به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،محمد جعفری گفت : تاسیس شبکۀ مستند و روی آنتن رفتن برنامه¬هایی مثل فانوس و... باعث شده که هر شخصی سوژه ای را انتخاب و مشغول فیلمسازی شود؛ در حالی که به نظر من اگر مستندسازی به شیوۀ پژوهشی صورت بگیرد، ساخت یک فیلم مستند حتی از تولید یک فیلم سینمایی هم سخت تر است. بارها دیده ام که شبکه های جدیدی مثل نسیم اعلام می کنند که از هر سوژه و مضمونی که در اطرافتان می بینید فیلمبرداری کرده و به شبکه بفرستید! در واقع این موضوع باعث شده که کیفیت سینمای مستند پایین بیاید. آمار بالای فیلم های مستند تولید شده در ایران هم به معنای کیفیت خوب این آثار نیست.
جعفری افزود: در بحث تهیه کنندگی آثار مستند هم سهولت تولید باعث شده بخش خصوصی به تهیه این آثار اقدام کند؛ چون به بودجۀ چندانی احتیاج ندارد و با کمترین هزینه می توان به ساخت مستند اقدام کرد. شاید تنها تهیۀ یک دوربین و لوازم صدا برای ساخت یک مستند کافی باشد!
وی در پایان، ضمن اشاره به تأثیر برگزاری جشنواره بین المللی سینماحقیقت در بیشتر دیده شدن فیلم های مستند گفت: این جشنواره کمک زیادی به دیده شدن آثار مستند کرده است. اگر کارهای خوبی در این جشنواره حضور پیدا کنند قطعاً می-توانند کیفیت سینمای مستند و سطح مخاطبانش را بالا ببرد. به نظر من هر سال باید میزان رشد و پیشرفت این جشنواره بیشتر از دورۀ قبل باشد که امیدوارم امسال شاهد شکوفایی آن باشیم.
گفتنی است: هفتمین دوره جشنواره بین المللی سینماحقیقت با شعار «حقیقت بهترین راهنماست»، طی روزهای 19 تا 26 آذرماه 1392 در شهر تهران برگزار خواهد شد.