کد خبر:۳۷۲۹۸۴
تظاهرات مردم برای سومين روز پياپی در شهرهای مختلف آمریکا/ "نمی توانم نفس بکشم" شعار معترضان + تصاویر
موج جدیدی از اعتراضات ضد نژاد پرستی از دو روز قبل در شهر نیویورک و پس از عفو پلیس قاتل "اریک گارنر" دستفروش آمریکایی آغاز شده است. معترضان امشب با شعار "نمیتوانم نفس بکشم" در فروشگاه شرگت آپل دست به تظاهرات زدند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو ؛ و به نقل از سیان ان، شهرهای مختلف آمریکا از جمله "واشنگتن" و "نیویورک" دیشب و امشب همچنان شاهد بر پایی تظاهرات علیه تبعیض نژادی پلیس آمریکا بود. موج جدید اعتراضات ضد نژاد پرستی از دو روز قبل در شهر نیویورک پس از عفو پلیس قاتل "اریک گارنر" دستفروش آمریکایی آغاز شده است. معترضان امشب با شعار "نمیتوانم نفس بکشم" در فروشگاه شرگت آپل دست به تظاهرات زدند. در میان اعتراضهای گسترده به دو مورد اخیر عدم پیگرد قانونی ماموران پلیس درگیر در کشتهشدن دو سیاهپوست، یک مورد سوم هم به هیئت منصفه ارجاع شده است.


این در حالی است که پیشتر سازمان ملل درباره سوگیری نژادپرستانه در رسیدگی به رفتار پلیس آمریکا ابراز نگرانی کرده است. "ریتا ایساک" گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور اقلیتها، روز جمعه (دیروز) در بیانیهای اعلام کرد که رفتار خشونتبار و تبعیضآمیز پلیس آمریکا با اقلیتها باید مورد بررسی قرار گیرد. در بیانیه وی با اشاره به رأی هیأت منصفه آمریکا مبنی بر تبرئه قاتل دو سیاهپوست آمریکایی که یکی از آنها نوجوانی در "فرگوسن" و یک نفر دیگر یک دستفروش سیاهپوست بود، نوشته شده بود که رأی دو هیأت عالی قضایی به "مصونیت از مجازات" به اعتراضها در سراسر آمریکا دامن زده است .
در واقعه مورد بررسی که ماه گذشته میلادی رخ داد، یک مامور پلیس تازهکار به یک مرد سیاهپوست غیرمسلح در بروکلین نیویورک تیراندازی کرده و او را کشته است. جوان ۲۸ساله سیاهپوست به نام "آکای گورلی" به محض اینکه به راهپله خانهاش پا گذاشت، هدف گلوله یک مامور پلیس قرار گرفت و کشته شد.
در دو مورد اخیر دیگر از کشتهشدن سیاهپوستها به دست پلیس که در آمریکا بسیار اعتراضبرانگیز شده است، هر دو هیئت منصفه به پیگرد نکردن ماموران پلیس درگیر ماجرا رای دادهاند؛ مورد اول مربوط به تیراندازی پلیس به "مایکل براون"، یک نوجوان سیاهپوست در فرگوسن بود و مورد دوم که در همین روزهای گذشته اعلام شد، مربوط به کشتهشدن "اریک گارنر"، یک مرد سیاهپوست در نیویورک، که زیر دست پلیس خفه شد.


پیشتر کارشناسان حقوقبشر سازمان ملل از "نگرانیهای بر حق" درباره قصور هیئت منصفه در آمریکا گفتهاند.در پی اعتراضهای گسترده بعد از کشتهشدن گارنر، "بیل دو بلازیو"، شهردار نیویورک، دستور داده است که همه ۲۲ هزار مامور پلیس این شهر درباره شیوه تماس بهتر و حفظ آرامش در زمان دستگیری افراد، بازآموزی ببینند. آنها همچنین به دوربین روی لباس هم مجهز میشوند.

لازم به ذکر است اعتراضها به "نیویورک" محدود نبوده است و در مقیاسی کوچکتر، به شهرهای دیگری در آمریکا از جمله "شیکاگو"، "واشنگتن"، "دنور" و "بوستون" هم کشیده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
وقتی آزادی واقعی نباشه واقعا نمی شه نفس کشید
پاسخ