آخرین اخبار:
کد خبر:۲۷۶۵۶۱
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم:

8 میلیون نفر در کشور به چاقی مبتلا هستند/ مفید بودن عمل جراحی برای افراد چاق

رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم گفت:‌ عمل جراحی برای افرادی که دچار چاقی مفرط هستند می‌تواند مفید باشد و جان آنها را نجات دهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر فریدون عزیزی، رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم در کنفرانس خبری امروز صبح که در پژوهشکده غدد و متابولیسم برگزار شد گفت: اصلاح شیوه زندگی از نظر عملکردی تاثیر بسیاری بر کاهش چاقی دارد.
 
وی افزود: بسیاری از مسائل که مربوط به غذا و سبک زندگی می‌شود مربوط به تمهیداتی است که دولت باید در مورد آن اقداماتی انجام دهد.
 
رئیس انجمن پیشگیری از چاقی با اشاره به تمهیداتی که دولت در زمینه پیشگیری از چاقی انجام داده است گفت: یکی از اقدامات دولت استفاده از چربی اشباع شده به جای چربی اشباع نشده در غذاها بود که منجر می‌شد چربی خون افراد کاهش پیدا کند.
 
وی با اشاره به تسهیلاتی که کشورهای دیگر برای انجام فعالیت‌های فیزیکی برای مردم در نظر می‌گیرند گفت: در بسیاری از کشورها تسهیلات برای دوچرخه‌سواران و ورزشکاران در نظر می‌گیرند که این امکانات در کشور ما نیز ایجاد شده است اما باید این تسهیلات افزایش بیابد.
 
عزیزی افزود: در شهر شلوغ تهران جایی برای دوچرخه‌سواری وجود نداردو اقداماتی برای نظارت بر فست فودها نیز صورت نگرفته است که در کل این دو اقدام موجب افزایش چاقی مردم تهران شده است.
 
وی در مورد آموزش مسائل مربوط به چاقی در کشور گفت: متاسفانه آموزش این مسائل در کشور اندک است و باید سعی شود که این آموزش‌ها را افزایش بدهیم.
 
عزیزی با اشاره به آمار افراد چاق در کشور گفت: در کشور هشت میلیون نفر به چاقی مبتلا هستند و 17 میلیون نفر دچار اضافه وزن هستند که این آمار در برخی از کشورهای آسیایی و آفریقایی به همین میزان است.
 
رئیس انجمن پیشگیری از چاقی در ادامه تصریح کرد: 60 تا 70 درصد افراد جامعه در برخی از کشورهای آفریقایی دچار اضافه وزن هستند که این آمار در کشور ما نیز تقریبا به همین میزان وجود دارد.
 
عزیزی با اشاره به اینکه چاقی در خانم‌ها بیشتر است گفت: خانم‌های خانه‌دار بیشتر مبتلا به چاقی و اضافه وزن می‌شوند و دلیل عمده وجود این بیماری در خانم‌های خانه‌دار به دلیل کم‌تحرکی است که این افراد دارند.
 
وی با اشاره به انجام عمل جراحی در خصوص افرادی که اضافه وزن دارندگفت:‌افرادی که دچار اضافه وزن هستندو یا دیابت دارند می‌توانندعمل جراحی انجام بدهند که این عمل می‌تواند مفید و موثر برای این افراد باشد به دلیل اینکه افراد چاق در معرض بسیاری از بیماری‌ها و مرگ‌ومیرها قرار دارند.
 
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم در مورد شانس مرگ‌ومیر در افراد چاق گفت: زمانی که طول و عرض فردی بیش از 40 شود در علم پزشکی شانس مرگ‌ومیر این فرد دو و نیم تا سه برابر نسبت به افراد دیگر افزایش پیدا می‌کند.
 
وی در ادامه بیان کرد: مرگ‌ومیر افراد چاق را نمی‌توان تخمین زد اگرچه بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی و عروقی تحت تاثیر چاقی قرار دارند و سالانه بسیاری از افراد به دلیل این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.
 
وی با اشاره به اینکه قرص مناسبی برای لاغری وجود ندارد گفت: افراد چاق باید فکر استفاده از قرص‌های لاغری را از ذهن‌شان خارج کنند ماهواره و تبلیغات خارجی برای افراد چاق قرص‌هایی را تجویز می‌کنند که در عرض زمان کوتاهی افراد 10 تا 15 درصد وزن خود را ازدست می‌دهند ولی هیچ گاه این رسانه‌ها به عوارض قرص‌ها اشاره نمی‌کنند.
 
وی در ادامه بیان داشت: قرص‌ها و داروهایی تاکنون وجود داشته است که افراد مصرف می‌کردند ولی بعد از 5 تا 7 سال سازمان جهانی بهداشت متوجه شده که این قرص‌ها و کپسول‌ها می‌تواند مشکلات قلبی و عروقی برای افراد ایجاد کنند.
 
رئیس انجمن پیشگیری از چاقی در مورد چسب‌های لاغری اظهار داشت: این چسب‌ها به لاغر شدن افراد کمکی نمی‌کند همچنین افراد چاق باید توجه کنندکه داروهای لاغری عوارض خطرناک و زیان‌باری را برای سلامت آنها در پی دارد.
 
عزیزی در پایان بیان کرد: داروی ضعیفی هم‌اکنون در داروخانه‌ها موجود است که عوارض اندکی برای مصرف‌کنندگان در پی دارد و افراد چاق می‌توانند با استفاده از این قرص‌ها سه تا پنج کیلوگرم از وزن خود را کم کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار