به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از رویترز، در حالی که ایران برای مقابله با تحریم های غرب بیش از گذشته به ظرفیت ناوگان حمل و نقل دریایی خود جهت تداوم صادرات نفتش امید بسته است، گزارش ها حاکی است، این کشور چند تانکر نفتی جدید را در هفته های اخیر تحویل گرفته است.
تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا صادرات نفت ایران را به کمتر از نصف زمان پیش از تحریم ها (2.2 میلیون بشکه در روز) رسانده است .
شرکت های کشتیرانی خارجی از ترس گرفتار شدن در تحریم های آمریکا از همکاری با ایران خودداری می کنند و همین مسئله بار اصلی انتقال نفت ایران به مشتریان را بر دوش شرکت ملی نفتکش ایران گذاشته است.
آمارهای نهاد منتشر کننده اطلاعات دریایی نشان می دهد که 4 تانکر غول پیکر، هر کدام با ظرفیت حمل 2 میلیون بشکه نفت در فاصله ماه های می تا پایان جولای(اردیبهشت تا تیر) به ناوگان حمل و نقل شرکت ملی نفتکش ایران اضافه شده اند. 3 تانکر غول پیکر دیگر نیز اوایل امسال به جمع تانکرهای ایران اضافه شده اند.
یک منبع آگاه در بازار تانکرهای نفتی ضمن تایید تحویل این تانکرها به ایران گفت: «ایران به این کشتی ها نیاز دارد، به خصوص که در حال حاضر تعداد کمی تانکردار هستند که مایل اند نفت ایران را حمل کنند.»
وی افزود: «داشتن تعداد تانکر زیاد انعطاف پذیری ایران برای ذخیره نفت خود بر روی دریا و تجارت آن را افزایش می دهد. آنها نیاز دارند که میادین نفتی خود را فعال نگاه دارند و به طریقی محموله های نفتی شان را ارسال کنند.»
تمامی این کشتی ها، بخشی از سفارش خرید 1.2 میلیارد دلاری ایران هستند که در سال 2009 برای تحویل 12 تانکر غول پیکر از دو شرکت چینی به ثبت رسیده اند.
تحویل تانکرهای جدید، تعداد کل تانکرهای ناوگان حمل و نقل شرکت ملی نفتکش ایران را به 37 می رساند که مجموع ظرفیت حمل نفت آنها 64 میلیون بشکه است. این شرکت ایرانی همچنین 14 تانکر کوچک حمل نفت دارد که دارای ظرفیت حمل 12.5 میلیون بشکه نفت خام هستند.
به گفته منابع مطلع، شرکت ملی نفتکش ایران که در فهرست شرکت های تحت تحریم غرب قرار دارد، تا کنون تلاش کرده است با استفاده از روش های مختلف اعم از تغییر نام و پرچم کشتی ها و همچنین انتقال کشتی به کشتی نفت، تحریم های نفتی غرب علیه ایران را دور بزند.