آخرین اخبار:
کد خبر:۲۶۸۶۱۹
محسن رضایی در مشهد:

بسیاری از افراد در فتنه 88 آن بصیرت راهبردی لازم را نداشتند

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در فتنه 88 بسیاری از افراد آن بصیرت راهبردی لازم را نداشتند که عمق فاجعه را دریابند این در حالی است که ملت از پیشگامان سیاسی تبعیت می‌کند بنابراین پیشگامان سیاسی باید این مسئله را مورد توجه خود قرار دهند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محسن رضایی عصر امروز در سلسله همایش‌های سبک زندگی با موضوع بصیرت ولایی در بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی در این شهر بیان کرد: ولایت در اسلام مسئله بسیار مهمی است و محققا در مسیحیت و یهودیت چنین بحثی را با این عمق و تحکیم نمی‌بینیم.

وی ولایت را یکی از اختصاصات اسلام دانست و تصریح کرد: ولایت از خداوند شروع شده است و برای هدایت انسان‌ها به مومنین بابصیرت به امانت گذاشته شده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ولایت از مردم جدا ناپذیر است به‌طوری که یکی از شرایط ارتباط مردم با ولایت و ولایت‌ با مردم است.

رضایی با اشاره به این فرموده رهبر انقلاب که فرمودند ولایت به معنای پیوستگی است خاطرنشان کرد: این پیوستگی بین مردم و ولایت همیشه وجود داشته است.

وی ادامه داد: چنانچه ولایت عملی بخواهد رخ دهد باید پیوستگی بین مردم و ولایت ایجاد شود و به همین دلیل ما در شیعه به این مسئله بسیار تأکید داریم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مرجعیت را نوعی ولایت دانست و افزود: در بسیاری از آموزه‌ها هنگامی که به بحث ولایت رجوع می کنیم شاهد این پیوستگی هستیم.

رضایی یادآور شد: طبق فرموده امام عصر در شرایط غیبت ولایت جایز نیست مگر مردم بخواهند بنابراین یکی از مجوزهای که در شرایط کشور ولایت را جایز می‌شمارد خاص و اراده مردم است.

وی با اشاره به اینکه مردم سالاری دینی نوعی مجوز برای ایجاد ولایت است بیان کرد:‌ عمق‌یابی نوعی بصیرت است انسان بصیر از منافع کوتاه‌مدت عبور می‌کند و متوجه فواید بلندمدت یک حادثه است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بصیرت را به سه نوع تاریخی،‌ راهبردی و تاکتیکی تقسیم کرد و گفت:  بصیرت تاریخی مربوط به عوض شدن زمان است و با توجه به اینکه هم می‌تواند سیاسی باشد تغییرپذیر است زیرا دوره سیاسی تمام می‌شود.

رضایی ادامه داد: بصیرت راهبردی زمانی رخ خواهد داد که یک حادثه مقدمه حادثه اصلی می‌شود و انسانی که بصیرت راهبردی داشته باشد متوجه حادثه اصلی خواهد شد.

وی افزود: بصیرت تاکتیکی زمانی رخ می‌دهد که حادثه‌ای اتفاق افتد و ما متوجه آن حادثه نشویم وهنگامی از آن حادثه اطلاع‌ یابیم که آثارش را گذاشته باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در بصیرت نیازمند شاخص معیار هستیم زیرا عقل بشر همیشه کامل نیست بلکه انسان در تمامی مراحل نیازمند معیار و شاخص است.

رضایی با اشاره به اینکه ولایت آن شاخص است یادآور شد: در جامعه ما از زمان امام راحل تا کنون مواردی وجود داشته است که چنانچه ولایت نبود انسان‌های باهوش نیز متوجه زوایای پنهان حوادث نمی‌شدند.

وی تأکید کرد: انقلاب با بصیرت و حرکات بصیرت‌گونه به نتیجه رسید و هر کجا این بصیرت‌ها به موقع نبوده انقلاب ما آسیب دیده است.

فرمانده سابق سپاه پاسداران در ادامه گفت: در بخش مذاکرات دو نوع دستاورد قابل پیش‌بینی است دستاوردی که به طور مستقیم دریافت می‌کنیم مانند لغو تحریم‌ها و برچیده شدن سلاح‌های شیمیایی از منطقه.

رضایی خاطرنشان کرد: از آنجا که در دنیا چهره ایران خشونت‌طلب تعبیر شده است با این مذاکرات کلیه این فضاسازی‌ها فرو می‌ریزد و چهره ایران کاملا شفاف خواهد شد این نتیجه بحث غیرمستقیم مذاکرات است.

وی یادآور شد: چنانچه این مذاکرات به نتیجه‌ای نمی‌رسید چرا اسرائیل تا این اندازه عصبانی شده است بنابراین مشاهده می‌کنید که مذاکرات دارای دستاورد بوده است.

دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام افزود: با توجه به اینکه در مقابل ایران یک کشور وجود ندارد بنابراین زمانی که ما مذاکره می‌کنیم وحدت بین همه آن کشورها فرو می‌ریزد البته باید در مذاکرات چارچوب داشته باشیم و آن را رعایت کنیم. همچنین زرنگی طرف مقابل را تشخیص دهیم.

وی در نظر گرفتن منافع ملی را جز وظایف تیم مذاکره دانست و تأکید کرد: منافع ملی در ایران منافع اسلامی است منافع جناحی می‌تواند در تقابل با منافع ملی باشد البته نباید این امر را فراموش کرد که همیشه این‌گونه نیست و ممکن است منافع جناحی در راستای منافع ملی باشد که در این مذاکرات تیم مذاکره کننده باید منافع ملی را اصل مذاکرات قرار دهد.

فرمانده سابق سپاه ادامه داد: در دولت‌های قبلی همواره هم‌راستایی وجود داشته است اما کندروی و یا تندروی‌های نیز بوده است و با توجه به اینکه شعار دولت فعلی اعتدال است بنابراین امید است به این اعتدال عمل شود.

رضایی با اشاره به اینکه ولایی‌های بابصیرت عاشق‌تر از دیگران هستند گفت: بصیرت‌افزایی اقدامی سخت است و نباید آن را دست‌کم گرفت و باید پیشگامان سیاسی این بصیرت‌افزایی را افزایش دهند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: در فتنه 88 بسیاری از افراد آن بصیرت راهبردی لازم را نداشتند که عمق فاجعه را دریابند این در حالی است که ملت از پیشگامان سیاسی تبعیت می‌کند بنابراین پیشگامان سیاسی باید این مسئله را مورد توجه خود قرار دهند.

وی در پاسخ به این پرسش که چنانچه رئیس جمهور می‌شدید رابطه شما با امریکا چگونه بود گفت: در حال حاضر که رئیس جمهور نیستم و ممکن است وارد عرصه انتخابات نشوم.

رضایی ادامه داد: یکی از دلایلی که باید وارد مذاکره می‌شدیم این است که در چنین شرایط زمانی باید این مذاکره شروع می‌شد زیرا طرف مقابل منتظر نتیجه انتخابات کشور بود و چنانچه سیاست گذشته ادامه می‌یافت کشورهای مقابل برعلیه ما متحد و ممکن بود وارد جنگ شود این در حالی است که اولین بار است که بعد از این مذاکرات مشاهده می‌کنیم هر کدام از کشورهای فرانسه، امریکا و اسرائیل سخنان متفاوتی را مطرح می‌کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: من معتقد ایستادگی همراه با پیشرفت هستم بنابراین زمانی که طرف مقابل متوجه شود ایران توانایی رفع مشکلات را دارد آن وقت است که از ما می‌خواستند پای میز مذاکره برویم.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: روحانی کار سختی را شروع کرده است زیرا وی اصلاحاتش را از خارج شروع کرده و بعد به داخل می‌رسد اما چنانچه من رئیس جمهور می‌شدم اصلاحات را از داخل شروع می‌کردم و بعد به خارج می‌رسیدم.

رضایی در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: باید به اسلام اجتماعی بیشتر توجه شود زیرا به اسلام سیاسی توجه شده است 35 سال است که از انقلاب می‌گذرد اما نه شهر ما مطابق با اسلام اجتماعی شده است و نه دیگر مکان‌های ما بنابراین باید به این مبحث نیز پرداخته شود.
 
برچسب ها:
بصیرت
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار