خوردن سماق از مبتلا شدن به سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری میکند.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سماق درختی دارد شبیه درخت انار و با دانه های خوشه ای و عدسی شکل که دارای طعم ترش است.
قسمتی از سماق که بیشتر مصرف می شود پوست دانه های آن است، سماق طبع سرد و خشکی دارد، و از آن در تهبه ترشی خرما، شربت انگور، کباب کوبیده، آش سماق، تاس کباب، خورشت سماق، کوکوسبزی، کباب برگ، چلوکباب و ... استفاده می شود.
خواص سماق
اشتها آور، دفع کننده سموم بدن، مانع ابتلا به سکته های قلبی و مغزی، تب بُر، دفع کننده خلط های خونی و تصفیه کننده خون است.
خوردن مخلوط سماق و زیره ساییده تحریک کننده اشتها و موثر برای رفع استفراغ است؛ شستن دندان و غرغره با سماق درمانگر مفیدی برای خونریزی لثه و دندان ها است.
ضماد برگ سماق روی زخم های کهنه بهبود کننده آنهاست؛ برگ، گرد، میوه، ساقه، صمغ درخت سماق به علت داشتن ماده ای به نام تانن در شستشوی معده، درمان اسهال و خونریزی معده موثر است.
مقدار توصیه شده مصرف سماق 15 تا 20 گرم در روز همراه با آب سرد است.
مضرات سماق
کسی که میوه تازه و کال سماق را مصرف کند دچار مسمومیت می شود؛ زیاده روی در خوردن سماق باعث ناراحتی کبد و معده، افزایش بزاق دهان و یبوست می شود.