آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۱۱۳۱
درپی تبرئه قاتل جنایت نژادپرستانه پلیس آمریکا در فرگوسن؛

ادامه اعتراضات در ۱۲۰ منطقه و ۳۵ ایالت آمریکا/ استقرار ۲۲۰۰ نفر از نیروهای گارد ملی در فرگوسن/به آتش‌کشیده شدن پرچم آمریکا توسط معترضان/ تظاهرات انگلیسی‌ها در همبستگی با مردم فرگوسن مقابل سفارت آمریکا + تصاویر

شهر فرگوسن برای دومین شب پیاپی پس از اعلام حکم پرونده "مایکل براون" شاهد اعتراضات گسترده بود و تظاهرات‌ ضدنژادپرستی به دیگر شهرهای آمریکا نیز کشیده شد.

به گزارش خبرنگار گروه بین الملل "خبرگزاری دانشجو "؛ در پی تبرئه یک مامور پلیس از قتل یک جوان سیاه‌پوست در "ایالت میسوری"، بیش از 2 نیروی گارد ملی در شهر "فرگوسن" مستقر شده‌اند.در همین حال " باراک اوباما " رییس جمهور آمریکا روز سه شنبه اعتراضات در این شهر را به شدت محکوم کرد.

 

اوباما طی سخنرانی در شهر شیکاگو  گفت : "به آتش کشیدن ساختمان ها و خودروها، تخریب اموال عمومی و به خطر انداختن جان انسان های دیگر ابدا توجیهی ندارند و جرم محسوب می شوند؛ به نظر من راه های بهتری برای نشان دادن ناراحتی وجود دارد؛ من این موضوع را می پذیرم که برخی موارد قوانین برای همه به طور یکسان اجرا نمی شوند اما هیچگاه هم شاهد این مسئله نبوده ام که قانونی در زمینه حقوق مدنی، سلامت و بهداشت و مهاجرت، با سوزاندن خودروها به واقعیت تبدیل شوند."

 

 

وی این خبر را در حالی اعلام کرد که مردم خشمگین برای دومین روز پیاپی علیه رای دادگاه در خیابان‌های فرگوسن تظاهرات کردند.

 

 

 

 

"دارن ویلسون"، افسر سفید پوست پلیس فرگوسن مرداد ماه "مایکل براون"  ۱۸ ساله را که غیرمسلح بود با شلیک ۱۲ گلوله کشت.با این حال، هیات منصفه عالی دادگاه دوشنبه این افسر پلیس را از اتهام قتل براون تبرئه کرد! هيئت منصفه عالی، براي افسر پليسی که با شليک به "مايکل براون"، جوان سياهپوست، باعث مرگ وی شده بود، کيفرخواست صادر نکرد.

 
 
 
بنا بر اين گزارش طبق تصميم دادگاه رسيدگی کننده به اين پرونده و طبق اعلام دادستان پرونده، افسر پليس "دارن ويلسون" که در حادثه شهر فرگوسن در ايالت ميسوري آمريکا با شليک گلوله به سوی مايکل براون، يک نوجوان سياهپوست وی را به قتل رسانده بود، بخاطر اين عمل خود متهم شناخته نشده و مورد محاکمه قرار نخواهد گرفت.
 
در همین حال خانواده براون از اتخاذ چنين تصميمي "عميقاً نااميد" شده اند. بنا بر اين گزارش، دادستان پرونده در اظهاراتی اعلام کرده است که هيچ عاملی برای متهم دانستن ويلسون، در اين پرونده وجود ندارد و به همين خاطر و مورد محاکمه قرار نخواهد گرفت.
 

دارن ویلسون افسر پلیس

 

"جی نیکسون"، فرماندار ایالت میسوری، سه‌شنبه (چهارم آذر) در یک نشست خبری گفت علاوه بر ۷۰۰ نیروی گارد ملی حاضر در شهر فرگوسن، ۱۵۰۰ نیروی گارد دیگر نیز برای مقابله با اعتراض‌ها به حکم تبرئه ویلسون در این شهر مستقر شده‌اند. 

 

 

فرمانده پلیس شهر سنت لوئیس آمریکا گفت تظاهر کنندگان در ناآرامی های اخیر این شهر خساراتی به ساختمان های دولتی وارد کردند.  در همین ارتباط "جان بلمار" فرمانده پلیس ناحیه سنت لوئیس آمریکا در نشست خبری خود گفت: " قصد دارم به برخی از مهم ترین تحولات عصر امروز بپردازم؛ نخستین آنها این است که گروهی از معترضان در خیابان چرچ به سوی تالار شهر راهپیمایی کردند، چندین پنجره تالار شهر را شکستند و به یک دستگاه خودروی پلیس که مقابل تالار شهر پارک شده بود، به شدت آسیب زدند. این تنها جایی بود که ما از گاز اشک آور استفاده کردیم؛ ماده شیمیایی استفاده شده در قوطی ها نیز عمدتاً دود بوده است، اما عصر امروز نیز تا حدی از گاز اشک آور استفاده شد. 

 
وی گفت: عصر امروز همچنین تعدادی از پنجره ها در جنوب اداره پلیس، در هر دو سمت شرق و غرب خیابان فلورسن شکسته شد. تلاش هایی نیز برای غارت نیز در مناطق "والگرین"، "چیمبرز" و "فلورسنت" صورت گرفت. یک دستگاه خودرو نیز داخل پارکینگی، نزدیک به بنای یاد بود مایکل براون در "کنفیلد" به آتش کشیده شد، که شعله ها یک درخت را نیز سوزاند، اما به ساختمان ها آسیب وارد نکرد. تنها زمانی که در این نواحی تیراندازی شد، هنگام آتش گرفتن این خودرو بود. سازمان آتش نشانی به گزارش آتش سوزی خودرو در کنفیلد واکنش نشان نداد، زیرا آنها معتقد بودند آتش، هیچ یک از ساختمان ها را تهدید نمی کند. آتش نشانان همچنین به علت تیراندازی های پراکنده در منطقه احساس کردند این ناحیه امن نیست. 
 
 
وی افزود: ما همچنین یک بمب آتش زا (کوکتل مولوتوف) را در خیابان "چِرچ"، مقابل تالار شهر و نزدیک خودروی پلیس توفیف و یک نفر را در این رابطه بازداشت کردیم. همچنین اوایل عصر امروز، یک قبضه سلاح کمری نیمه خودکار را توقیف کردیم".
 
این مقام پلیس آمریکا همچنین از پرتاب اشیائی مانند بطری، سنگ به نیروهای پلیس خبر داد و افزود: " ما می کوشیم از نیروهای گارد و مأموران پلیس که سرگرم انجام وظیفه هستند، در مقابل پرتاب این اشیاء محافظت کنیم. ما عصر امروز، 44 نفر را دستگیر کردیم که اغلب آنها مرتکب بزهکاری شده اند؛ چهار نفر نیز به خاطر ارتکاب جرایم سنگین تر شده اند که یکی از آنها به علت استفاده از سلاح و سه نفر دیگر نیز به علت حمله به افسران پلیس بازداشت شده اند. 

 

 

برخی از معترضان نیز در برابر دادگاه فدرال "سنت لوئیس" تجمع کرده‌اند. علاوه بر این، همچنان از خانه‌های و مغازه‌هایی که به آتش کشیده شده‌اند دود به هوا بلند می‌شود. پس از آن که "رابرت مک‌کلاک"، دادستان "سنت‌لوئیس" دوشنبه شب (سوم آذر) خبر تبرئه "دارن ویلسون" را اعلام کرد، دست‌کم در ۹۰ شهر امریکا تظاهرات برگزار شد.

 

 

 

فرماندار "میسوری" افزود: "خشونت‌هایی که شب گذشته در مناطق فرگوسن شاهد بودیم قابل‌قبول نیست."بر اساس گزارش‌ها، در اعتراض‌های فرگوسن ۱۲ ساختمان و شماری خودرو به آتش کشیده شد و بیش از ۶۰ نفر نیز دستگیر شده‌اند

 

 

تظاهرات ضدنژادپرستی در 35 ایالات

 

شبکه "سی‌ان‌ان" گزارش داده است که معترضان به قتل براوان و حکم برائت ویلسون، سه‌شنبه در 120 نقطه در 35 ایالات آمریکا دست به تظاهرات می‌زنند"واشنگتن"، "نیویورک"، "لس‌آنجلس"، "آتلانتا"، "اوکلند"، "کلیولند"، "سیاتل"، "فیلادلفیا"، "دنور"  و "شیکاگو"  از جمله  شهرهایی بودند که معترضان در آن‌ها به خیابان‌ها آمده‌اند. در "نیویورک‌" تظاهرات‌کنندگان که برای مدتی "تونل لینکولن" را مسدود کردند، در "میدان تایمز" تجمع کرده‌اند.

 

 

با افزایش تعداد معترضان در نیویورک، نیروهای پلیس از "اسپری فلفل" استفاده کرده و 80 نفر را نیز بازداشت کرده‌اندحاضران در این تظاهرات‌ها علیه نژادپرستی پلیس شعار داده و روی پلاکاردهای آن‌ها عباراتی چون «جان سیاهان هم ارزش دارد» و «به نژادپرستی پایان دهید»، به چشم می‌خورد.  گزارش شده است که در شهر میانوپولیس ایالات مینسوتا هم یک خودرو به عمد گروهی از معترضان به قتل مایکل براون را زیر گرفته است. در این حادثه چندین نفر زخمی شده‌اند.

 

 

 

"دارن ویلسون" در نخستین اظهارنظر خود پس از مرگ مایکل براون گفت که "وجدان من آرام است!

 

 

"باراک اوباما"، رئیس جمهور آمریکا، دوشنبه شب در یک نشست خبری این اعتراض‌ها را "واکنش قابل درک" دانست و از معترضان خواست آرامش خود را حفظ کنند. وی همچنین تائید کرد که جامعه امریکا گرفتار تبعیض‌ نژادی است.

 

 

 
پرچم آمریکا در نیویورک به آتش کشیده شد
 
معترضان به نژادپرستی در آمریکا پرچم کشورشان را در نیویورک به آتش کشیدند. پلیس شهر فرگوسن برای متفرق کردن تظاهرکنندگان خشمگین که در اعتراض به رای هیئت منصفه عالی درباره افسر پلیس قاتل مایکل نوجوان سیاهپوست ساکن این شهر ، به خیابان ها آمده بودند به شلیک نارنجک های دودزا و استفاده از اسپری فلفل متوسل شد.

 

 

 

ابراز خشم رهبران جامعه مدنی آمريکا از تبرئه ويلسون 

 

رهبران جامعه مدنی و روحانیون سیاهپوست آمریکایی، خشم شدید خود را از تبرئه شدن "دارن ویلسون"، افسر پلیس سفید پوست قاتل نوجوان سیاه پوست اعلام کردند. شماری از رهبران جامعه مدنی و روحانیون سیاهپوست آمریکایی در کنفرانس خبری اعلام کردند نظام آمریکا می‌خواهد تبعیض میان آمریکایی ها و آفریقایی‌ها و دیگران را حفظ کند.

 

"بیشاب جیمز" سخنگوی شماری از نخبگان سیاهپوست آمریکایی گفت:" ما به عنوان روحانیون و رهبران جامعه مدنی و برخی چهره های دیگر در اینجا حضور داریم تا ناخرسندی شدید خود را از این حکم ( تبرئه قاتل جوان سیاه پوست) اعلام کنیم. ما اینجا هستیم تا ناامیدی توصیف ناپذیر خود را اعلام کنیم. آنچه را شاهد بودیم ابطال کامل معنای  عدالت بود. این ناشی از نظام معیوب و ناعادلانه است. این نظام قطعا مصمم است که بر اساس رنگ پوست آدمها بین آمریکایی ها و سیاهپوستان و دیگران تبعیض قائل شود."

 

 

 مسکو: بحران فرگوسن نمایانگر مشکلات بزرگ آمریکا در حقوق‌بشر است

 

لازم به ذکر است تظاهارات و درگیری ها در شهر های آمریکا همچنان ادامه دارد.  در همین راستا "وزارت خارجه روسیه" سه‎شنبه شب با صدور بیانیه‎ای اعلام کرد: اقدامات خشونت‎آمیز در فرگوسن نشان دهنده مشکلات گسترده حقوق‌بشری در آمریکاست. به نوشته روزنامه فرانسوی "فیگارو"، وزارت خارجه روسیه روز سه‌شنبه در واکنش به اعتراضات جاری در خیابان‌های شهر فرگوسن در ایالت "میسوری" آمریکا و درگیری مجدد پلیس با مردم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: خشونت‌های جاری در شهر فرگوسن نشان می‌دهند که آمریکا دارای مشکلات بزرگ داخلی در زمینه رعایت حقوق بشر است.»  در این بیانیه همچنین آمده است: اتفاقات اخیر فرگوسن نشانه و سیگنال بسیار نگران‌کننده جدیدی خطاب به مقامات آمریکایی است که بیانگر آن است که سرانجام زمان آن فرا رسیده که مشکلات بزرگ داخلی این کشور در زمینه رعایت حقوق‌بشر حل شود.

 

"بان‎کی‎مون"  دبیرکل سازمان ملل متحد نیز ساعتی قبل  با صدور بیانیه‎ای از دولت آمریکا خواست تا از حق تظاهرات مسالمت‎آمیز معترضان در شهر فرگوسن در ایالت میسوری محافظت کند. گفتنی است در اعتراض به رای هيئت منصفه عالی ايالت ميسوری آمريکا که افسر پليس قاتل يک جوان 18 ساله غيرمسلح سياهپوست را تبرئه کرد، بسیاری از شهرهای آمریکا از جمله اطراف کاخ سفید، تظاهرات‎هایی برگزار شد و پلیس این کشور، معترضان را با گاز اشک آور هدف قرار داد.

 

 

معترضان دست کم 12 ساختمان را در شهر فرگوسن و حومه آن به آتش کشیدند. رئیس پلیس منطقه سنت لوئیس  اعلام کرد در اعتراضات در شهر فرگوسن صدای شلیک دست‎کم 150 گلوله را از داخل و اطراف شهر شنیده است.

 

 

 

 

 

 

 

 
وزیر دادگستری فرانسه هم خشونت پلیس آمریکا را محکوم کرد
 
 
"کریستین تائوبیرا"، وزیر دادگستری فرانسه نیز در اظهاراتی خشونت پلیس آمریکا علیه سیاه پوستان و حوادث جاری در فرگوسن در ایالت میسوری را محکوم کرد.
 
 
 
دو مامور "اف‌بی‌آی" مورد اصابت گلوله قرار گرفتند
 
 
لحظاتی قبل در اخباری فوری اعلام شد که دو مأمور «اف بی آی» در منطقه «سنت لوئیس» فرگوسن مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که البته هنوز جزئیاتی درباره آن منتشر نشده است.
 

تظاهرات انگلیسی‌ها در همبستگی با مردم فرگوسن مقابل سفارت آمریکا

 

لحظاتی قبل "ریانووستی" خبر داد که ساکنان شهر لندن امشب در همبستگی با مردم فرگوسن ایالت "میسوری" که در اعتراض به حکم برائت هیات منصفه پلیس قاتل نوجوان 18 ساله سیاهپوست چندین شب پیاپی تظاهرات کرده‌اند، به خیابان آمدند.

مردم انگلیس در اعتراض به بی عدالتی صورت گرفته در فرگوسن تظاهراتی با عنوان "دستها بالاست، شلیک نکن" مقابل سفارت آمریکا در لندن برگزار کردند.

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار