به گزارش گروه اقتصادی «خرگزاری دانشجو»، محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم با اشاره به اینکه گندم و آرد با نرخ مصوب سال گذشته ارائه میشوند، اظهار داشت: افزایش نرخ آرد، مهمترین عامل در تغییر قیمت نان است از این رو زمانی که نرخ آرد ثابت مانده است قطعا زمزمهای در رابطه با افزایش نرخ نان به گوش نخواهد رسید.
وی به افزایش دستمزد کارگران اشاره کرد و گفت: به دلیل افزایش دستمزد کارگران و سایر هزینههای موثر در حوزه نان درخواستی را جهت افزایش قیمت این محصول ارائه کردهایم.
کرمی با بیان اینکه حوزه نان در کشور نیازمند اصلاحات است، افزود: باید تدابیری اندیشیده شود که بتوان تولید را به سمت نانهای صنعتی و حجیم سوق داد و در واقع نان حجیم نان سفره شود.
وی ادامه داد: در دولت دهم برای عملی شدن این مسئله اقداماتی انجام شد اما طبق آمارهای ارائه شده نه تنها افزایش مصرف نداشتیم بلکه با کاهش مصرف نیز مواجه شدیم. البته این مسئله با شعار دادن عملی نمیشود و نیاز به یک عزم ملی دارد.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم در ادامه با بیان اینکه در حوزه نان باید یک نوع آزاد سازی اتفاق افتد، تصریح کرد: سه عامل کشاورز، کارخانه و نانوا مثلث تولید نان با کیفیت و یا بیکیفیت هستند از این رو تا زمانی که رقابت در این حوزه وجود نداشته باشد هم چنان شاهد عدم کیفیت محصول نهایی نان خواهیم بود.
کرمی با اشاره به اینکه در صورت پرداخت سوبسید نان به خود مردم میتوان رقابت را در عرصه نان تنگاتنگ نمود، اظهار داشت: دولت سوبسید سنگین حاصل از خرید 800 تومانی گندم از کشاورز و فروش 465 تومانی به کارخانه را خود میپردازد که این مسئله موجب بروز مشکلات عدیدهای در این حوزه شده است.
وی ادامه داد: در صورتی که اگر این سوبسید به حساب مردم جهت افزایش قدرت انتخاب واریز شود و قیمتها به سمت واقعی شدن سوق یابند حوزه مصرف نان با تحولات خوبی رو به رو خواهد شد.
کرمی اضافه کرد: عملی شدن این مسئله موجب میشود تا کشورز مجبور به کاشت بذر خوب و کارخانه مجبور به خرید گندم مناسب شود که در این صورت نانوا دیگر بهانهای جهت پخت بیکیفیت نان نخواهد داشت، در واقع با اصلاح ساختار این زنجیره ساختار گندم و نان نیز با اصلاح رو به رو خواهند شد.
**هدفمندی یارانهها در بحث گندم و آرد بسیار مطلوب بود
کرمی ضمن بیان مطلب فوق اذعان داشت: تا زمانی که کالایی با قیمت پایین عرضه شود قطعا کم ارزش تلقی میشود و ما این مسئله را رد حوزه نان به خوبی لمس کردیم اما زمانی که یارانه به نان تعلق گرفت اسراف در این بخش به شدت کاهش یافت.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم ادامه داد: در همین راستا دور ریز نان با کاهش 20 درصدی مواجه شد که این مسئله نشان داد مدیریت خوبی در این زمینه صورت گرفته است که هم نفع دولت و هم نفع مردم و مصرف کننده را در پی دارد.
کرمی واریز ما به التفاوت نان به حساب مردم را بسیار مهم دانست و افزود: این مسئله به کاهش مصرف وافزایش کیفیت کمک شایانی میکند از این رو انتظار از دولت یازدهم بر این است که هر چه سریعتر این طرح را عملی نماید.