به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، اسحاق جهانگیری امروز در مراسم تودیع سیدشمسالدین حسینی و معارفه علی طیبنیا در وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: رئیس جمهور در برنامه های اولیه خود هدف نهایی سیاست های خود را بهبود وضعیت زندگی مردم اعلام کرده بود که اهدافی را برای آن توسط تیم اقتصادی تدوین کرد.
معاون اول رئیس جمهور وزارت اقتصاد را موتور اصلی اقتصاد کشور اعلام و بیان کرد: برای تحقق اهداف راهبردی دولت هماهنگی بین اعضای تیم اقتصادی همواره مطرح بوده است، این موضوع در دوره های مختلف همواره مورد بحث بوده است.
وی ادامه داد: بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و برخی دستگاههای اجرایی مثل وزارت صنعت و نفت تعیین کننده در مسائل اقتصادی هستند. بنابراین این بار تلاش شده است با استفاده از نظر کارشناسان برنامه ای تدوین شود که برای اقتصاد کشور قابل اجرا باشد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر هماهنگی بین اعضای تیم اقتصادی دولت گفت: از دو دستگاه اصلی اقتصادی و سازمان مدیریت درخواست شده است که مدیریت دستگاه سوم اقتصادی را انتخاب نمایند تا این سه دستگاه (وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی) در هماهنگی کامل با یکدیگر عمل کنند.
وی از برگزاری جلسه رئیس جمهور با ستاد اقتصادی یعنی سه دستگاه مذکور در روزهای آینده خبر داد و گفت: اقتصاد کشور در مقطع فعلی با چالش هایی روبرو است که یکی از آنها رنجی است که مردم می برند. این رنج ناشی از نرخ رشد اقتصادی، بیکاری بالا بویژه بیکاری جوانان تحصیلکرده است که اگر اقدامی برای آن اتخاذ نشود با مشکل جدی در آینده مواجه خواهیم شد. همچنین نرخ تورم بالا و دو رقمی، تورم مواد غذایی و سهم هزینه اقلامی که در سبد مصرفی خانوار قرار دارند از جمله این چالش ها است.
جهانگیری تجهیز منابع ریالی و ارزی برای فعالان اقتصادی را از دغدغه های عمده فعالان اقتصادی ذکر و بیان کرد: با توجه به اینکه در برخی واگذاری ها مالکیت واگذار شده اما مدیریت نشده است نیاز به اصلاح در برخی واگذاری ها وجود دارد، در عین حال سهام عدالت نیز از چالش های اصلی اقتصاد ما است.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اصلاح نظام بانکی در دستور کار دولت قرار دارد افزود: حجم مطالبات معوق از چالش های جزئی است در عین حال این سئوال مطرح است که ریسک مدیریت در نظام بانکی در نتیجه برداشت غیر قانونی 3 هزار میلیارد از نظام بانکها از بین رفته است یا خیر. بر این اساس بازگرداندن روحیه به نظام بانکی بسیار مهم است در عین حال رفع حواشی از نظام بانکی در دستور کار قرار دارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد:در مقاطعی که با دنیا دچار تنش بودیم بازار داخلی را فراموش کردیم بنابراین در شرایط فعلی دلیلی ندارد که بازار داخلی مورد بی توجهی قرار گیرد.