به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حمیدرضا نوربخش، رئیس خانه موسیقی در مراسم معارفه علی جنتی و دیدار صمیمی اهالی فرهنگ و هنر با وی که امشب در تالار وحت برگزار شد، گفت: پیش از من آقای راد در حوزه تئاتر به مواردی اشاره و این هنر را مظلومترین هنر خواندند؛ در حالی که مظلومتر از تئاتر، موسیقی است؛ چرا که تصویر تئاتر از رسانه ملی ما پخش میشود اما درباره موسیقی اینگونه نیست.
وی در همین زمینه افزود: امیدواریم آقای جنتی با توجه به صبغه فرهنگی و سابقه حوزوی خود بتواند بخشی از مسائل فقهی موسیقی را طی تصدی خود پیگیری و حل کرده و مرزهای این هنر مشخص شود.
رئیس خانه موسیقی اظهار داشت: سختگیریهای بیجا و نظرات غیرکارشناسانه و نبود قانون شفاف از جمله مشکلات به وجود آمده در حوزه موسیقی است؛ چرا که ما هنوز سند مشخصی در این زمینه نداریم. خودم عضو کمیسیون هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم هستم و میدانم که این موارد اخیرا در حال تدوین است؛ امیدواریم آنها به زودی تصویب شود.
نوربخش اضافه کرد: در وهله اول باید قانون شفافی داشته باشیم تا تغییر مدیریتها نتواند موجبات مدیریت سلیقهای را در حوزه موسیقی پدید آورد؛ چرا که می بینیم یک آلبوم در زمانی مجوز میگیرد و در دورهای نمیتواند، گاهی کنسرتی در جایی مجاز و در جایی دیگر غیرمجاز شمرده میشود و اینها نتیجه مدیریت سلیقه ای است و این نوع مدیریت اهالی موسیقی را آزرده کرده است.
وی با بیان اینکه نشر موسیقی در کشور ما ورشکسته است و 85 درصد فعالان نشر در موسیقی یا تغییر شغل دادهاند و یا آن را تعطیل کردهاند، گفت: دلیل این مسائل اقتصادی است؛ البته عده معدودی توانستهاند با این چرخ معیوب کار کنند اما میدانیم هنر فاخر در دنیا تحت حمایت دولتها و ارکسترها تحت حمایت دولت و شهرداری است چرا که موسیقی نیازمند حمایت است. اگر اینگونه نباشد شاهد رشد و شکوفایی این هنر نخواهیم بود.
رئیس خانه موسیقی گفت: هنرمندان جوان پس از فراغت از تحصیل بیکاری میمانند؛ فارغالتحصیلان دانشگاهی ما امروز بازاری برای جذب کار ندارند و پس از اتمام تحصیلات جذب بازار کاری نمیشوند در حالی که اکثر این افراد پتانسیلهای فراوان دارند؛ اما متاسفانه جایی برای جذب آنها نیست.
نوربخش افزود: تزریق سرمایه در حوزه موسیقی از ضروریات است اما این منوط به تصویب قوانین لازمالاجرا در بخشهای دولتی و خصوصی است. در روزگار مدیریت آقای مرادخانی تعدادی از هنرمندان پیشکسوتمان از مجوز بینیاز بودند. جا دارد این قضیه احیا شود. هنرمندانی که عمرشان را صرف این هنر کردهاند امتحانشان را پس دادهاند و شخصیتی بری از ابتذال دارند و نیازمند مجوز نیستند.