به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی صبح امروز (شنبه) در نشستی خبری در آستانه 10 آذر روز مجلس و سالروز شهادت آیتالله مدرس، به ارائه گزارشی از اقدامات این مرکز و برنامههای آینده آن پرداخت و اظهار داشت: در دوره جدید دولت، پیشنهاد اساسی ما این بود که یک سند همکاری بین دولت و مجلس تهیه شود.
وی افزود: باید یک گلایهای هم در اینجا داشته باشم، دو سال است مرکز پژوهشهای مجلس در ارتباط با بودجه شدیداً در مضیقه است. سال گذشته که 70 درصد بودجه مرکز پژوهشها تخصیص داده شد و امسال هم باید دوباره برای بودجه این مرکز پیگیریها و چانهزنیهایی داشته باشیم ولی ما با همین بودجه از تمام ظرفیت مرکز پژوهشها استفاده میکنیم اما باید بودجه و امکاناتی در اختیار داشته باشیم که بتوانیم از ظرفیت کارشناسان کشور نهایت استفاده را داشته باشیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا مجلس در ارتباط با آمارهای رشد منفی اقتصادی در دولت قبل سکوت کرد؟ توضیح داد: اینکه مجلس در طول 8 سال گذشته سکوت کرده باشد را قبول ندارم، گزارشهای مرکز پژوهشها موجود و دال بر این است که ما نگاه دقیقی را در مرکز شاهد هستیم، بخش دیگر آن خود مجلس است که مجلس هم چه در قالب نقطه نظراتی که رئیس مجلس مطرح میکرد و چه در قالب دیدگاههای نمایندگان و کمیسیونهای تخصصی، وجود دارد البته طبیعی است که ما جنجال به پا کردن در این موضوعات را با توجه به حجم دشمنیهای خارجی که نسبت به کشورمان وجود داشت، آن را به صلاح نمیدانستیم.
به گفته وی، به عنوان مثال در هدفمندسازی یارانهها مجلس چقدر اصرار داشت که در سال اول اجرای این قانون 10 هزار میلیارد تومان از ناحیه اصلاح حاملهای انرژی، کسب درآمد کنیم، اصرار دولت آن زمان بر کسب درآمد 40 هزار میلیارد تومانی از ناحیه اجرای قانون یارانهها در سال اول بود و مجلس هم تا جایی که میتوانست مقاومت کرد، بخش زیادی از مسائلی که در اقتصاد ایران شاهد هستیم، در اجرای ناصحیح قانون مربوط به هدفمندی یارانههاست.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه خاطر نشان کرد: در موضوع مسکن مهر نیز مرکز پژوهشها گزارش داد که این نوع وام دادن توسط بانک به مردم و یا استفاده از منابع بانکی چند درصد میتواند تورم در داخل کشور ایجاد کند و چقدر میتواند تأثیرات سوئی بر اقتصاد کشور داشته باشد، به نظرم در حد اطلاعرسانی و آگاهی گفته شد و بخشی از این موارد هم متأسفانه کتمان اطلاعات بود، طبق قانون دولت و نهادهای عمومی دولتی موظف به ارائه اطلاعات به مرکز پژوهشها هستند. حجم دیون دولت هنوز هم مشخص نیست که چقدر است، ما در مرکز پژوهشها با تک تک وزرا و سازمانهای دولتی مکاتبه کردیم که حجم دیونتان را برای مرکز پژوهشها ارسال کنید، بعد از ارسال نامه مرکز به وزرا ، به تازگی شنیدهایم در خزانهداری کل کشور دبیرخانهای تشکیل شده برای اینکه بتوانند خودشان حجم دیون دولت را جمعآوری کنند.
وی با بیان اینکه حجم دیون دولت تخمینی است چون دولت اطلاعات آن را نداده است، تصریح کرد: هنوز هم دستگاهی به شکل دقیق مشخص نکرده که دولت چقدر دیون دارد، دولتها زمانی که تشکیل میشوند علاقمندند تا تمام نهادها زیر نظر خودشان باشد زیرا نهادهای آماری زیر نظر خود دولتهاست و مستقل هم نیستند و دولتها یا آمارها را نمیدهند یا بعضاً در برخی موارد میتوانند تغییراتی در آمارها ایجاد کنند که این موضوع ضعف است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس متذکر شد: دولت جدید باید غیر خودخواهانه نسبت به اصلاح برخی از این ضعفهای موجود اقدام کند. دولت در شرایط بسیار سختی مسئولیت را برعهده گرفته است، ما هم در 3 گزارشی که از وضعیت و شرایط کشور در شهریور ماه تهیه کردیم به این نکته پرداختهایم که شرایط دولت شرایط سختی است و باید دولت به سمت اصلاح برود.
جلالی در پایان گفت: این شرایط سخت قابل تغییر است و میتوانیم با همگرایی و اتکاء به توان ملی و داشتن برنامه و سند همکاری، شرایط سخت را کاهش دهیم و به شرایط بهتر تبدیل کنیم. به نظر میرسد همه مسئولان باید احتیاطهای لازم را در ارائه آمارها با توجه به دشمنیهای زیادی که با کشور ما وجود دارد، داشته باشند تا موجب سوء استفاده دشمنان این مرز و بوم از شرایط کشور نشود.