آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۷۳۲۱
لاریجانی با اشاره به جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی:

حساسیت نمایندگان در بخش‌های علمی و فرهنگی بود/ احتمال برگزاری جلسه سران قوا درهفته آینده

رئیس مجلس گفت: حساسیت و دقت عمل نمایندگان در بخش‌های فرهنگی و علمی هم در رأی اعتماد به جنتی و عدم رأی اعتماد به وزرای آموزش و پرورش و علوم قابل توجه بود.
حساسیت نمایندگان در بخش‌های علمی و فرهنگی بود/ احتمال برگزاری جلسه سران قوا درهفته آینده

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی شب گذشته پس از پایان جلسات چهار روزه پارلمان برای بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی رئیس جمهور در نشست خبری از اهالی رسانه به دلیل پوشش مطلوب جلسات رأی اعتماد قدردانی کرد.

 

وی با بیان اینکه مذاکرات مربوط به رأی اعتماد در مجلس به صورت جدی انجام می‌شد، تصریح کرد: وزرا و تک‌تک نمایندگان با آمادگی کامل در مذاکرات شرکت کرده و بحث‌ها را دنبال می‌کردند.

 

رئیس مجلس با بیان اینکه بحث‌ها با قاطعیت و شجاعت مطرح می‌شد، خاطرنشان کرد: مسائل این چنینی نشان می‌دهد که درجه دموکراسی در کشور وضعیت مطلوبی دارد و قوا مستقل بوده و سر جای خود هستند و مسائل را مورد کاوش قرار می‌دهند.

 

لاریجانی با تأکید براینکه نمایندگان با جدیت مباحث را دنبال می‌کردند، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کشور امیدوارم با عنایت مجلس و همت وزیران اقداماتی انجام گیرد که مجموعاً‌ برای کشور مفید واقع شود.

 

رئیس مجلس ادامه داد: کاوش‌های نمایندگان و بررسی وزرای پیشنهادی از سوی آنها و البته رأی‌شان نشان داد که وکلای ملت نسبت به مسائل اقتصادی کشور حساسیت ویژه‌ای دارند و تلاش‌شان این بوده تا بخش اقتصادی کشور شرایط مطلوبی را دارا باشد.

 

لاریجانی با اشاره به عدم رای اعتماد مجلس به سه وزیر پیشنهادی تصریح کرد: شاید این عدم رأی‌آوری به دلیل اهمیت این بخش‌ها باشد که البته به نظر نمایندگان باید سرمایه‌‌های قوی‌تری در این زمینه معرفی کرد.

 

وی یادآور شد: به جز وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش که فقط یک رأی برای وزیر شدن کم آورد، رأی عدم اعتماد مجلس به وزیر علوم و ورزش و جوانان نشان داد که نمایندگان قصد دارند افراد قوی‌تری در این مجموعه‌ها حضور داشته باشند.

 

رئیس مجلس نگاه پارلمان را همکاری با دولت توصیف کرد و افزود: قصد مجلس این است که کابینه زودتر کار خود را آغاز کند.

 

لاریجانی ابراز امیدواری کرد که برای سه وزارتخانه دیگر که وزرای پیشنهادی آنها موفق به کسب رأی اعتماد مجلس نشدند با سرعت بیشتری تعیین و تکلیف شوند تا فعالیت‌های مربوط به این بخش‌ها بر روی زمین نماند.

 

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤالی درباره عدم رأی اعتماد مجلس به سه وزیر پیشنهادی و تکلیف این وزارتخانه‌ها، گفت: قانون اساسی این موضوع را روشن کرده که برای وزارتخانه‌هایی که وزرای آنها رأی اعتماد از مجلس دریافت نمی‌کنند، چه اقدامی باید انجام شود، باید برای این وزارتخانه‌ها سرپرست تعیین شود تا در فرصت مناسب برای اخذ رأی اعتماد به مجلس معرفی شده و همین پروسه یک هفته‌ای طی شود.

 

وی افزود: دست رئیس جمهور برای اینکه چه کسی را انتخاب کند، باز است، خود رئیس جمهور فقط نمی‌تواند سرپرست یک وزارتخانه باشد وگرنه هر فردی که مورد نظر آقای رئیس جمهور باشد، می‌تواند به عنوان سرپرست وزارتخانه تعیین شود.

 

رئیس مجلس در پاسخ به سؤالی درباره تحولات اخیر لبنان و مصر گفت: حوادث مصر و لبنان برای عالم اسلام دردآور است و نشان می‌دهد مجموعه‌ای از مسائل پیچیده ای که در منطقه سرمایه‌گذاری شده بودند، به نتیجه رسیده است، این کشتار زیاد در مصر بسیار خسارت بزرگی برای کشور بزرگی مانند مصر ایجاد کرد، مصر جایگاه کانونی در عالم اسلام دارد اما به سمت مشکلات داخلی عظیم‌تری پیش می‌رود.

 

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: استکبار جهانی و کشورهای منطقه به دنبال حل موضوع نیستند و باید آنها متوجه این مسئله باشند، تنها راه حل این مشکلات گفت‌وگوهای ملی است و گفت‌وگوهای ملی هم باید به سمت راه‌حل دموکراتیک پیش رود.

 

وی ادامه داد: اتفاقاتی که در لبنان افتاد را محکوم می‌کنیم و باید بگویم دشمنان به دنبال اختلاف‌افکنی در امت اسلام هستند تمام ثمره آن را هم رژیم صهیونیستی می‌برد، البته حزب‌الله لبنان سرمایه‌ بزرگی برای عالم اسلام است ولی اختلاف‌هایی در امت اسلام وجود دارد که باید با تیزبینی حل شود.

 

لاریجانی در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه 9 نامه در تأیید صلاحیت‌ها بین نمایندگان بدون مجوز مجلس توزیع شد، گفت:‌ بنده 9 نامه مشاهده نکردم و 2 نامه را دیدم که بدون اجازه مجلس توزیع شده بود، طبق آیین‌نامه داخلی پارلمان باید در توزیع هر گونه نامه‌ای از هیئت رئیسه مجوز گرفته شود.

 

رئیس مجلس در پاسخ به سؤال دیگری درباره ادامه روابط بین قوای مقننه و مجریه با توجه به عدم رأی اعتماد به سه وزیری پیشنهادی ، گفت: بنده فکر نمی‌کنم این موضوعات تأثیری در روابط قوا داشته باشد، ساختار دمکراتیک چنین اقتضا می‌کند،ممکن است در هر گزینشی اختلاف‌نظرهایی بین افراد و نهادها وجود داشته باشد و افراد جدیدی انتخاب می‌شوند، در نظر نمایندگان ممکن است اطلاعاتی از بیرون به نمایندگان مجلس برسد و در رأی آنان تأثیر بگذارد، این موضوع خیلی غریب نیست، اما فکر می‌کنم مجلس در مورد هر وزیری باعث اغنا می‌شود تا بتواند رأی اعتماد دهد، اینکه از بیرون به مجلس فشار آورده باشند، این طور نبوده است، اقدامات برخی رسانه‌ها هم درباره برخی وزرا خیلی تأثیری در نظر نمایندگان مجلس ندارد و فکر نمی‌کنم این موضوعات تأثیر چندانی داشته باشد.

 

رئیس مجلس در ادامه  گفت: هفته گذشته نشست سران قوا برگزار شد و خیلی از جلسات رسانه‌ای نمی‌شود، برای هفته آینده هم قرار شده جلسه‌ای بین سران قوا برگزار شود، این جلسات به تصمیمات کلان کشور کمک بسیار خوبی می‌کند.

 

وی همچنین در پاسخ به این سوال که به تشکیل دولت جدید آیا جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی همچنان طبق روال گذشته به ریاست معاون اول رئیس جمهور و نمایندگانی از قوای مقننه و مجریه برگزار می‌شود یا اینکه این جلسات با حضور سران قوا برگزار خواهد شد، گفت: خیلی خوب است که برخی از جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با حضور سران قوای سه گانه برگزار شود، ما این موضوع را بررسی می‌کنیم.

 

لاریجانی درباره سؤال دیگری که در مورد پخش جلسات علنی رأی اعتماد از تلویزیون بود، گفت: اینکه جلسات رأی اعتماد از تلویزیون پخش شد، به خاطر حساسیتی بود که مردم می‌خواستند در جریان همه مذاکرات مجلس قرار گیرند البته این موضوع در سطح جهان نیز معمول است که بسیاری از مذاکرات به صورت زنده از تلویزیون پخش می‌شود، این کار خوبی بود که رادیو و تلویزیون انجام دادند.

 

رئیس مجلس در پاسخ به سؤال دیگری مبنی براینکه پیام مجلس در عدم رأی اعتماد به سه گزینه پیشنهادی رئیس جمهور چه بود، گفت: با توجه به اینکه 15 وزیر پیشنهادی روحانی رأی اعتماد گرفتند، این موضوع نشان می‌دهد که مجلس رویکرد مثبتی نسبت به دولت دارد، کلیت مجلس بر این باور بود که باید پیام مثبتی برای همکاری به دولت جدید داده شود، نکته دومی که باید بگویم این است که همه وزرای بخش‌های صنعتی و اقتصادی از مجلس رأی اعتماد گرفتند و حساسیت و دقت عمل نمایندگان مجلس در بخش‌های فرهنگی و علمی هم در رأی اعتماد به جنتی و عدم رأی اعتماد به وزرای آموزش و پرورش و علوم قابل توجه بود.

 

لاریجانی در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه اعتماد که درباره برخی بی‌نظمی‌های نمایندگان در صحن علنی پرسید، گفت: گاهی نمایندگان مجبور می‌شوند از صندلی‌هایشان خارج شوند که محاسن این موضوع به اشکالات آن می‌چربد.

 

وی افزود: در مورد نامه‌هایی هم که سؤال شود باید بگویم در یک مورد با دستور آقای باهنر این نامه در صحن علنی توزیع شده و بدون اجازه نبوده اما موارد محدودی بود که بدون مجوز توزیع شده و می‌توان آن را پیگیری کنیم چون باید با اجازه هیئت مدیره توزیع می‌شد ضمناً من بعید می‌دانم اینگونه نامه‌های خیلی تأثیری در آرای نمایندگان داشته باشد.

 

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش درباره نحوه صحبت کردن موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی در صحن علنی، گفت: آیین‌نامه تعیین کرده که افراد باید برای صحبت کردن درباره برنامه‌های وزرا، ثبت‌نام کنند، موافقان و مخالفان به قید قرعه انتخاب می‌شوند، بسیاری از نمایندگان علاقه‌مند بودند در مورد وزرای پیشنهادی اظهارنظر کنند اما آیین‌نامه چنین اجازه نمی‌داد که بیش از 4 نماینده به سخنرانی بپردازند.

 

وی گفت: البته می‌توان آیین‌نامه داخلی را تغییر داد و باید آن را بررسی کنیم که آیا راه حل بهتری می‌شود پیدا کرد یا نه.

 

لاریجانی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که درباره رأی شکننده نمایندگان به کل کابینه سؤال کرد، گفت: تلقی من این نیست که رأی مجلس به کل کابینه شکننده بود، مهم حجم آرا و تعداد وزرای راه یافته به کابینه یازدهم بودند که نشان می‌دهد مجلس برای کمک به دولت اهتمام دارد، همه وزرای پیشنهادی تغییر نکردند و تنها 3 نفر از وزرا موفق به اخذ رأی اعتماد نشدند.

 

رئیس مجلس ادامه داد: فکر می‌کنم در کل حساسیت مجلس برای بخش‌های فرهنگی و علمی در رأی‌اعتماد امروز خانه ملت نشان می‌داد که باید تراز قوی‌تری برای این بخش‌ها در نظر گرفته شود، نگاه نمایندگان بیشتر برای ارتقای کار است.

 

لاریجانی در خاتمه درباره رویکرد مجلس با دولت جدید، گفت: به نظرم تعامل دولت جدید با مجلس مثبت است، آقای روحانی رئیس جمهور بر اجرای قانون تأکید کرده و در جلساتی که با مجلس داشته است نیز این موضوع را به صراحت مطرح کرده است چون انضباط، توسعه پایدار و پیشرفت در کشور بدون قانون امکان‌پذیر نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار