کد خبر:۲۷۴۶۹۵
دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی:

بیش از دو کیلو در ماه وزن کم نکنید/حذف وعده غذایی راه خوبی برای لاغری نیست

دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی گفت: کاهش بیش از دو کیلوگرم وزن در ماه، به ارگان‌های دیگر بدن آسیب خواهد زد.
بیش از دو کیلو در ماه وزن کم نکنید/حذف وعده غذایی راه خوبی برای لاغری نیست

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر حسین دلشاد به ارائه توصیه‌هایی برای کاهش اضافه وزن و چاقی پرداخت و توصیه کرد: کاهش بیش از دوکیلوگرم وزن در ماه، به ارگان‌های دیگر بدن آسیب خواهد زد. بنابراین مردم فریب تبلیغات سوء رسانه‌های مختلف را نخورند، زیرا این روش‌ها حتی اگر هم جواب بدهند، با آسیب‌های بعدی همراه خواهند بود.

 

وی با اشاره به اینکه اضافه وزن و چاقی، زمینه ‌ساز بسیاری از بیماری ها می باشد، گفت: بروز بیماری‌های متابولیک و غیر متابولیکی از جمله دیابت، فشارخون، اختلال چربی خون، اختلالات تنفسی گوارشی مثل کبد چرب، بیماری‌های قلبی-عروقی بویژه سکته‌های قلبی و مغزی و علاوه بر آن، استعداد ابتلا به برخی سرطان‌ها مثل سرطان روده و نیز سرطان پستان در افراد چاق شیوع بیشتری دارند.

 

 دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران تخریب مفاصل به صورت آرتروز بویژه در زانوها را از جمله عوارض اضافه وزن توصیف کرده و افزود: با افزایش بی رویه وزن، در زنان چاق، اختلالات هورمونی نیز به وجود می‌آید که ازجمله آنها بیماری پلی‌کیستیک تخمدان را می‌توان نام برد. این بیماری به علت اختلال در تخمک‌گذاری باعث اختلال در سیکل‌های ماهیانه و بعضاعدم تخمک‌گذاری و ناباروری در زنان چاق می شود.

 

رئیس مرکز تحقیقات چاقی داشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه رژیم غذایی باید حاوی مواد غذایی کم کالری و کم حجم باشد اظهار کرد: مواد قندی و چربی‌ها پرکالری هستند و لازم است که افراد چاق بر نامه غذایی لازم و مناسب را زیر نظر متخصصین و یا کارشناسان تغذیه طراحی و به اجرا در آورند. البته حذف وعده غذایی راه خوبی برای کاهش وزن نیست، همچنان که رژیم خود سرانه و افراط در سرعت‌دهی به کاهش وزن نیز مضر بوده و حداکثر دوکیلوگرم درماه کاهش وزن مناسب است، زیرا بیش از دوکیلوگرم کاهش وزن در ماه، به ارگان‌های دیگر بدن آسیب خواهد زد.این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم از همگان خواست که فریب تبلیغات سوء رسانه‌های مختلف که داروها و روش های مختلفی را برای کاهش وزن توصیه می کنند را نخورند زیرا این روش‌ها حتی اگر هم جواب بدهند، با آسیب های بعدی همراه خواهند بود.

 

دلشاد تصریح کرد: علت چاقی تنها پرخوری و کم تحرکی نیست. چاقی بیشتر در فردی بروز می‌کند که زمینه ژنتیکی آن را دارد. آلودگی هوا و آلاینده‌های محیطی که از کارخانجات صنعتی وارد محیط می‌شوند، از جمله عوامل چاقی ‌زا هستند. فردی که زمینه ژنتیکی دارد، اگر در این فضاهای آلوده زندگی کند، استعداد چاقی‌اش بیشتر می‌شود.وی به تبیین راه‌های درمان این معضل پرداخت و گفت: برای درمان مناسب چاقی در وهله اول یافتن دلیل چاقی فرد می باشد. مصرف برخی داروها مثل داروهای ضدافسردگی، هورمونی و یا وجود برخی بیماری‌ها مثل کم کاری شدید تیروئید و به طور کلی برخی اختلالات ژنتیکی می توانند از علل چاقی باشند.

 

دبیر علمی چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران افزود: در برخورد با فرد چاق باید عوامل زیادی بررسی شود و اگر علت، بیماری خاصی نباشد، بر حسب شدت چاقی، با بهره گیری از راه‌های مختلف درمان چاقی را آغاز نمود. البته برای تمام افراد چاق صرف نظر از شدت چاقی، توصیه به فعالیت فیزیکی و اجتناب از پرخوری، جزو نکات عمومی است.

 

دلشاد توصیه کرد: بین 30تا60 دقیقه ورزش در روز برای این افراد کافی است و در مجموع حدود 150 دقیقه در هفته و با تداوم برای همه افراد باید انجام بگیرد.بر اساس این گزارش، چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران از 13 تا 15 آذرماه سال جاری در محل سالن همایش‌های امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار