تأیید و تکذیبیههای دولتی مردم را نسبت به دولت بدبین و ناامید میکند؛ آن هم دولتی که نامش تدبیر و امید است.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ طبق گفته تیم اقتصادی دولت تدبیر و امید، دیدگاههای اقتصادی حسن روحانی در بلند مدت، توسعه اقتصادی و در کوتاه مدت، افزایش قدرت خرید خانوارها، رشد تولید ملی، افزایش کافی سرمایهگذاری و بهتر شدن فضای کسبوکار میباشد. حسن روحانی معتقد است در کوتاه مدت، بهتر شدن وضع اقتصادی مردم باید با افزایش قدرت خرید خانوارها و کم شدن فاصله درآمدی دهکهای بالا و پایین محقق شود. وی کسب این اهداف را در گرو تولید ثروت ملی و توزیع عادلانه ثروت ملی میداند. حسن روحانی بر این باور است که اگر ثروت ملی تولید نشود، باید فقر توزیع شود.
حسن روحانی در شعارهای انتخاباتی خود گفت: ظرف 100 روز اول دولت حتی کوتاه تر از آن اقدامات فوری اقتصادی انجام خواهیم داد و در دومین روز از هفته دولت کارگروهی تشکیل می دهیم تا ظرف 15 روز موانع و مشکلات اقتصادی را بررسی و راهکارهای آن را مشخص کنیم.
با نگاهی کوتاه و گذرا به اظهارنظر مقامات اقتصادی دولت تدبیر و امید درباره مسائل اقتصادی و معیشتی مردم در ابتدای امر می توان به این نتیجه رسید که مسائل اقتصادی به خوبی پیش می رود و مردم هیچ گونه نگرانی حداقل بعد از 100 روز ابتدای دولت نسبت به معیشت خودشان ندارند.
حدود سه ماه از ابتدای کار دولت گذشته، اما هنوز آن قول و قرارها اجرایی نشده؛ نه تنها وضعیت معیشتی مردم بهبود نیافته، بلکه دلشوره حاصل از تایید و تکذیب های دولتی وجودشان را فرا گرفته است. از طرح مسکن مهر و عدم پیگیری آن توسط دولت جدید گرفته تا شایعه افزایش قیمت خودرو و کالاهای اساسی و لبنی و همچنین تاکید بر خالی بودن خزانه دولت توسط رئیس جمهور.
افزایش قیمت در ابتدای کار دولت تدبیر و امید
افزایش ها در مرداد ماه سال جاری و در ابتدای کار دولت تدبیر و امید خودش را نشان داد، این افزایش ها بیشتر ناشی از بالا رفتن شاخص بهای گروههای پوشاک آماده معادل 1.4 درصد و انواع کفش 3.3 درصد بوده است. همچنین در این ماه شاخص بهای گروههای پارچه برای تهیه پوشاک معادل 1.9درصد و اجرت دوخت و شستوشوی لباس معادل 1.6 درصد افزایش داشت. شاخص بهای گروه مذکور نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل 62.5 درصد افزایش داشته است.
در مرداد 1392، شاخص بهای گروه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوختها نسبت به ماه قبل با افزایشی معادل 1.5درصد همراه بود. این افزایش در اثر بالا رفتن شاخص بهای ارزش اجاره مسکن شخصی و اجارهبهای مسکن غیرشخصی هر یک معادل 1.6 درصد و تعمیرات و خدمات ساختمانی 1.8 درصد بوده است. در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، شاخص بهای گروه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوختها 21.6 درصد افزایش داشته است.
شایعه افزایش 30درصدی قیمت خودرو
در چند وقت گذشته شایعه ای مبنی بر افزایش قیمت خودرو در رسانه ها پیچید و نگرانی را در دل مردم انداخت. هاشم یکه زارع، مدیرعامل ایران خودرو در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو اظهار داشت: ما در تلاش هستیم تا قیمت خودرو را ثابت نگه داریم، اما اگر افزایش قیمت هم صورت بگیرد، بسیار جزئی خواهد بود و خودروهای 206 و ال 90 ممکن است مشمول افزایش سه تا چهار درصدی قیمت شوند.
با این اظهارات صریحاً افزایش 30 درصدی قیمت خودرو تکذیب شد، اما وزیر صنعت و تجارت در شبکه اول سیما افزایش قیمت خودرو را تایید کرد.
لغو طرح مسکن مهر و اظهارات مسئولان
عباس آخوندی در خصوص ناقص بودن طرح مسکن مهر و لزوم توقف این طرح در آینده و جایگزینی طرح جدید گفت: اگر وضعیت برنامه ریزی شهری و معماری در کشور راضی کننده بود، چنین پیشنهادی را مطرح نمی کردم، بنابراین معتقدم که این وضعیت راضی کننده نیست و باید به سمت توسعه محلی براساس مشارکت حداکثر نهادهای محلی و شهروندان در توسعه محله ها پیش برویم.
طرح جدید آخوندی معماری و سبک جدیدی از ساخت و ساز را ایجاد می کند و طرح موفق مسکن مهر متوقف خواهد شد، این طرح جنجالی باعث شد تا آخوندی روانه مجلس شود و به کمیسیون تخصصی پاسخ دهد، اما آخوندی این خبر را تکذیب کرد و گفت که دولت به قراردادها و تعهدات خودش در زمینه مسکن مهر پایبند است.
خزانه خالی یا خزانه پر
مردان دولت گذشته در حالی از «پر بودن» خزانه دولت سخن میگویند که هم رئیس جمهور و هم وزیر اقتصاد با آمار و ارقام بر «خالی بودن» آن تاکید میکنند. اظهارات پینگ پنگی بر سر موجودی خزانه دولت، از اظهارات رئیس دولت آغاز شد. آنجا که روحانی در سخنرانی در جمع دانشجویان در دانشگاه تهران، از خزانه خالی کشور خبر داد. سخنان رئیس جمهور پیش از مذاکرات هسته ای ژنو گرچه با واکنش هایی از سوی برخی اصولگرایان روبرو شد و آن را نقد و بهانه ای به دست بیگانگان دانستند، اما گویی کلید رویارویی را رئیس دولت دهم زد. چه آن که به فاصله کوتاهی بعد از آن که محمود احمدی نژاد گفت، بزودی مسئولان اقتصادی دولتش به اظهارات دولتی های فعلی درباره موجودی خزانه کشور پاسخ خواهند داد، مردان اقتصادی دولت دهم یکی بعد از دیگری وارد گود شدند و بیرق دفاع از عملکرد اقتصادی دولت متبوعشان را بلند کردند.
در این میانه اما اختلاف نظرها درباره میزان ذخایر ارزی کشور بین دولتمردان اقتصادی سابق و فعلی همچنان پابرجاست و شاید مردانی دیگر از جنس احمدی نژاد و روحانی وارد گود مجادله شوند، اما باید گفت که جنجال ها و بحث های اقتصادی میان دولتمردان نباید به مردم کشیده شود و همچنین نباید نگرانی کاذب در دل مردم انداخت؛ از دولتی مثل دولت امید چیزی جز امید و آرامش در بین مردم انتظاری نمی رود.
ايشون که قاعدتا" قبل از انتخابات از اوضاع اقتصادي يا به قول خودشون خزانه ي خالي خبر داشتن ، پس اون همه وعده و وعيد و حالا اين کاسه ي چکنم چکنم ديگه چيه؟؟؟؟!
اگه از اوضاع اقتصادي خبر نداشتن پس اون همه بيانيه در مورد اصلاح وضع اقتصادي به طرفة العين چي بود ؟؟!
ايشون که قاعدتا" قبل از انتخابات از اوضاع اقتصادي يا به قول خودشون خزانه ي خالي خبر داشتن ، پس اون همه وعده و وعيد و حالا اين کاسه ي چکنم چکنم ديگه چيه؟؟؟؟!
اگه از اوضاع اقتصادي خبر نداشتن پس اون همه بيانيه در مورد اصلاح وضع اقتصادي به طرفة العين چي بود ؟؟!
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
درخصوص سخنراني آقاي روحاني که گفتن خزانه خاليه، بايد بگم :
يا خزانه پر هست يا خالي، اگه پر هست ، چرا سياهنمايي مي کنيد ، اگه خاليه چرا تو اين شرايط مذاکره ها بيان ميکنيد؟!!
به نظر شما قصد ايشون از گفتن اين مطلب چي ميتونه باشه؟!!!
روحاني مچکرررررررررررررررررررررررريم
اگه از اوضاع اقتصادي خبر نداشتن پس اون همه بيانيه در مورد اصلاح وضع اقتصادي به طرفة العين چي بود ؟؟!
اگه از اوضاع اقتصادي خبر نداشتن پس اون همه بيانيه در مورد اصلاح وضع اقتصادي به طرفة العين چي بود ؟؟!