به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمد پورابراهیمی در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس گفت: این وزارت خانه از ادغام سه وزارت خانه به وجود آمده و ماموریت های متفاوتی دارد اما ربیعی وزیر پیشنهادی با ادبیات و سیاست های اجتماعی وارد این عرصه شده است.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته اصلی این است که ما امروز تصدی مهمترین وزارتخانه اقتصادی کشور را به کسی می دهیم که دارای ادبیات اجتماعی و تجربه وزارت کار است.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در اثبات اظهارات خود گفت: امروز در دنیا نهادهای بیمه ای به عنوان مهمترین نهادهای اقتصادی فعالیت می کنند. سازمان تامین اجتماعی نیز سازمان اقتصادی است که خدمات آن اجتماعی است.
وی تاکید کرد: 80 درصد ماموریت ها و وزن اصلی این وزارت خانه نهادهای اقتصادی هستند مثل بانک ها، بیمه ها، صندوق های بازنشستگی و وقفی. علاوه بر این سازمان تامین اجتماعی که زیر مجموعه این وزارت خانه است شامل نهادهای مهم مالی مثل صندوق بازنشستگی، کشوری و صندوق بیمه عشایر و روستاییان است که قبل از این که آثار اجتماعی داشته باشد دارای رویکرد اقتصادی.
پور ابراهیمی ادامه داد: سازمان بیمه تامین اجتماعی شامل درآمد 10 میلیون بیمه شده است که ماهانه درآمدی معادل 2 هزار میلیارد تومان به آن واریز می شود. کدام نهاد مالی در کشور تا این حد درآمد دارد؟
وی مجموعه شمسا را یکی از زیرمجموعه های مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواند و گفت: حدود هولدینگ و شرکت مادر تخصصی در این مجموعه وجود دارد که هولدینگ دارویی شستا حدود 60 درصد از داروی کشور را تامین می کند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی خاطر نشان کرد: با توجه به واگذاری هایی که توسط وزارت رفاه خریداری شده این وزارت خانه به بزرگترین وزارتخانه اقتصادی کشور تبدیل شده است، پیش از رئیس بانک ملت را وزیر اقتصاد انتخاب می کرد اما امروز وزارت کار در مورد رئیس بانک ملت، مجموعه های پتروشیمی کشور و صنایع خودروسازی تصمیم می گیرد زیرا 40 درصد از تولید کشور به این سازمان تعلق دارد.
وی با بیان این که برای وزیر پیشنهادی احترام قائل هستم گفت: مدارک تحصیلی ایشان مدیریت دولتی و فرهنگی است ای کاش با توجه به سوابق اطلاعاتی ایشان و فعالیتشان در زمره سربازان گمنام امام زمان ربیعی برای وزارت خانه دیگری معرفی می شود.
پورابراهیمی با بیان این 80 درصد ظرفیت وزارت رفاه اقتصادی است گفت: بزرگترین کار ما در حوزه قانون کار است این قانون باعث بی چارگی بسیاری از مجموعه ها شده است.
رئیس اصناف کشور پیش از این در کمیسیون اقتصادی اعلام کرده بود سازمان تامین اجتماعی اجازه نمی دهد قانون استاد شاگردی اجرایی شود در حالی که در صورت اجرای آن 2 هزار فرصت جدید شغلی ایجاد می شود.
وی قانون کار در ایران را یک جانبه خواند و گفت: قانون کار آن قدر سخت گرفته شده که موجب شده شغلی ایجاد نشود.
وی با انتقاد از ساختار فعلی وزارت تعاون گفت: قانون تعاونی که در اوایل انقلاب نوشته شده نمی تواند امروز به اقتصاد کشور کند، شرکت های تعاونی ما زیان ده هستند امروز بعد از 33 سال به این نتیجه رسیده ایم که بخش تعاون نمی تواند به اقتصاد کمک کند اما آن را حذف نمی کنیم.
پورابراهیمی بخش تعاون را دست و پا گیر بخش اقتصاد دانست و گفت: در برنامه های ربیعی موضوع تحول در قانون تعاون و کار دیده نشده است.
وی با تاکید بر این که برنامه ایشان برای وزارت کار پاسخگو نیست گفت: رتبه ایران در فضای کسب و کار در میان کشورها رتبه صدم است برای اصلاح این قضیه هم باید وزارت اقتصادی کار به کسی سپرده شود که سوابق فعالیت مدیریت اقتصادی داشته باشد.