به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حمید یعقوبی، مدیر کل دفتر مشاوره سازمان امور دانشجویان در نشست خبری که عصر امروز در محل این سازمان برگزار شد، با اشاره به کتاب «ربع قرن فعالیت مشاوره دانشجویی در وزارت علوم» گفت: در این کتاب فعالیت های دفتر مشاوره وزارت علوم از سال 67 تا 92 گردآوری شده است و طبق آن در 5 سال اخیر 65 درصد فعالیت های نورآورانه در دانشگاه ها اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 106 مرکز مشاوره در دانشگاه های کشور فعال شده است که در این مراکز 30 درصد افراد مشاوردهنده دکترا، 71 درصد دانشجوی دکترا و 50 درصد نیز در سطح تحصیلی ارشد و سایر قرار دارند. همچنین بیش از 145 هزار دانشجو در مراکز مشاوره دانشگاه های کشور مشاوره شده اند که بیشترین موضوع مشاوره مربوطربه مسائل تحصیلی، اخلاقی، زناشویی و خانوادگی بوده؛ 60 درصد افراد مشاوره شده دختر و 40 درصد دیگر پسر بوده اند.
مدیر کل دفتر مشاوره سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه اگر دانشجویان کشور از نظر روحی در سلامت باشند قطعا سلامت روحی جامعه تضمین می شود، افزود: ما مراکز مشاوره ای کشور را به 5 منطقه تقسیم بندی کرده ایم که بیشترین فعالیت مشاوره ای نیز در منطقه 1 یعنی شهر تهران و منطقه 3 یعنی شهرهای شرقی و شمال شرقی بوده است.
یعقوبی با بیان اینکه در کشور ما به ازای هر 500 دانشجو یک مشاور داریم، اظهار داشت: در حوزه کارنامه سلامت امسال قصد داریم که علاوه بر دانشجویان روزانه، به دانشجویان شبانه و دکترا هم کارنامه سلامت بدهیم.
وی افزود: با توجه به اینکه برخی از استان ها به اندازه یک منطقه موسسات آموزش عالی دارند؛ قرار است در استان ها شورای استانی مراکز سلامت را راه اندازی کنیم؛ علاوه بر آن قصد داریم امسال در هر ماه یک تا دو پیامک سلامت را برای 200 هزار دانشجوی کشور ارسال کنیم.
مدیرکل دفتر مشاوره سازمان امور دانشجویان در پایان با اشاره به دانشجویان مقیم خارج خاطر نشان کرد: امسال برای اولین بار می خواهیم مرکز مشاوره را برای دانشجویان خارج از کشور نیز راه اندازی کنیم؛ علاوه بر آن می خواهیم مناسبت های مختلف سلامت در دانشگاه ها پاس داشته شده و برای آنها برنامه ای برگزار شود.