علوم انساني از نگاه بدبينانه و ناكارآمدي نظام آموزشي رنج مي‌برد
آخرین اخبار:
کد خبر:۲۷۲۳۶
مديرگروه معارف دانشگاه اميركبير:

علوم انساني از نگاه بدبينانه و ناكارآمدي نظام آموزشي رنج مي‌برد

مديرگروه معارف دانشگاه اميرکبير گفت: مشکل عمده ضعف رشته‌هاي علوم انساني و بي‌توجهي نسبت به اين رشته‌ها در دانشگاه را بايد در نگاه بدبينانه به آينده شغلي و ضعف نظام آموزش متوسطه جست‌وجو کرد.

به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، دکتر رضا حاج ابراهيم اظهار داشت: چالش اساسي در مجموعه علوم انساني دانشگاه ها به نحوه جهت گيري استعدادهاي دانش آموزان در دوران تحصيلات متوسطه برمي گردد؛ چرا كه بسياري از استعدادهاي نخبه به سمت تحصيل در رشته هاي فني و پزشکي سوق داده مي شوند.

وي تاکيد کرد: رشته هاي علوم انساني گرايش هاي کارآمدي در جامعه ما نيستند كه علت را بايد در پاره اي از سهل انگاري هاي نظام آموزشي متوسطه جست و جو كرد.

مديرگروه معارف دانشگاه اميرکبير گفت: ما استعدادهاي نخبه را از همان دوران متوسطه به سمت رشته هاي علوم فني- مهندسي يا پزشکي سوق مي دهيم و کلاس هاي علوم انساني خالي از دانش آموزان نخبه مي شود، از اين رو است که هيچ وقت در ايران شاهد ظهور اقتصاددان بزرگ، نظريه پرداز اجتماعي برجسته و تئوريسين هاي سياسي از ميان دانشجويان و محصلان علوم انساني نيستيم.

حاج ابراهيم اظهار داشت: در اغلب کشورهاي جهان ورود دانشجو به رشته هاي پزشکي و فني و مهندسي آسان تر است و به دليل اهميت برخي از رشته هاي علوم انساني از جمله حقوق، اقتصاد و علوم سياسي دانشجويان ناچارند در معرض آزمون هاي ورودي پيچيده و دشوار قرار گيرند، در حالي که در ايران درست برعکس است.

وي افزود: يکي ديگر از عوامل گرايش دانش آموزان و دانشجويان به رشته هاي فني و مهندسي نگاه بدبينانه به رشته هاي علوم انساني و اين شائبه است که اين رشته ها در آينده فاقد بازار کار و شأن اجتماعي هستند؛ به همين دليل بسياري از دانش آموزان گرايش بيشتري به تحصيل در رشته هاي غير از علوم انساني دارند.

مديرگروه معارف دانشگاه اميركبير تصحيح اين نگاه اجتماعي به رشته هاي علوم انساني را ضرورت جامعه امروز عنوان و ابراز اميدواري کرد كه در آينده نزديک با همراهي مسئولان نظام آموزشي و استادان شاهد ارتقاي تحصيل در رشته هاي علوم انساني باشيم./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار