مدیرعامل توانیر گفت: در بررسیهای انجام شده، قیمت برق پیشنهادی وزارت نیرو برای سال آینده،60 تومان برای هر کیلووات ساعت است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، همایون حائری در نشست خبری در محل نیروگاه طرشت گفت: در فصل زمستان و به دلیل سرما مصرف گاز افزایش مییابد، بنابراین برای خوراک نیروگاههای برق ناچاریم از سوخت مازوت و گازوئیل استفاده کنیم و بیشتر گاز تولیدی را برای مصارف مسکونی اختصاص دهیم.
وی افزود: در سال آینده برای تامین برق کشور به 5000 مگاوات افزایش تولید نیاز داریم که بخشی از آن باید از طریق انرژیهای نو تامین شود.
مدیرعامل توانیر در ارتباط با میزان استفاده از انرژیهای نو در تولید برق کشور گفت: در حال حاضر حدود 100مگاوات برق از طریق این نوع انرژیها تامین میشود که برای سال آینده پیشبینی میکنیم این ظرفیت به 300 مگاوات افزایش یابد.
حائری در پاسخ به «خبرگزاری دانشجو»، درباره قیمت برق در سال آینده و افزایش آن گفت: در بررسیهای انجام شده برای هر کیلو وات ساعت، قیمت 60 تومان را پیشنهاد داده ایم؛ اگرچه این مبلغ باز هم هزینههای ما را پوشش نمیدهد، اما در مقایسه با 43 تومان کنونی قیمت منطقیای به نظر میرسد و یک پیشرفت است.
وی همچنین به قیمت برق صادراتی اشاره کرد و گفت: متوسط نرخ هر کیلو وات ساعت، 10 سنت است، اما باید در قیمت برق صادراتی تجدیدنظر شود؛ چرا که این قیمت نسبت به فوب خلیج فارس پایینتر است.
مدیرعامل توانیر به میزان طلب برق صادراتی ایران از کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: کل طلب کشور 500 میلیون دلار است که بیش از 400 میلیون دلار آن مربوط به عراق است.
حائری سهم بخش صنعت کشور از مصرف انرژی را 32 درصد ذکر کرد و گفت: ما همواره با ضعف بزرگی در مورد تغییر زمان استفاده از برق در مواقع پیک مصرف به زمانهای دیگر به توافق میرسیم.
وی سهم بخش خصوصی از تولید برق را 33 هزار مگاوات اعلام کرد و گفت: 50 درصد نیروگاههای کشور به بخش خصوصی واگذار شده است.
مدیرعامل توانیر به نیاز 12 هزار میلیاردی صنعت برق برای اداره این صنعت اشاره کرد و گفـت: با این نیاز به اعتبارات، تنها 4500 میلیارد تومان درآمد سالانه داریم که این اختلاف درآمد و هزینه سبب بدهی و زیان انباشته صنعت برق کشور شده است.