محمدکاظم انبارلویی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درباره کارکرد خانه احزاب در کشور اظهار داشت: خانه احزاب در دوره اصلاحات شکل گرفت و یک منشور اخلاقی خیلی خوب در آن دوران تنظیم شد که در آن منشور اخلاقی، احزاب متعهد شدند فرد منتخب انتخابات را به رسمیت شناخته و از وی به عنوان رئیس جمهور قانونی کشور حمایت کنند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه به ماده دیگر منشور اخلاقی خانه احزاب اشاره کرد و گفت: یکی از مفاد دیگر این منشور مرزبندی احزاب با دشمنان نظام و انقلاب بود و اینکه آنها اجازه مداخله به اجانب و بیگانگان در رقابت های سیاسی داخل را ندهند.
وی ادامه داد: اما متاسفانه مفاد این منشور اخلاقی در انتخابات 88 نقض شد و دو حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب که از احزاب برجسته خانه احزاب بودند با همگرایی با دشمنان نظام و عدم پذیرش رأی ملت نافرمانی مدنی یا به تعبیر درست تر شورش علیه جمهوریت نظام را کلید زدند و هشت ماه کشور را دچار چالش های فراوان کردند.
دبیر سیاسی حزب موتلفه با بیان اینکه حوادث هشت ماه فتنه 88 توسط برخی از احزاب دوم خردادی رخ داد، ادامه داد: متاسفانه هنوز هم برخی از این افراد تبری خود از این حوادث را اعلام نکردند؛ علاوه بر آن تعدادی از هموطنان ما در شرارت های 88 کشته شده و برخی از خانواده های ایرانی عزادار عزیزان خود شدند، بنابراین مسئولیت ریخته شدن این خون ها برعهده این احزاب است.
انبارلویی با اشاره به اینکه خانه احزاب با نقض منشور اخلاقی توسط برخی از احزاب دوم خردادی از هم پاشید، تأکید کرد: اگر قرار باشد خانه احزاب دوباره شکل بگیرد باید احزاب قانونی و احزابی که این منشور اخلاقی را قبول دارند و بخصوص به ایستادگی در برابر مداخله خارجی در رقابت های داخلی معتقدند، به عضویت مجموعه درآمده و این خانه را بازگشایی کنند.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه عمل به منشور اخلاقی تهیه و امضا شده توسط احزاب را توصیه خود به احزاب عضو این خانه عنوان کرد و گفت: منشور اخلاقی خانه احزاب با استفاده از کار کارشناسی حقوقی و سیاسی تهیه شده بود و احیای آن، احیای مجدد خانه احزاب را در پی خواهد داشت.