آخرین اخبار:
کد خبر:۲۸۲۳۳۳
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

افرادی می‌خواهند به زور خود را به واحدهای علمی تحمیل کنند

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به برخی از بی‌اخلاقی‌ها در حوزه انتشارات گفت: افرادی هستند که سعی می‌کنند خود را بر واحد علمی تحمیل و به زور مقاله ارائه دهند.

تفقدی در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در حاشیه تقدیر از دانشجویان پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اخلاق در انتشارات اشاره و باانتقاد از برخی بی اخلاقی‌ها در این حوزه گفت: ما سرمایه گذاری بسیاری در حوزه علم انجام می‌دهیم و انتقاد‌های بسیاری نیز متوجه ماست اما برای ما، تولید علم پارامتر و هدف اصلی بوده است.


وی به تلاش برخی برای معرفی کردن خود به عنوان نویسنده به صورت غیر قانونی اشاره داشت و افزود: در بحث تولید علم نیز ما با چالش‌های بسیاری روبه رو هستیم، افرادی هستند که سعی می‌کنند خود را بر واحد علمی تحمیل و به زور مقاله ارائه دهند تا به جایگاه‌های دیگر وارد شوند.


معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این سوال که آیا اجازه داریم هرکس که آمد به او ترحم کرده و وی را نویسنده مقاله بنامیم، گفت: معاونت پژوهشی باید به طور جدی وارد این قضیه بشود، ما مجدانه به دنبال مصوبات قانونی در این خصوص هستیم.


جلوی برخی بده بستان‌های کاری را باید گرفت


تفقدی در ادامه به برخی بده بستان‌ها در محیط کار در دانشگاه اشاره کرد و گفت: روابط خانوادگی و برخی بده بستان‌هایی که وجود دارد نباید وارد مقالات شده و نام شخصی را که الفبای مقاله نویسی را نمی‌داند به عنوان ارائه دهنده مقاله رد کند.


وی به مصوبه کشوری در خصوص ارائه مقالات اشاره داشت و تاکید کرد: در این مصوبه در صورتی اسم فرد به عنوان نویسنده مقاله آورده خواهد شد که حداقل یکی از فعالیت‌های زیر را داشته باشد.
 

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اولین پارامتر اینکه، فرد باید پژوهش را داده، طراحی، مطالعه و یا جمع آوری کرده باشد. کار آزمایشگاهی یا آنالیز و تفسیر موضوع را نیز انجام داده باشد.
 

تفقدی به انتقاد از افرادی که این شرایط را ندارند پرداخت و گفت: اگر دانشجویی توانمندی تفسیر مقاله را ندارد حق ندارد نامش را به عنوان نویسنده مقاله ارائه دهد.
 

مسئولیت اخلاقی مقاله متوجه نویسنده است
 

وی در ادامه مسئولیت اخلاقی و محتوایی مقاله را متوجه نویسنده مقاله دانست و بیان داشت: تمام نویسندگان باید مسئولیت محتوای تمام مقاله را بپذیرند و تمام معیارهای نویسندگی باید در مقاله رعایت شده باشد.
 

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد روال ترتیب نام افراد کار کرده به روی یک مقاله را بر اساس میزان مشارکت دانست و تاکید کرد: از لحاظ ترتیب نام فردی که میزان بیشتری در کار مقاله فعالیت داشته می‌‌آید، انجام دهنده کار یعنی دانشجو در جایگاه اول و استاد راهنما و مجری اول جایگاه اصلی را دارد و به عنوان نویسنده مسئول است.
 

تفقدی در پایان گفت:  مسئولان متوجه باشند که تلاش افراد زحمت کش اینگونه زیر سوال نرود و تسلیم زیاده خواهی برخی نشوند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار