آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۳۹۲۴
ادامه روند اعتراضات به خشونت پلیس آمریکا

تصاویر برخورد خشونت‌آمیز پلیس با معترضان در "برکلی"/ تجمع معترضان در برابر کنگره و وزارت دادگستری/ پیوستن اعضای شورای شهر نیویورک به معترضان

تظاهرات معترضان به نژادپرستی نیروهای امنیتی آمریکا در حالی پی گرفته شد که تصاویر منتشرشده از شهر "برکلی" ایالت کالیفرنیا نشان می‌دهد پلیس با خشونت دست به سرکوب معترضان زده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو ؛ و به نقل از  خبرگزاری سی‌ان‌ان،  اعتراضات در سراسر امریکا علیه تصمیم هیات منصفه‌ عالی همچنان ادامه دارد. معترضان از  عدم صدور کیفر خواست علیه دو افسر پلیس سفیدپوستی که تابستان گذشته دو سیاهپوست را در شهرهای نیویورک و فرگوسن به ضرب گلوله کشتند ناراضی هستند.

 
معترضان دوشنبه شب (۱۷ آذر) در حالی که اسامی سیاهان قربانی خشونت پلیس را در دست داشتند، در اعتراض به خشونت پلیس در مقابل کنگره و وزارت دادگستری امریکا تجمع کردند.
 
 
 
شرکت کنندگان در این تظاهرات با سردادن شعارهایی همچون «جان سیاهان بی‌ارزش نیست» و حمل پارچه نوشته‌هایی که بر روی آن نوشته شده بود «کشتن سیاهان را متوقف کنید» خشونت پلیس را محکوم کردند.
 
 
معترضان همچنین با دراز کشیدن در خیابان‌ها، قتل سیاه‌پوستان با گلوله‌های پلیس را شبیه‌سازی کردند. این اقدام نمادین معترضان که  در اوج ترافیک صورت گرفت، مسیر اصلی کاخ سفید به شمال غرب واشنگتن را مسدود کرد.
 
 
 
 
شهرهای دیگر امریکا هم شاهد تظاهرات شهروندانی بود که از رای هیات منصفه خشمگین هستند.
 
 
این اعتراضات چند روز پس از آن برگزار شد که هیات منصفه‌ عالی نیویورک به عدم صدور کیفرخواست علیه دانیل پانتالئو، افسر پلیس سفید پوست در رابطه با قتل اریک گارنر، شهروند سیاه‌پوست امریکایی رای داد.
 
 
دو هفته قبل نیز هیات منصفه دادگاه ایالت میسوری اعلام کرد شواهد کافی علیه دارن ویلسون، پلیس سفیدپوستی که در شهر فرگوسن مایکل براون را با گلوله به قتل رساند وجود ندارد و اقدام این مامور پلیس غیرقابل پیگرد قانونی است.
 
 
این افسر سفیدپوست پلیس مرداد ماه "مایکل براون" ۱۸ ساله را که غیرمسلح بود با شلیک ۱۲ گلوله کشت.
 
 
 
 
برخلاف تیراندازی به "براون"، چگونگی کشته شدن گارنر با تلفن همراه ضبط شد و بسیاری هم آن را دیدند. انتشار ویدئوی چگونگی خفگی گارنر که پدر شش فرزند و پدر بزرگ دو نوه بود، خشم عمومی را موجب شده است. در این ویدئو دیده می‌شود گارنر که به بیماری آسم مبتلا بود، مرتب به افسران پلیس می‌گوید "نمی‌توانم نفس بکشم."
 
 
در نیویورک نیز جمعیت زیادی با برپایی تظاهرات در خیابان‌های مقابل بارکلیز سنتر شعارهایی چون «دست‌ها بالا، تیراندازی نکنید» و «جان سیاهان بی‌ارزش نیست» سر می‌دادند.
 
 
در همین رابطه شماری از اعضای شورای شهر نیویورک در اقدامی نمادین در خیابان‌های نیویورک تجمع کردند و مانع آمد و شد خودروها شدند. آنها با این کار خود از اعتراضهایی حمایت کردند که در اعتراض به این رفتارهای خشونت آمیز پلیس آمریکا شروع شده است. اعضای شورای شهر نیویورک پس از تجمع خیابانی خود به سمت تالار شهر رفتند که قرار بود حکم دادگاه درباره پلیس پرونده اریک گارنر صادر شود. 
 
شماری از فعالان اجتماعی و مذهبی نیز در این حرکت اعتراضی اعضای شورای شهر نیویورک حضور داشتند. 
 
"ملیسا مارک ویوریتو"  از اعضای شورای شهر نیویورک در جلسه صدور  حکم دادگاه نیویورک ابتدا این جمله را به زبان آورد که" نمی توانم نفس بکشم".
 
 
"ویوریتو" در این جلسه گفت:" اتفاقی که برای اریک گارنر رخ داده است مصداق عدالت نیست. اعضای دستگاههای انتظامی سوگند خورده اند از مردم محافظت کنند. این کار آنها، عادلانه نیست."
 
 
"یدانیس رودریگز" از دیگر اعضای شورای شهر نیویورک به خبرنگار "پرس تی وی" گفت:" ما حق داریم به صورت مسالمت آمیز اعتراض کنیم. برپایی تظاهرات مسالمت آمیز در نیویورک، مسبوق به سابقه است. امیدوارم همه کسانی که به علت شرکت در اعتراضها دستگیر می شوند، به هنگام حضور در دادگاه، به پرونده آنها به صورت عادلانه رسیدگی شود و حق مردم براساس متمم نخست قانون اساسی آمریکا رعایت شود که حق شرکت در تظاهرات را به رسمیت شناخته است."
 
 
 
 
 
"جودی فلورنی" که در اعتراضات در نیویوک شرکت کرده بود، گفت: "آن‌چه در روزهای اخیر در این شهرها در حال وقوع است، فوق العاده مهم است چون نشان می‌دهد که ما یک‌صدا و متحد هستیم."
 
 
شبکه "سی‌ان‌ان" می‌افزاید که در جریان این تحصن، معترضان پلاکاردهایی با شعارهایی چون، "جان سیاهان مهم است" و "کشتن ما را متوقف کنید" در دست داشتند. این تجمع در خیابان "کنتیکت" که کاخ سفید را به بخش شمالی شهر متصل می‌کند، صورت گرفته و تردد در این منطقه را متوقف کرده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار