به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»،به همت موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی جلد سوم و چهارم کتاب «اسناد نهضت اسلامی» با توجه به درخواست مخاطبان به چاپ دوم رسید.جلد سوم و چهارم این کتاب در بهار سال 1390 به کوشش سید هادی خسرو شاهی منتشر گردیده بود.
حجت الاسلام والمسلمین سید هادی خسروشاهی مدیر مرکز بررسی های اسلامی قم و از نویسندگان و پژوهشگران پیشگام تحقیقات تاریخی مذهبی و حرکت های آزادی بخش با اقدامی ستودنی حجم انبوهی از اعلامیه های صادر شده در زمان نهضت را گردآوری و نگهداری نموده که به تدریج توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ خواهد رسید.
بر اساس این گزارش، تا کنون چهار جلد از این مجموعه شامل اعلامیه های و امضاهای حجج اسلام و فضلای حوزه علمیه قم و دو نشریه بعثت و انتقام به چاپ رسیده است؛ سومین جلد از این مجموعه به معرفی اعلامیههای صادر شده از سوی علما وفضلای حوزه علمیه قم در سالهای منجر به پیروزی انقلاب اسلامی است.
خسرو شاهی در دو مجلد سابق از این مجموعه به معرفی«نشریه بعثت» به عنوان نشریه دانشجویان حوزه علمیه قم که بیانگر اهداف و آرمانهای نهضت روحانیت بود و نیز نشریه «انتقام» که به دنبال نشریه بعثت به معرفی مبانی تئوریک نهضت حضرت امام خمینی(ره) و مبارزه علیه رژیم پهلوی پرداخته است. همچنین در این کتاب علاوه بر اعلامیههای کاغذی ، مجموعهای مکتوب از اسناد شنیداری علمای و طلاب حوزه در جریان مبارزات پیروزی انقلاب اسلامی را نیز گردآوری کرده است.
شایان ذکر است، چاپ دوم جلد سوم اسناد نهضت اسلامی در شمارگان 1000 نسخه و 340 صفحه و با قیمت 150.000ریال در مهرماه سال جاری روانه بازار نشر گردید. جلد چهارم این مجموعه به معرفی اعلامیه های صادر شده با امضای حوزه علمیه قم در سالهای منجر به پیروزی انقلاب اسلامی است.
گفتنی است، آنچه در دوره نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی در حوزه علمیه مورد استفاده قرار گرفت از مواریث ارزشمند دوران زعامت آیت الله العظمی بروجردی بود. این دوره دوران شکوفایی حوزه های علمیه قم و احیای حوزه های علمیه در سراسر ایران بود. ضمن اینکه آیت الله العظمی بروجردی با اعزام وکلای خود به سراسر ایران شبکه گسترده وکالت ایجاد کرد که در گستردگی و همگانی شدن نهضت اسلامی نقش غیرقابل انکاری را ایفا کردند.
لازم به ذکر است، حوزه علمیه قم از دو منظر در تاریخ انقلاب اسلامی قابل دقت و توجه است : نخست از منظر حقوقی و عنوان «حوزه علمیه» می باشد و بر همین اساس بخش مهمی از اسناد برجای مانده از نهضت اسلامی به نام حوزه علمیه قم منتشر گردیده است. از سوی دیگر از منظر حقیقی علما و روحانیون است که به نام حقیقی به امضای اعلامیه های روشنگر و مبارزه، مبادرت می کردند.
بر پایه این گزارش، چاپ دوم جلد چهارم اسناد نهضت اسلامی در شمارگان 1000 نسخه و 547 صفحه و با قیمت 230.000ریال در مهرماه سال جاری روانه بازار نشر گردید.