به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور طی سخنانی در صحن علنی مجلس با اشاره به 16 آذر روز دانشجو اظهار داشت: در سالهای گذشته که با کودتای آمریکا در ایران عملاً همه جریانهای ملی و مذهبی بهنحوی سرکوب و منزوی شده بودند، این حرکت غیرتمندانه دانشجویان در مقابل آمریکا، استعمار و استبداد، هم آغاز تحرکی جدید در شرایط یخزده سیاسی داخلی بود و هم به نیکسون و آمریکا فهماند که با کودتای آمریکایی در ایران مبارزه با استبداد را به مبارزه با استبداد وابسته و استعمار آمریکا بدل کردهاند.
وی ادامه داد: حرکت 16 آذر گرچه خونین شد، اما توانست رنگ جهادی را در طول مبارزات دانشجویی تا پیروزی انقلاب اسلامی حفظ کند و عملاً تفکر مجاهدانه استقلالطلبانه و ضداستعماری و ضداستبدادی بهعنوان جوهر حرکت انقلابی دانشجویان نهادینه شد. یاد شهدای دانشجو را گرامی میداریم و به دانشجویان عزیز این روز عزتآفرین را تبریک میگوییم.
رئیس مجلس افزود: نکته دوم که باید به آن متذکر شوم رحلت مبارز مشهور "نلسون ماندلا" است. او که سالها با حکومت نژادپرست آفریقای جنوبی مبارزه کرد و با سازماندهی مبارزان به افشاگری علیه این حکومت در سطح بینالمللی پرداخت؛ گرچه حدود 3 دهه زندان پرمشقت را تحمل کرد، اما در نهایت مقاومت آنها نهضت "ضدآپارتاید" را به پیروزی رساند.
لاریجانی با بیان اینکه ملت ایران و انقلاب اسلامی مستمراً از حرکت انقلابی نلسون ماندلا حمایت کرد، گفت: آزادی آنان از زندان و پیروزی بر نژادپرستان و به دست گرفتن حکومت برای ملت ایران نیز پیروزی بزرگی محسوب شد. یکی از تأسفآورترین حوادث قرن معاصر، حکومت نژادپرست آفریقای جنوبی بود و تأسفبارتر حمایت غرب از این وحشیگری مدرن بود که جز با مقاومت و مقابله و ایستادگی، غرب حاضر به تغییر موضع و دست کشیدن از این جنایت بزرگ نشد.
وی ادامه داد: این درس بزرگ را نباید فراموش کرد که فاصله زمانی ما با این جنایت بزرگ زیاد نیست؛ ما با این جنایت نه چند قرن، بلکه چند دهه فاصله داریم؛ همین غرب که هرروز میلیونها بار از حقوق بشر و برابری انسانها حرف میزند و سازمان ملل را برای حفظ حقوق انسانها و برابری آنها تأسیس کرد، از یک حکومت جنایتکار دهها سال حمایت کرد و فقط زمانی عقبنشینی کرد که نیروهای مبارز سالها در مقابل آن مقاومت و ایستادگی کردند و غرب چارهای جز تغییر موضع نداشت.
رئیس مجلس افزود: امروز تاریخ مجدداً تکرار شده است و بهقول مارکس ابتدا بهصورت تراژیک و پس از آن بهصورت کمدی تکرار شده است؛ چند دهه است که رژیم صهیونیستی رفتاری خشنتر از رژیم نژادپرست در آفریقای جنوبی را نسبت به فلسطینیان اعمال کرده است. نهتنها خشونت، زندان و داغ و درفش را نسبت به فلسطینیها هرروز انجام میدهد، بلکه بارها فلسطینیها را قتلعام و این مظلومان تاریخ را بیش از 6 دهه است که از سرزمین مادری اخراج کرده است.
لاریجانی با بیان اینکه نژادپرستی فاشیستی مدرن در سیمای رژیم صهیونیستی ظهور یافته است، گفت: اتفاقاً باز هم میبینیم غرب و آمریکا سالها است که خود را مدیون این رژیم میدانند و خود را متولی حمایت همهجانبه از اسرائیل کردهاند و این کمدی مضحک تکرار شده است، با همان قیافه مسخره حمایت از حقوق انسانها در سطح بینالمللی و کشتار ملت فلسطین در خانههای آنها.
وی ادامه داد: امروز قهرمانان این مبارزه جدید ضدنژادپرستانه علیه صهیونیستها مجاهدانی هستند که در صفوف حزبالله، حماس و جهاد میتوان آنها را یافت؛ آنها رهبرانی چون سیدحسن نصرالله دارند. آنها آموختهاند که غرب جز با مقاومت خود حقوق فلسطینیها را نمیدهد و دلخوش کردن به رفت و آمدهای دیپلماتیک و مانورهای آنها جز فرسایش عمر و نیرو ثمرهای ندارد. آنها یافتهاند که کلید پیروزی در مقاومت است و این همان کاری بود که نلسون ماندلا در مبارزات خود یافته بود و بدان عمل میکرد.
رئیس مجلس با اشاره به شهادت یکی از فرماندهان حزبالله گفت: شهادت حاج حسان یکی از فرماندهان حزبالله که اخیراً به شهادت رسید، نماد چنین مقاومتی در مقابل صهیونیستها است. مجلس شورای اسلامی یاد آن مبارز نستوه را گرامی میدارد و یاد نلسون ماندلا را نیز بهعنوان یک مبارز قهرمان گرامی میدارد.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: باید با مردم آفریقای جنوبی در این مصیبت ابراز همدردی کرد و به اعضای پارلمان این کشور عرض تسلیت و تعزیت داریم.