کد خبر:۲۶۱۷۴۷
تحلیلی بر اولین گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور؛

جای خالی صندلی «تولید» کنار صندلی رئیس‌جمهور!

شب گذشته رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی مستقیم با مردم در شبکه یک به بررسی اقدامات انجام شده و در شرف انجام دولت پرداخت، اما تولید در آن نقش پررنگی نداشت.
جای خالی صندلی «تولید» کنار صندلی رئیس‌جمهور!

گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ شب گذشته اولین گفت‌وگوی زنده حسن روحانی با مردم از شبکه یک سیما پخش شد که در آن رئیس جمهور برخی از اقدامات انجام شده در یک ماه گذشته را اعلام کرد و به ارائه برنامه آینده دولت برای کشور پرداخت.


روحانی در این گفت‌وگو به موضوعاتی همچون سفر به نیویورک برای شرکت در اجلاس سازمان ملل، سفر به قرقیزستان برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری‌های شانگ‌های، ارائه گزارش از نرخ تورم و رکود اقتصادی، گفت‌وگوی جدی با دنیا، افزایش تولید نفت و گاز، بحران سوریه و واردات اشاره کرد و در ارتباط با هر کدام از مسائل مورد اشاره موضوعاتی را بیان نمود.


اما نگاهی به سخنان شب گذشته رئیس جمهور به خوبی نشان می دهد که به تولید ملی آن چنان که شایسته است و ضروری به نظر می رسد، پرداخته نشد. بحث تولید ملی و رونق اقتصادی اگر چه در صحبت های رئیس جمهور وجود داشت، اما به یکی از موضوعات فرعی این گفت‌وگو تبدیل شده بود.


در یک جستجوی ساده در اینترنت می توان به وعده های اقتصادی رئیس جمهور دست یافت که در آن موضوع تولید ملی و رونق کسب و کار اصلی ترین و حتی بیشترین وقت رئیس جمهور را در برنامه های انتخاباتی به خود اختصاص می داد؛ آنجایی که ایشان عدالت اقتصادی را در بها دادن به تولید نه به واردات می دیدند.


حال برای مقایسه مواضع رئیس جمهور در قبل از انتخابات و هم اکنون، برخی از وعده های ایشان را در ارتباط با تولید ملی و رونق اقتصادی یادآوری می کنیم.


یکی از وعده های رئیس جمهور ایجاد عدالت اقتصادی بود و اولین مسئله در این زمینه تولید است تا بتوانیم تولید را در جایگاه خودش قرار بدهیم؛ چرا که در شرایط امروز به جای اینکه تولید داخلی را بیشتر کنیم به واردات روی آورده‌ایم و این بزرگ‌ترین بی‌عدالتی است.


رئیس جمهور منتخب مردم همچنین در راستای تقویت تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بر حرکت از مصرف محوری به سمت تولید محوری تاکید کرده و گفته بود: با توجه به اینکه در سا‌ل‌های اخیر مصرف محوری رشد کرده است باید خصوصی سازی و رقابت‌ها واقعی شود؛ چراکه اکنون با وجود قدرت‌هایی که هم ثروت دارند و هم قدرت سیاسی، رقابت کردن با این قدرت‌ها برای تولیدکنندگان سخت است، از این رو باید فضای رقابت را ایجاد کنیم، به طوری که احساس امنیت اقتصادی وجود داشته باشد.


بخشی دیگر از وعده‌ها و راهکارهای رئیس جمهور در زمینه تولید

 

در حال حاضر به احساس امنیت اقتصادی لطمه خورده و ما باید کارآفرینان را تشویق و فضا و سرمایه لازم را برای آنها فراهم کنیم.


بهبود شرایط سرمایه گذاری برای بخش خصوصی و رفع موانع کسب و کار با اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، مصوب اسفند ١٣٩٠ مجلس شورای اسلامی


ترویج و تقویت فرهنگ کار، تولید، کارآفرینی و استفاده از تولیدات داخلی


ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار با تأکید بر استفاده از توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و آینده‌نگری نسبت به تحولات آنها در سطح ملی و جهانی


همان گونه که در یکی دو سال گذشته بارها و بارها کارشناسان به مشکلات تولید و رفع آن تاکید کرده اند رئیس جمهور نیز در مناظره ها و تبلیغات قبل از انتخابات همواره به آن می پرداختند و معتقد بودند تا هنگامی که تولید در مسیر صحیح نباشد عدالت و رونقی کسب نمی شود.


گفت‌وگوی شب گذشته رئیس جمهور به عنوان اولین سخنرانی با مردم از اهمیت بالایی برخوردار بود. کارفرمایان، تولیدکنندگان، کارگران و در نهایت مردم همه و همه منتظر بودند تا ببینند در یک ماه گذشته چه اقداماتی برای رونق تولید از سوی دولت یازدهم انجام گرفته و یا برای آینده چه برنامه ای دارند؛ چرا که اگر تولید رونق نگیرد وضع اقتصادی و معیشتی مردم بهتر نخواهد شد، اما اهمیت دادن به موضوعات دیگر از جمله ذکر آمارهای تورم و رکود و بیکاری، سیاست خارجی و ... فرصت زیادی برای تولید ملی باقی نگذاشت.


مهمتر اینکه واردات، رفع محدویت های آن و تسهیل ترخیص کالا از گمرک از جمله موضوعاتی بود که نقش پر رنگی در گفت‌وگوی دیشب رئیس جمهور داشت.


اگر چه در زمینه تولید، رئیس جمهور به افزایش تولید نفت و گاز و قول وزیر نفت برای این اتفاق اشاره کرد، اما همان گونه که بارها کارشناسان و حتی خود رئیس جمهور اعلام کرده اند، ما باید وابستگی خود را به نفت کاهش دهیم که طبیعتاً با افزایش تولید نفت و گاز این وابستگی افزایش نیز خواهد یافت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۲۰ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۷
قسم حضرت عباس را قبول کنيم يا دم خروس را همين چند ساعت قبل از اين سخنان شما مسئولين محترم بازرگاني و جهاد با تدبير نامعقولانه تيشه به ريشه مرغداران زدند مرغداراني که با اين کمبود فاجعه بار نهاده ها با اشک چشم توليد تخم مرغ خود را خود را نگه داشته اند و حالا بايد آن را به قيمت تمام شده با نهاده هاي ارز 1226 توماني بفروشند نهاده هايي که در خواب آن را ميبينند آقاي رييس جمهور بهتره قبل از اين سخنراني ها اول عمل کرد همکارانتان را رصد کنيد بعد از حمايت از توليد دم بزنيد
6
0
saeedgoodarz
-
۲۰ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۸
ايشان با داس به صدا و سيما آمدند
به حيدري هم رحم نکردند
9
0
مجتبي
-
۲۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۱
مي بينم که دارين مي سوزين هنوز!!لطفا به 125 زنگ بزنيد...
0
1
magid
-
۲۲ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۰
توليد؟ توليد کيلويي چند؟ فقط حرف. اين تازه اولشه.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار