي کسي را تنگ نميکنند اما عدالت نيست اين روش. يک نفر به سختي درس ميخواند قبول نميشود اما يک نفر بخاطر هامن ظرفيت اضافه سهميه اي تا مرز غيرمجازبودن بهترين دانشگاه قبول ميشود.اين هم راهش نيست برادر
0
2
عارف
۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۲:۴۷
اولا اينکه شما مي گوييد تا مرز غير مجاز واقعا خنده اور است !!! ... شما لطفا مشروح اين قانون را مطالعه بفرماييد . در انجا ذکر شده فرد مورد انتقال بايد 92/5% نفر اخر را دارا باشد تا انتقال يابد .... ايا اين مرز غير مجاز بودن است ؟؟؟؟؟
عارف
-
۱۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۲:۵۵
شما هم ديگه اش رو خيلي شور کردي ... يعني چي هيئت علمي هر جايي ؟ اول برين قوانينش رو بخونيد بعد اينجوري نقل کنيد . اگه راست مي گيد قوانينش رو به طور کامل بزارين تا ملت ببينن .... مي دوني چه قدر به هيئت علمي تو اين کشور ظلم مي شه ؟ مقايسه کن با کشور هاي ديگه ! حقوقشون مزاياشون جايگاهشون و ...
1
0
معصومه
-
۰۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۵
به نظر من هرگونه سهميه براي ورود به دانشگاه در شرايطي که کنکور به عنوان بزرگترين آزمون تعيين سرنوشت در کشور ما مطرحه غير منصفانه است. خانواده شهدا درسته که گردن ما حق دارند اما امتياز ورود به دانشگاه روش عادلانه اي براي اداي دين به اونها نيست. ميتونند مزاياي ديگري براي آنها در نظر بگيرند. البته سهميه اعضاي هيئت علمي که 100 درصد غير عادلانه است. براي اعضاي هيئت علمي هم ميتونند مزاياي ديگري غير از اين سهميه ها درنظر بگيرند. ا
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار