به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حسن بنیانیان کاربرد مهندسی فرهنگی در فعالیتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در اثری با عنوان «پیوست فرهنگی» مورد بررسی قرار دادهاست. این کتاب به ضرورت اجرای دستور مقام معظم رهبری مبنی بر مهندسی فرهنگی امور پرداخته و موضوع اصلی آن نقش فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در تحولات فرهنگی جامعه است.
بنیانیان در بخشی از کتاب درباره ضرورت اجرای پیوست فرهنگی نوشتهاست:« تأثیرگذاری فعالیتهای علمی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... در تحولات فرهنگی جامعه اجتنابناپذیر است. حال اگر این فعالیتها به صورت ناآگاهانه، تحت تأثیر الگوگیری از سایر جوامع بود، به طور طبیعی کانالی خواهد شد برای انتقال ارزشهای فرهنگی سایر جوامع و تضادی پنهان درون جامعه شکل میگیرد؛ یعنی از یک سو منابع جامعه از طریق فعالیتهای فرهنگی سازمانها و نهادهای فرهنگی برای استقرار فرهنگ اسلامی هزینه میشود، از سوی دیگر از رهگذر تأثیرات ناشناخته فرهنگی فعالیتهای غیرفرهنگی، حاصل تلاشهای این سازمان تخریب میشود و برآیند آن، اقدامات بعضا متضادی است که تحولات فرهنگی عمومی را به وجود میآورد.»
این کتاب که با موضوعیت طرحهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی در کشور و نقش فرهنگی آنان تألیف شدهاست؛ دارای مباحثی چون معنای فرهنگ و معنای پیوست فرهنگی، فلسفه وجودی پیوست فرهنگی، فعالیتها و طرحهای مشمول پیوست فرهنگی، علل کم توجهی به فرهنگ و مدیریت فرهنگی جامعه و مباحثی از این دست نیز میباشد.
گفتنی است؛ انتشارات سوره مهر کتاب «پیوست فرهنگی» را در قطع رقعی و شمارگان 2500 نسخه در سال 1392 روانه بازار کتاب کرده است.