به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی وزیر پییشنهادی ارتباطات و اطلاعات صبح امروز (سهشنبه) با حضور در صحن علنی مجلس طی سخنانی در دفاع از برنامهها و دیدگاههای خود در زمینه ارتباطات،؛ مخابرات، ITC و دیگر زیر مجموعههای این وزارتخانه، گفت: یکی از برنامههای بنده در صورت کسب رای اعتماد نمایندگان در وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه سیستمهای ITC است. چرا که منجر به ارائه خدمات بهتر، افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها، بهبود شاخصهای رفاه عمومی جامعه میشود و همچنین کسب و کار و اشتغال ایجاد میکند. همچنین در جهان امروز توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از شاخصههای کلیدی توسعه یافتگی جوامع شناخته میشود.
وی ادامه داد: تامین حقوق و مطالبات مردم باید از طریق اعمال حفاظت از حقوق شهروندان صورت بگیرد که این موضوع در اولویتهای برنامه بنده قرار دارد. همچنین از سوی دیگر حضور فعال و موثر در جوامع بینالمللی و منطقه باید حتما مدنظر قرار گیرد.
ایجاد توازن در خدمات ارتباطی و مخابراتی نیز باید مدنظر قرار گیرد و این توازن در مناطق محروم و روستایی با استفاده از حداقل سرمایههای موجود شکل گیرد.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: محور بعدی برنامههای بنده تامین زیرساخت و توسعه شبکه و افزایش پهنای باند اینترنت است. همچنین توسعه متوازن شبکههای اینترنتی و تدوین برنامه جامع برای پیاده سازی دولت الکترونیک یکی از اولویتهای کاری اینجانب خواهد بود.
واعظی بر همین اساس تصریح کرد: توسعه صنعت و تحقیقات از دیگر محورهای برنامههای بنده خواهد بود، چرا که این موضوع سبب توسعه جایگاه نهادی و تقویت مرکز پژوهشهای مخابراتی ایران میشود. همچنین تلاش بر این است که از تولید ملی، بنگاههای بخش خصوصی، شرکتهای دانش بنیان و پارکهای ITC حمایت کرده و در جهت تقویت آنها تلاش کنند.
وی ادامه داد: استفاده بهینه و مطلوب از فناوریهای نوین و افزایش سهم ITC در تولید ناخالص داخلی با استفاده از ظرفیت بخش ارتباطات و اطلاعات در برنامههای بنده قرار دارد. همچنین فراهم کردن بستر مناسب برای دستیافتن به علوم جدید و زیرساختهای نو و به روز همواره به منظور ارتقای اقتدار ملی مدنظر بوده که سعیام بر این است در وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات توجه ویژهای به این موضوع داشته باشم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: در خصوص توسعه خدمات و ارائه آن به شهروندان برنامههای جامعی دارم که با تلاش در فراهم شدن افزایش پهنای باند و دسترسی پرسرعت پژوهشگران، محققان و شهروندان به اینترنت میتوان شاهد دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک و فراگیر آن باشیم. همچنین فراهمسازی دسترسی روستاهای کشور به خدمات الکترونیک و همچنین توسعه خدمات پست بانک و ارتقای کیفیت خدمات بانکداری الکترونیک از دیگر مواردی است که در برنامههای خود مدنظر دارم.
واعظی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: مجلس سال گذشته اصلاح ماده 53 برنامه پنجم را برای جلوگیری از ادغام وزارت ارتباطات تصویب کرد که توجه و عنایت مجلس به این وزارتخانه را نشان میدهد. همچنین تصویب کلیات متن جامع ارتباطات و فناوری اطلاعات میتواند برای آینده کشور در این زمینه مفید باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سوالات مطرح شده از سوی نمایندگان مخالف خود پاسخ داد و در توضیح جداییاش از مخابرات در دهه 60 گفت: پس از جدایی بنده از مخابرات سعیام بر این بود که با توجه به تخصص اصلی خود که در واقع مخابرات و الکترونیک است، همواره در مدتی که در کار سیاست خارجی بودم، با مطالعه مقولات متعدد از حوزه تخصصی خود درنیفتادم و همواره در جریان تازههای این حوزه بودم. همچنین از سوی دیگر تجربه بنده در مخابرات من را علاقهمند کرده که همواره با این تخصص جلو بروم، البته در سطح وزارت وزیر باید مدیریت کلان داشته باشد.
واعظی ادامه داد: در کشورهای دنیا و همچنین در ایران کمتر وزارتخانهای را میشود پیدا کرد که وزیر آن به همه تخصصهای زیرمجموعه این وزارتخانه مسلط باشد و به نظر من آشنایی با تخصصات کلی و مبنایی برای این وزیر لازم است و میتواند از کارشناسان خوب برای تصمیمگیری استفاده کند و بنده نیز مبانی و زیرمجموعههای وزارت ارتباطات را به خوبی میشناسم و میتوانم یک زبان مشترک با متخصصین مخابراتی برقرار کنم.
وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در مورد جدایی یا واگذاری مخابرات بر اساس اصل 44 هم که در سوالات نمایندگان وجود داشت باید بگویم که بنده در جایگاهی نیستم که در خصوص درست یا غلط بودن آن قضاوت کنم، اما اصولا تفکر من با خصوصیسازی هماهنگ است و معتقدم که اگر اصل 44 به درستی انجام شود به نفع کشور خواهد بود و به شکوفایی آن کمک میکند.
واعظی با اشاره به انتقادات برخی از نمایندگان به ضعیف بودن برنامههای پیشنهادیاش، گفت: به دلیل گسترده بودن زیرمجموعههای این وزارتخانه بنده نتوانستم به تفصیل به یکسری مسائل اشاره کنم، اما مطمئنا به آنها توجه کافی خواهم داشت. همچنین در خصوص درآمدهای مخابراتی معتقدم که این درآمدها باید صرف هزینه ها و نگهداری آن شود.
وی اضافه کرد: در خصوص واگذاری سهام مخابرات نیز باید بگویم که بخش عمدهای از سهام مخابرات توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خریداری شده که من با شناختی که از مسئول این ستاد دارم، میدانم که آنها بسیار جدی هستند و خودشان نیز در این ستاد طرحی برای رسیدگی به مناطق محروم تهیه کردهاند. بنابراین مطمئنم که با کمک یکدیگر میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات ادامه داد: در خصوص سازمان فضایی و مرکز تحقیقات مخابراتی هم باید بگویم که من در این زمینه با رئیسجمهور مشورت کردم و ایشان به من گفت که باید به قانون عمل کنیم و هر چه را قانون در این زمینه تکیلف کرده، باید اجرایی شود. همچنین در دولت قبل اقدامی انجام شد و سازمان فضایی با مصوبه دولت جابهجا شد که این کار غیرقانونی بود. در خصوص شورای عالی فضای مجازی هم رئیسجمهور گفت که باید این شورا سامان یابد و ما آن را در اولویت کارها قرار دادیم.
واعظی با بیان اینکه بنده از صنایع مخابرات ایران و بیشتر کشورهای جهان بازدید کردهام در خصوص مواضع سیاسی خود نیز خاطرنشان کرد: مواضع سیاسی بنده به صورت شفاف مشخص است و چه از لحاظ شاخصههای خانوادگی و چه از لحاظ عملکرد سیاسی شخص خودم، تمام آنها مشخص و روشن است؛ بنده از ابتدای جوانی و با ورود به آمریکا عضو انجمن اسلامی آمریکا بودم و رویکرد من هم همواره اعتدالی بوده و در تحولات 33 سال گذشته هیچ وقت جز جریانهای تند چپ و راست نبودم.
وی تصریح کرد:در سال 88 هم بنده جزو هیچ ستادی نبودم و در ارتباط با بحث فتنه نیز باید بگویم که بنده به برخی از عملکردهای آقای احمدینژاد در ارتباط با سیاست خارجه انتقاد داشتم، اما هیچگاه مصاحبهای نکردم و این انتقادات را به صورت مکتوب و محرمانه برای خود ایشان فرستادم و همواره برای من قانون اساسی و تبعیت از رهبری اصل است و آن را وظیفه خود میدانم.
وی با اشاره به معاونین خود که در سخنان یکی از مخالفین این وزیر پیشنهادی مطرح شده بود، گفت: آقای روحانی 5 نفر را برای تصدی وزارت ارتباطات در لیست خود داشت و وقتی قرعه به نام من افتاد، من تصمیم گرفتم از گزینههای پیشنهادی دیگر هم در تهیه برنامههای خود استفاده کنم، لذا آنها جزو شورایی بودند که با کمک آنها برنامههایم را تدوین کردم و یکی از این افراد آقای مهندس جهانگرد بود که از کارمندان قدیم شرکت مخابرات محسوب میشد و در گذشته ایشان هیچ چیز نادرستی وجود دارد، لذا از مشورت آقای جهانگرد استفاده کردم و در آینده هم با توجه به شایستگانی وجود دارد ممکن است از ایشان استفاده کنم.