کد خبر:۲۶۳۱۶۴
متن و حاشیه دیدار وزیر با شعرا- 2

خنده بی‌ادبانه مرد ادب و هنر!

شب گذشته دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با شاعران کشورمان برگزار شد، در این دیدار اتفاقاتی افتاد که دور از شأن فرهنگی شاعران بود و بیشتر به جریانات لمپنی داخل دانشگاه ها شباهت داشت.
خنده بی‌ادبانه مرد ادب و هنر!

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سهیل محمودی، دیگر سخنران این مراسم بود. محمودی پس از اتمام کارهایی که از یک فرد فرهنگی بعید است انجام بشود، خود عنان سخن را به دست گرفت و گفت: آخرین باری که در جلسات وزارت ارشاد شرکت کردم سال 84 بود که تا امروز 8 سال می شود.


محمودی با نام بردن از احمد مسجدجامعی افزود: امروز اتفاقی آقای مسجد جامعی زنگ زد. من هم طبعاً به او گفتم که امروز خدمت آقای جنتی هستم. مسجدجامعی گفت نخست از جنتی تشکر کن که با وسعت مشرب و با سعه صدر این یک ماه و چند روز را سپری کرد و امید را در دلها زنده کرد. این ادبی بود که یکی از مردان اخلاق و ادب روزگاه ما یعنی احمد مسجد جامعی به من یادآوری کرد.


البته سهیل محمودی اشاره نکرد تمسخر مداوم مخالفان عقیده اش، رسم ادب است یا نشانه ی سعه ی صدر؟ و اشاره نکرد آیا تمسخر مردی که در جامعه همه او را به ادب و اخلاق می شناسند یعنی حداد عادل را احمد مسجدجامعی به او توصیه کرد یا خود به این نتیجه رسید.


این شاعر کشورمان ادامه داد: ذات کلمه پرسش گر است. پرسشگری نوعی دوستی را در خود دارد. زیرا پرسشگر همراه و رفیق است. کسی که نسبت به شما پرسشگر است، قطعاً شما را پذیرفته است. شما ببینید دربار غزنوی 4 هزار شاعر دارد که هیچ یک پرسشگر نیستند. اما یک فردوسی پرسشگر می شود و به همین دلیل برجسته می شود.


وی افزود: تأکید می کنم ادب شعر به ز دولت اوست. لازم نیست شعر دولتی شود. لازم نیست ما شاعر پرور باشیم. ما حوزه فرهنگ را با قلب باز ایجاد کنیم و آدم های مخالف و پرسشگر را بپذیریم. یقینم این است که پرسشگرها به ما معنا می دهند. چرا نیما باقی ماند؟ زیرا نیما پرسشگر است. آنهایی که زمینه رشد او را فراهم کردند سربلند و آنهایی که نیما از ترسشان در خانه می لرزید، سرافکنده شدند.


شاعر کشورمان بیان کرد:من دیروز 1 ساعتی را با دوست نازنینم، علی مرادخانی صحبت می کردم. به او گفتم علی! همین که با حضور تو بسیاری دل ها خوشحال شدند و آدم های بزرگی که گوشه گرفته بودند برگشتند، این یک اتفاق بزرگ است.

 

وی با ابراز خرسندی از بازگشایی خانه سینما گفت: شنیده ام خانه سینما با سرافرازی باز شد. باید تشکر کنیم. اما 8 سال است خانه شاعران با بیشترین جفاها روبرو بوده است. حال به علی جنتی می گویم به خانه شاعران بیایید. خانه شاعران، خانه شما است.


محمودی در ادامه شعر مناظره منبر و دار، سروده ی استاد شهریار را قرائت کرد. این بار ساعد باقری که در تمام مراسم با سهیل محمودی همراه بود، دست های خودش را بالا برد و با تمام وجود محمودی را تشویق می کرد.


سپس راکعی، مدیر عامل خانه شاعران به سخنرانی پرداخت و برخی مطالبات صنفی را مطرح کرد.


اما صحبت های حداد عادل با حواشی خاصی همراه بود. وی در سخنانی بسیار کوتاه از توقع کم شاعران صحبت کرد و گفت تنها مطالبۀ شاعران توجه و احترام است.


حداد عادل سپس شعری با مطلع «دل ز مهرت جدا نخواهم کرد/ دامنت را رها نخواهم کرد» سرود. اما چهار یا پنج شاعر با تمسخر وی، اوج تعالی فرهنگی خویش را به رخ کشیدند. یکی از این شاعران با تکرار ردیف شعر، موجب خنده ی اطرافیان خود می شد. همچنین سهیل محمودی و اطرافیان وی با گفتن «بارک الله» هایی که از طرز گفتنشان مشخص بود قصد تمسخر دارند، خنده سر می دادند. التبه این رفتار زشتشان به گونه ای نبود که دیگر حاضران جمع متوجه آن شوند. همچنین پس از آنکه شعر حداد عادل تمام شد، تلفن همراه یکی از همین شاعران تماس گرفت و این شاعر مشهور به تمسخر گفت «الان آقای حداد عادل فیض می دادند.».

 

البته بهتر است نام این شاعران برده نشود تا احترامشان حفظ شود. اگر نام سهیل محمودی را برده ایم به این دلیل بود که از ابتدای جلسه با هوچی گری سعی در عوض کردن فضای جلسه داشت که البته موفق نیز شد.


در نهایت آنکه شب گذشته افرادی حضور داشتند که به حق چند سالی از این گونه محافل دور شده بودند. گرچه خود آنان نیز در دوری از وزارت ارشاد بی تقصیر نبودند، اما اینکه امروز به دامن جمهوری اسلامی بازگشته اند میمون و مبارک است. گرچه برخی از این شاعران سال 88 در حق ملت جفا کردند و با بی احترامی به مردم خیانت کردند، اما بازهم از بازگشتشان به دامن مردم استقبال می کنیم. البته نام این شاعران را نبرده و نمی بریم. گرچه برخی از آنان شب گذشته احترامی برای خود باقی نگذاشتند، اما ما احترام آنان را حفظ می کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
زهرا
-
۲۷ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۸
اينم نشان از بزرگي آقاي حداد داره، اين آدم هاي ناچيز ببين چقدر حرص خوردن اين 8 سال حالا دهنشن باز شده ....
دوستان معتدل ما هم از همنشينانشون معلومه کي هستند.
33
9
مرتضي
-
۲۷ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۴
سلام
اين دغل دوستان که مي بيني مگسانند...
اگر خوشحالند بخاطر دوست بودن با جنتي نيست.جنتي بداند اگر ذره اي موضع گيري صريح کند همين ها وي را تنها خواهند گذاشت.درضمن ادب از کهخ آموختي... بالاخره بايد اين رفتارهاي زننده هم باشه تا عده اي به خودشون بيان...
درباب آقاي حداد:ومن کان يرد العزه ولله عزت جميعا
ايشون عزتش ابديست
30
4
بدون نام
-
۲۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۶:۵۳
آخه سهيل محمودي حرف زدنش مشکل داره و همه مسخرش ميکنند بنده خدا حداد که توسط يک مسخره به سخره گرفته شده
33
9
محمد
-
۲۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۵
فضاي هنرمندان ما آنچنان خوب نيست...
اين قضيه رو همه ميدونن؛ واقعا بعضي از شاعرهاي ما، بازيگرهاي ما و خواننده هاي ما لمپن هستن
درد را از طرف بنويسي بازهم درد است
32
4
بدون نام
-
۲۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۱
شما مگه دايه ملتي كه استقبال يا دك ميكني‌؟ شعرو شاعري براي مردم نون نميشه از فشار اقتصادي بنويس برادر ارزشي
17
35
بدون نام
-
۲۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۹
اين ادمايي که کارشان مسخره کردن است از اينکه هشت سالي به گوشه رانده شده بودن وصداي تمسخرشان به گوش کسي نمي رسيد خيلي بهشون سخت گذشت اما من به انها مي گويم دير نيست که روزگار گذشته بر گردد لااقل حالا که تريبون به دستتان افتاده است ادم باشيد تا پس از ان کمتر شرمساري ببريد
53
14
فرزند ايران
-
۲۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۱
وقتي فرهنگ کشوري دست اين قبيل افراد بيفته!!!
واي به روزي که بگندد نمک....
75
10
بدون نام
-
۲۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۸
فاطميه رفته بودم خانه شعر ايران
جاتون خالي چه افتضاحي بود
ميخواستن شاعرارو تشويق کنن کف مزدنتو اون ايام
ميگم چرا کف ميزنين مگه صلوات چشه ميگن فاطميه من در اوردي مداحاس تا کاسبي کنن...!!!
تهش طوري شد که گريه گريه برگشتم
خدا عاقبتمونو با اينا به خير کنه
10
2
سينا
-
۲۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۷
ارزش دکتر حداد بيشتر از اين صحبتاست که با "..." يه نفر بخواد تکون بخوره

ما بوديمو...
10
6
بدون نام
-
۲۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۹
اگر اجازه نقد آقاي حداد عادل وجود داشت يا نقدش هزينه نداشت كار به تمسخر نمي كشيد! البته ما كه به چشم نديده ايم اما اگر فرض بر صحت گفته هاي نويسنده بگذاريم و آن را به حساب نيت خواني نگذاريم كار مسخره كنندگان زشت بود اما زشت تر از آن بستن دهان پرسشگران است
5
9
محمد
-
۲۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۲
بهانه گير نياوردين به مزخرفگويي افتادين.حالا که همه چي داره عادي ميشه شما هي چوب لاي چرخ همه بزارين
5
17
زهرا
۳۰ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۳
همه چيز داره عادي مي شه؟
رسيديم به جايي که با صداي بلند اعلام نمي کنيم که از سوريه حمايت مي کنيم سوريه صلاح شيميايي ندار ه! آخه خبرنگار آمريکايي ناراحت مي شه، ديگه گر باباي خون مظلوميني که توي سوريه به شکل فجيعي تارو مار شدن!

عادي شده، خاک بر سر پست و حقير شديم!
محمدي
-
۲۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۲
فحش بچه صلواته
8
1
مريم
-
۲۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۳
اتفاقا اين آقاي سهيل سال 90 اومده بود دانشگاه ما . اونجا افاضه مي فرمودند که کشور ما بيشترين آمار خودفروشي و دزدي و فساد و مواد مخدر و داره که همه ي اينها به دست فرهنگ حل ميشه ولي من هنوزم منبع اين آمار آقاي محمودي رو پيدا نکردم يکي برام پيدا کنه بعدشم اهل فرهنگي که ارزش رو به بي حجابي و به هم ريختگي افکار و سيگار کشيدن توي کافي شاپ موزه هنرهاي معاصر و خانه هنرمندان ميدونن همون بهتر که کاري به فرهنگ اين ملت نداشته باشن!
1
1
بدون نام
-
۲۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۰
بايد ببينيم از چي حداد سوختن!؟
درود بر دکتر حداد و مواضع اصولي و اساسي او...
1
1
نيما
-
۲۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۳:۴۰
از مدعيان ادب! انتظار مي رفت که حداقل به شعاهاي خودشون پايبند باشند. متاسفانه تازه اولشه.....
1
1
پربازدیدترین آخرین اخبار