به گزارش گروه اقتصادی »خبرگزاری دانشجو»، یک منبع آگاه در شرکت ملی نفت قطر به رویترز گفت: قطر خواستار کمک به ایران برای توسعه سهم این کشور در بزرگترین میدان گازی جهان است و از این رو دو کشور میتوانند قراردادهای طولانی مدتی به دست بیاورند.
قطر در پاسخ به درخواست ایران با توجه به نشانههایی مبنی بر کاهش تحریم، این پشتیبانی را پیشنهاد کرده است.
این میدان گازی که عظیم زیر آبهای خلیج فارس قرار دارد و ایران آن را پارس جنوبی و امارات آن را میدان شمالی مینامند، تقریبا تمام تولید گاز قطر و حدود 60 درصد درآمدهای صادراتی این کشور را تامین می کند.
طرحهای چند میلیارد دلاری توسط شرکتهای انرژی غربی در این میدان گازی ساخته شده و به قطر کمک کرده است، تا به بزرگ ترین صادرکننده گاز طبیعی مایع (الانجی) تبدیل شود.
این منبع آگاه افزود: پس از توافق هستهای ایران، درها به روی ما برای کمک به ایران برای استفاده بیشتر از پارس جنوبی گشوده شده است و برنامه این است که به آنها در زمینه فناوری و اکتشاف زمینشناسی این میدان گازی مشاوره دهیم.
بر اساس گزارش آژانس بینالملل انرژی، این میدان گازی حدود 50 تریلیون مترمکعب گاز و حدود 50 میلیارد بشکه میعانات گازی و نفت سبک با ارزش داراست که سبب میشود، تا ال ان جی قطر به یکی از رقابتیترین گاز از نظر قیمت در جهان باشد.
یک مقام دولتی قطر در یکی از واحدهای حفاری شرکت ملی نفت گفت: بسیاری از ذخایری که به آسانی قابل بازیافت است، در این منطقه قرار دارد.
وی افزود: فعالیتهای حفاری بسیاری در این منطقه وجود دارد و ما مطالعات بسیاری در این میدان انجام دادهایم که من مطمئنم میتواند به ایران سود برساند.
وزیر جدید نفت ایران در ماه اگوست گفت که خواستار همکاری دو کشور با یکدیگر به منظور رساندن تولید این میدان گازی به حداکثر است و نشانه هایی وجود دارد که دو کشور به دنبال همکاری هستند.
وزیر انرژی قطر در نشست اوپک در وین در اوایل دسامبر گفت: ما کانالهای ارتباطی و گروهایی میان دو کشور مقرر کردیم.
تولید الانجی در قطر میان دو شرکت «قطرگاز» و «راس گاز» تقسیم شده است . شرکت ملی نفت این کشور بیشتر سهام دو شرکت را در اختیار دارد و شرکتهای بینالمللی نیز سهم کوچکتری در تسهیلات تولید دارند.