کد خبر:۲۵۸۳۴۱

ساختار منطقه ارسباران را حفظ کنید

منطقه ارسباران ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب‌های گردشگری کشور را دارد و باید ساختار آن حفظ شود.
ساختار منطقه ارسباران را حفظ کنید

 

گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سعید نیک نژاد؛ ارسباران یا قره داغ به جهت وجود مواهب طبیعی با ارزش و اقلیم ناب(جنگل‌های کم‌نظیر، حیات وحش متنوع، طبیعت زیبا و چشم اندازهای دلنشین منحصر به فرد، آب و هوای بسیار دل انگیز و رودهای پرشمار ...)، آثار و جاذبه های تاریخی مختلف و منحصر بفرد به ویژه قلعه های متعدد، سوابق تاریخی کهن، آثار با ارزش فرهنگی، ارزش های معنوی و آیینی،امکان ورزش های زمستانی و کوهستانی، تنوع زیاد گیاهان و درختان دارویی، گونه های نایاب گیاهی و جانوری، ذخیره گاه زیست کره، نحوه زندگی ایلات و عشایر، مزیت های اقتصادی و انسانی که به طور خیلی غنی در منطقه ارسباران وجود دارد.


 همچنین به دلیل وسعت، توان مندی ها و پتانسیل های بالقوه منطقه ضرورت دارد منطقه ما بصورت خاص بررسی شود. بدین منظور به مسئولین منطقه و استان پیشنهاد می شود "سند ویژه راهبردی و طرح ضربتی منطقه ارسباران" برای کلیت این منطقه ناب و منحصر به فرد تهیه و تنظیم گردد و در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد.


 برخی از اهداف و رویکردهای پیشنهادی سند ویژه راهبردی و طرح ضربتی منطقه ارسباران:


-افزایش سرمایه گذاری ها


-توجه ویژه به صنایع دستی و سوغاتی منطقه


- تولید فرش و پارچه متناسب‌ با فرهنگ منطقه


-بررسی چگونگی استفاده از ظرفیت‌ها ، فرصت‌ها و بسترها


-شناسایی پتانسیل ها و مزیت های منطقه


-لحاظ نمودن نوع وکیفیت در اجرا‌


-کاهش مهاجرت


-آشکار شدن هر چه بیشترمسائل و نیازهای منطقه


-اصلاح ساختار فعلی


-جبران عقب ماندگی ها


-کاهش نرخ بالای بیکاری در منطقه


-پیش بینی و ایجاد فضاهای شهری و روستایی در منطقه


-احترام به کلیه ارزش‌های موجود منطقه


-توجه به مجموعه ارزش‌های طبیعی‌ و تاریخی، معنوی، آیینی و فرهنگی


-پیش بینی و طراحی فضاهای تعامل و گفتگو و تجمع مردم


-ارزش دادن به ریزترین جزء میراث فرهنگی منطقه


-توجه اساسی به فضاهای باز و مخروبه، بی روح، بی‌مصرف و بدون‌کاربری، در سطح منطقه


-پیش بینی و ایجاد یک اقتصاد پویا در منطقه


-طراحی کف و بدنه محورها و فضاهای مهم منطقه


-ارزش دادن به آداب و رسوم و آیین‌های منطقه


-تجهیز و تأمین زیر ساختهای زیربنایی منطقه


-پیش بینی امکانات و تسهیلات مناسب


-مد نظر قرار دادن هویت منطقه


-نگاه چند سویه به منطقه


چه خوب است که نماینده محترم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی بجای مذاکره با وزیر محترم نفت مبنی بر ایجاد یک واحد پتروشیمی در شهرستان اهر و موارد مشابه، با همکاری و همدلی مدیران و مسئولان امر و دیگر نمایندگان محترم منطقه ارسباران عنایت لازم را به عمل آورند تا پیشنهادهای طرح شده را با همدلی دیگر مسئولان جامه عمل بپوشانند و بتوانند در راستای تحقق آنها گام های اساسی بردارند.


اصولاً منطقه ارسباران صنعتی نیست و اصلاً باید تا می توانند به مزیت های موجود در آن اهمیت بدهند.


هویت و مزیت هایی که منطقه ارسباران دارد، باید نقش منطقه به لحاظ تاریخی، طبیعی و فرهنگی تغییر یافته و دگرگون شود. وقتی که ما می توانیم تعداد زیادی مسافر و گردشگر داشته باشیم، وقتی که در سال هزاران گردشگر برای منطقه ارسباران داریم، اگر خدمات و امکانات مناسب فراهم کنیم بالطبع گردشگران از ارزش های مطرح شده استقبال خوبی خواهند کرد.


در این منطقه، یک زمینه بسیار مناسب هم جهت کشاورزی و دامپروری فراهم است. با توجه به اینکه در منطقه ما انواع درختان، گیاهان دارویی و... رشد و نمو می‌کنند این بیانگر خاک مناسب این منطقه است. می توان گفت جنگل ها، زمین های زراعی و باغات ارسباران در حکم ریه های تنفسی برای منطقه و استان آذربایجان شرقی است و کل منطقه به مانند پیشانی، قلب و ریه های استان است.


متاسفانه مشاهده می شود که در زمین های کشاورزی منطقه ارسباران ساختمانها و کارگاه هایی ساخته شده‌ است. هستند کارگاه‌ها و مجتمع هایی که صنعتی اند و آلودگی زیست محیطی دارند طوری شده که بخشی از زمین های منطقه قابل کشاورزی نیست


از طرفی صنایعی هم که وجود دارند بازدهی چندانی ندارند و مشکلات خاص خود را دارند و ناتوان در ادامه حیات. ما هنوز برای تولیداتمان برند و نشان مشخصی نداریم. اگر در گذشته راه درستی را در پیش می گرفتیم الان چرخ تولیدات منطقه در مسیر صحیح و بومی حرکت می کرد و رونق می یافت.


امتیاز این منطقه بیشتر تاریخی و گردشگری است. پس ضروری است سرمایه گذاران، تولید کنندگان و کارآفرینان منطقه خودشان را در جهت خواسته های گردشگرانی که به منطقه می‌آیند و خواهند آمد آماده کنند این یعنی توجه به خدمات و محصولات مورد نیاز گردشگران.


گوشه هایی از سوغاتی و صنایع دستی منطقه ارسباران:گیاهان داروئی، محصولات مختلف با منشا گیاهی، سیب سرخ و سیاه (قره قرمزی آلما)، توت و سماق، زغال اخته، عسل طبیعی، لبنیات مرغوب( کره، خامه و ماست)، تخم مرغ محلی، رشته پلویی روستای دیزبین، نان اهری، نان یوخا، نان یدی قات، نان روغنی شیرین و فتیر پخته شده با مغز گردو، فتیر هریس، غذاهای سنتی عشایر ارسباران و دیگر تولیدات کشاورزی و عشایری.*فرشبافی، ورنی بافی، جاجیم بافی، گلیم بافی، خورجین بافی، بندبافی، مفرش بافی، جوراب بافی، شال بافی، پالازبافی.


در پایان لازم بذکر است که بهترین راهکار برای پیشبرد این اهداف و شکوفایی قابلیت های منطقه ارسباران ورود بخش خصوصی و سرمایه گذار خصوصی به این حوزه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار